EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinė sugrįžo į tėvynę

Lietuvos rinktinė sugrįžo į krepšinio šalį. Ir nors Jono Kazlausko riteriai pralaimėjo paskutinį mūšį ir jokio turto iš Ispanijos nepargabeno, lietuviai gausiai plojo savo dievaičiams, kai šių laukė sostinės Rotušės aikštėje. Pasaulio krepšinio čempionate Lietuvos krepšininkai tvirtai žingsniais žengė medalių link ir galiausiai stojo į dvikovą dėl bronzos. Sirgaliai ir Ispanijoje, ir Lietuvoje užgniaužė kvapą, kai prasidėjo lemiamos rungtynės su Prancūzija. Šie ir vėl pakišo koją – pernai Europos čempionato finale, šiemet – pasaulio pirmenybėse.

Rinktinės sutiktuvės.<br>M.Kulbio nuotr.
Rinktinės sutiktuvės.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 4:27 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:22 PM

Tačiau rinktinės krepšininkai ir J.Kazlauskas grįžo aukštai pakėlę galvas – jie patys pabrėžia, kad aikštėje nuveikė daug, nors skeptikai po Manto Kalniečio netekties prošvaisčių žaisti dėl medalių nematė.

Šūkiai. Garsiausiai sirgaliai šaukė, kai ant scenos po vieną buvo kviečiami Lietuvos rinktinės krepšininkai. Kiekvieno jų vardą lydėdavo šūksniai ir spiegesys. Krepšininkai tradiciškai žengė raudonu kilimu ir sveikinosi su aistruoliais. Lietuvos rinktinės nariams premjeras Algirdas Butkevičius uždėjo ąžuolo lapų vainikus. Krepšininkus sveikino ir Vilniaus meras Artūras Zuokas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė bei Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius.

Pinigai. A.Butkevičius krepšinio rinktinei įteikė 240 tūkstančių litų čekį.

„Nors iki medalio trūko trupučio sportinės sėkmės, jūs kovojote taip, kad visa Lietuva lenkia prieš jus galvą. Dėkoju J.Kazlauskui ir kolektyvui, kurie per trumpą laiką subūrė tokią komandą, kuri buvo viena geriausių pasaulyje“, - sakė A.Butkevičius.

Sveikinimai. „Ačiū“ skambėjo ne tik krepšininkams, bet ir Lietuvos rinktinės personalui, buvusiam visą laiką su ekipa.

Padėka. „Ačiū jums visos komandos vardu. Ačiū už palaikymą ir tai, kad mylite krepšinį. Ne visada pildosi lūkesčiai, bet mes labai stengėmės ir stengsimės. Ačiū“, - sakė J.Kazlauskas.

Minia jam atsakė šūkiais „Ačiū“.

Pasirodė. Ąžuolo lapų vainiką gavo ir Mantas Kalnietis. Įžaidėjas prieš pat čempionatą patyrė traumą ir negalėjo žaisti, tačiau vėliau vyko į Ispaniją, kur palaikė rinktinę.

Daina. Krepšininkai išlydėti buvo garsiąja Marijono Mikutavičiaus daina „Trys milijonai“. Ją atliko Edmundas Seilius ir Justinas Lapatinskas.

Tiki. „Pasaulio čempionatas – puiku. Mes labai palaikėme rinktinę, bet tikimės, kad ekipa įveiks atranką ir pateks į olimpines žaidynes“, - sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. „Nedalyvavimas Lietuvai būtų gedulas“, - sakė D.Gudzinevičiūtė.

Vėlavimas. Lietuvos rinktinės sirgaliai Rotušėje laukė nuo 18 val., bet lėktuvas vėlavo.Jis nusileido 19 val. 30 min. D.Lavrinovičius teigė, kad lėktuvas turėjo nusileisti Vokietijoje, tad krepšininkai visą dieną praleido jame.

Skaičius. Į Rotušę atvyko dešimt krepšininkų. Jonas Mačiulis sekmadienį išskrido į namus, o vėliau grįš į Madridą, kur ruošis sezonui su „Real“ klubu. Mindaugas Kuzminskas keliavo į Malagą, kur vilki „Unicaja“ ekipos marškinėlius.

Kelionė. Lietuvos rinktinė iš Vilniaus oro uosto tradiciškai atviru autobusu keliauvo į Rotušės aikštę, kur savo dievaičių laukia didelis būrys sirgalių.

Garsai. Krepšinio rinktinę pasveikinti susirinkusių aistruolių laukė įvairių stilių grupių koncertas. Ant scenos pasirodė atlikėjai Jazzu, „Electronic I“, Saulius Prūsaitis, „Rondo“ su choru „Božolė“, Deivis Norvilas, Edmundas Seilius, Vilija Matačiūnaitė, „Thundertale“, berniukų choras „Ąžuoliukas“ ir būgnininkų grupė „Drum Party“.

Užmiršo. Kai renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis paskelbė, kad dainą atliks Deivis, atlikėjas to neišgirdo. Sirgaliai kurį laiką klausėsi jo balso, o netrukus pats M.Stasiulis pažiopčiojo pagal fonogramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.