EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas: „Vyrai neverkia, o nuovargis palauks“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė traukiniu pasiekė Madridą, kur sužais vos vienerias rungtynes. Tačiau jos – bronzos vertės.

J.Kazlauskas nesirenka varžovų mažajame finale.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas nesirenka varžovų mažajame finale.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 10:37 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:10 PM

Lietuvos krepšininkai penktadienio popietę dar nežinojo, su kuo žais mažajame finale – Prancūzija ar Serbija. Tačiau komandos vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas patikino, kad lietuviai atiduos viską, kad parvežtų medalį į tėvynę.

„Tikrai neverkėme po rungtynių su JAV. Galbūt norėjome sužaisti šiek tiek geriau, gražiau. Bet realiai vertiname savo jėgas. Neužsikabinome, tai neužsikabinome, patys kalti. Svarbiausia pasiruošti rungtynėms dėl bronzos ir sužaisti jas kaip pridera. Plano kol kas neruošiame, nes nežinome varžovų. Bet esame išanalizavę ir serbus, ir prancūzus“, – teigė J.Kazlauskas.

– Ar Paulius Jankūnas galės žaisti (mače su JAV patyrė čiurnos traumą. – Red.)?

– Manau, kad P.Jankūnas žais.

– Kurie varžovai būtų parankesni?

– Kiekviena komanda turi ir pliusų, ir minusų. Abi rinktinės emociniame pakilime. O sakyti ,kas geriau, nežinau. Labai sudėtinga nustatyti.

– Sutiktumėte, kad ir prancūzų, ir serbų patekimas į pusfinalį yra nedidelė staigmena?

– Kažkuria prasme taip. Favoritas buvo aiškus – ispanai. Labai galingai atrodė brazilai. Galbūt jie per anksti įgijo formą. Galvojau, kad toliau eis kroatai, graikai.

Visada sakome – prancūzai, prancūzai. Bet pažiūrėkime, kas ten žaidžia. B.Diaw buvo labai svarbi NBA čempionų „San Antonio Spurs“ figūra. N.Batumas – vienas „Portland Trail Blazers“ lyderių. Be to, prancūzai turi daugiau NBA žaidėjų ir kitų aukšto lygio Europoje žaidžiančių krepšininkų. Tai nėra eilinė komanda. Ji labai stipri. Kaip ir serbai.

– Ką krepšininkai kalbasi tarpusavyje: gal nori revanšo prieš prancūzus arba turi nesuvestų sąskaitų su serbais?

– Jie nusiteikę labai rimtai. Nėra ko motyvuoti, jie žino rungtynių svarbą. Atiduosime viską, kad sužaistume kaip įmanoma geriau.

– Ar nuovargis jaučiasi?

– Mes žinome tų rungtynių svarbą, tai nuovargis palauks. Tai tik vienerios rungtynės. Apie nuovargį neturime teisės kalbėti.

– Bėdų dėl nuovargio čempionate nekilo?

– Dėl fizinio nuovargio, galbūt buvo nuvarytas R.Seibutis. Tai pasimatė mače su JAV. Bet jis tiek ištraukė, kad likau juo patenkintas. Žmogų kišti į visai kitą poziciją ir duoti daug minučių – ne taip paprasta. Juolab, kai tam tikruose susitikimuose jis dengė priešininkų lyderius. O kitiems nebuvo kada pavargti.

– Dažnai tenka važiuoti traukiniu (lietuviai į Madridą iš Barselonos persikėlė ne lėktuvu, o traukiniu. – Red.)?

– Tarp kitko, šia kelione esu labai patenkintas – ji tikrai pasiteisino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.