EUROLYGA 2023

Ispanijos reakcija: auksinė karta patyrė visų laikų pralaimėjimą

Ispanijos krepšinį kankina moralinės pagirios, kurias sukėlė kartaus šampano pasiūlę prancūzai. Būtent jie trečiadienį smogė galingą smūgį Ispanijos krepšiniui, kai ketvirtfinalyje 65:52 nugalėjo pasaulio čempionato šeimininkus. Viena turnyro favoričių, šlavusi visus varžovus, tapo tik žiūrove.

Ispanijos rinktinė patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų istorijoje.<br>AP nuotr.
Ispanijos rinktinė patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų istorijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:39 PM

„Romą pastatė ne per dieną. Ir pasaulio čempionų sostą pasiekti ne taip lengva, kaip daugelis tikėjosi. Klydo žmonės, kurie tikino, kad čempionato šeimininkai, savo komandoje turintys šešis NBA žaidėjus, Madride lengvai sudraskys Prancūziją. Kaimynai sugadino ispanų krepšinio fiestą, kai užkirto kelią į finalą 65:52“, – rašo Ispanijos sporto laikraštis „Marca“.

Anot ispanų spaudos, reikėjo paklausyti prancūzo Nicolas Batumo, kuris sakė, jog kiekviena Ispanijos ir Prancūzijos dvikova yra tarsi gyvybės ir mirties klausimas. Nors N.Batumas nepataikė nė vieno iš keturių savo tritaškių, jis stipriai sutvirtino gynybą – prancūzams pavyko išnaudoti savo atletiškumą ir fizinę jėgą, atkirsti Ispanijos gynėjus nuo aukštaūgių. Šeimininkų puolimo mašina subyrėjo.

„Prancūzija buvo ta, kuri į aikštę žengė su peiliu dantyse. Jie buvo puikiai atlikę namų darbus. Treneris Vincentas Collet sustatė aštrias gynybos užtvaras, ėmė griauti varžovų žaidimą tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Boriso Diaw tritaškiu pradėtas prancūzų spurtas 8:0 mačo pradžioje šiame čempionate ispanams dar nepatirtas dalykas ir blogiausias startas“, – pažymi „Marca“.

Juano Carloso Navarro ir Ricky Rubio įkarštis grąžino ispanus į žaidimą, ir pirmasis kėlinys baigėsi esant lygiam rezultatui 15:15.

„Visų laikų pralaimėjimas“ – garsiai šaukė „El Mundo“ antraštė. Kritikos kliuvo ir ispanų treneriui Juanui Antonio Orenga.

„Dėl pralaimėjimo kaltas ir treneris, ir federacija, kuri nusprendė patikėti tokią ekipą nepatyrusiam specialistui. Prieš pasaulio čempionatą visiems J.A.Orenga buvo įtartinas, bet federacija buvo apakinta idėjos, kad visas svoris turi būti ant žaidėjų pečių“, – rašė „El Mundo“.

AS pralaimėjimui skyrė tokią antraštę: „Sudie svajonei“.

„Didžiulis pasididžiavimas „Les Bleus“ yra pasididžiavimas visa Prancūzija, – remdamasis „L'Equipe“ antrašte rašo AS. – Didžiulis sprogimas lėmė skausmingą smūgį visai Ispanijos auksinei kartai.“

„Rungtynės buvo žaidžiamos tik taip, kaip norėjo V.Collet. Nuo dabar niekas nebus taip pat“, – rašė AS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.