EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas ieškojo ispanų fiasko priežasčių

Pasaulio čempionato pusfinalio tarp Lietuvos ir JAV rinktinių dieną Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje įvyko spaudos konferencija užsienio žurnalistams.

J.Kazlausko nuomone, ispanams pasitaikė juoda diena, o prancūzai sužaidė puikų mačą.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlausko nuomone, ispanams pasitaikė juoda diena, o prancūzai sužaidė puikų mačą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 11, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:32 PM

Vis dėlto jau trečiadienį trenerį Joną Kazlauską ir krepšininkus pakalbinę lietuvių žurnalistai buvo vieninteliai žiniasklaidos atstovai.

Kad spaudos konferencija nesibaigtų fiasko, ispanai pakvietė savanorius ir organizatorių pagalbininkus, kurie pateikė porą klausimų.

Tiesa, spaudos konferencijoje netrūko ir įdomių pastabų apie sensacingą Ispanijos kluptelėjimą ketvirtfinalyje prancūzams ir Artūro Karnišovo įtaką JAV rinktinei.

„Ispanai sužaidė penkerias puikias rungtynes. Nesu Ispanijos komandos viduje, bet galbūt jie buvo atsipalaidavę, galbūt trys poilsio dienos buvo per daug. Bet, aišku, jie nesužaidė geriausių rungtynių. Prancūzai sužaidė nuostabų mačą. Jie nuostabiai gynėsi, kovojo dėl kamuolių. Matote, po ilgos pergalių serijos gali pasitaikyti ir vienos blogos rungtynės. Taip jau nutiko, kad jos pasitaikė tokiu svarbiu metu“, – pasakojo J.Kazlauskas.

Paprašytas pakomentuoti JAV rinktinės skauto A.Karnišovo įtaką varžovų pasirengimui rungtynėms, J.Kazlauskas sutiko, kad amerikiečiams jo pagalba gali labai praversti.

A.Karnišovas pats žaidė Lietuvos nacionalinėje komandoje, puikiai išmano mūsiškių mentalitetą ir gerai pažįsta lietuvišką krepšinį.

„Nežinau Artūro funkcijų JAV rinktinėje, bet manau, kad jis kaip profesionalas atliks savo pareigą ir darbą. Bet tai normalu, čia – sportas, – teigė J.Kazlauskas. – Aišku, suprasdamas lietuvių kalbą, žinodamas mūsų mentalitetą ir ilgus metus žaidęs rinktinėje, jis JAV komandai suteiks labai daug pagalbos. Bet viskas gerai.“

Lietuvių komentarai apie mačą su JAV:

Jonas Kazlauskas: „Daug kalbėti apie JAV rinktinę nereikia. Tai gera komanda, prieš mus turinti daug pranašumų. Tačiau pirmą kartą šiame čempionate žaisime be jokio spaudimo. Todėl bus svarbiausia tai, kaip mes kontroliuosime klaidas, greitį ir padėsime vieni kitiems gynyboje.“

Martynas Pocius: „Laukia sunkios rungtynės. Bet mes jau pasiruošėme fizinei kovai. Žinome, ką reikia daryti: kaip įmanoma labiau stabdyti amerikiečių greitą žaidimą, negalime daryti kvailų klaidų. Vykdamas į čempionatą negalvoji žaisti dėl trečiosios vietos. Atvykstame kovoti dėl pergalės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.