EUROLYGA 2023

Mike'as Krzyzewski negaili liaupsių Lietuvos rinktinei

„Ruošėmės, bet juk lengva pasiruošti popieriuje.“ Tačiau amerikiečiai tokie atletiški, kad antroje pusėje mus nubaudė už kiekvieną klaidą“, – po pralaimėjo amerikiečiams 43 taškais kalbėjo Slovėnijos rinktinės treneris Jure Zdovcas.

M.Krzyzewski išskyrė Renaldą Seibutį, Martyną Pocių, priekinės linijos žaidėjus bei trenerį Joną Kazlauską.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Krzyzewski išskyrė Renaldą Seibutį, Martyną Pocių, priekinės linijos žaidėjus bei trenerį Joną Kazlauską.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 10, 2014, 12:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:50 PM

JAV rinktinė yra tokia negailestinga, kad kiekvienas perimtas kamuolys greičiausiai pasibaigs dviem greitais taškais arba efektingu dėjimu į krepšį.

25 slovėnų klaidos virto net 42 taškais. Puikus perspėjimas lietuviams pusfinalyje branginti kamuolį.

Po rungtynių su Slovėnija JAV rinktinė tikino dar nestudijavusi žaidimo, tačiau tikrai atkreips dėmesį į grupės varžybas, kuriose išryškės mūsiškių problemos žaidžiant prieš kibią ir agresyvią gynybą, orientuotą į įžaidėjus.

Ypač, kai JAV ekipos skautų štabe – Artūras Karnišovas.

„Dievinu Lietuvą. Tai yra viena iš didingųjų krepšinio šalių. Jie myli krepšinį, žaidžia atkakliai, emocingai, komandiškai ir iš širdies“, - gerų žodžių lietuviams negailėjo JAV treneris Mike‘as Krzyzewski.

Amerikietis išskyrė Renaldą Seibutį, Martyną Pocių, priekinės linijos žaidėjus bei trenerį Joną Kazlauską.

„Bus sunku“, – teigė M.Krzyzewski.

Paklaustas, ar 6 kamuolius puolant per rungtynes su slovėnais sugriebęs vidurio puolėjas Anthony Davisas taip pat karaliaus po krepšiu ir su lietuviais, „centras“ kalbėjo it juodadarbis.

„Tiesiog aš taip žaidžiu, – teigė 13 taškų pelnęs ir 11 kamuolių sugriebęs amerikietis. – Treneriai nori, kad mes, aukštaūgiai, kovotume dėl kiekvieno kamuolio abiejose aikštės pusėse.“

Niekas Amerikoje neabejoja, kad JAV krepšininkai tvirtai žengs į finalą. Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenos žurnalistų zonoje jau aidėjo ispanų klausimai apie būsimą finalą JAV – Ispanija.

Bendrauti su žiniasklaida prieš debiutinį sezoną NBA išmokyti amerikiečiai į tokias provokacijas reaguoja santūriai, bet į Ispaniją jie atvyko ne vargti pusfinalyje su Lietuva, o apginti sosto finale nuo ispanų išpuolių.

Tačiau neperšokęs griovio nesakyk „op“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.