EUROLYGA 2023

Serbijai krepšininkų sidabras spindi kaip auksas

Pasaulio vyrų krepšinio čempionate iškovoti sidabro medaliai Serbijai turėjo aukso atspalvį. Šios šalies žiniasklaida akimirksniu pamiršo finale patirtą triuškinamą pralaimėjimą ir kėlė į padebesius antrąją vietą užėmusius „erelius“ (taip serbai vadina savo vyrų krepšinio rinktinę) bei jų trenerį Aleksandarą Džordževičių.

Serbų žiniasklaidos pirmieji puslapiai.
Serbų žiniasklaidos pirmieji puslapiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2014-09-15 21:23, atnaujinta 2018-02-02 12:18

„Sidabras auksiniams serbams“, - pirmadienio rytą didžiausiomis raidėmis svarbiausią naujieną pranešė Serbijos sporto dienraštis „Sportski žurnal“.

Sidabras auksu spindėjo ir daugeliui kitų Serbijos dienraščių bei interneto svetainių. „Jūsų sidabras yra paauksuotas“, - skelbė dienraštis „Kurir“. „Auksiniai vaikinai iškovojo sidabrą“, - rašė „Dnevni Telegraf“. „Amerika yra kita planeta, „ereliams“ sidabras spindi kaip auksas“, - per dvi savaites krepšininkų nuveiktą darbą įvertino „Vesti“.

Nė kruopelės liūdesio nebuvo ir kitų leidinių antraštėse. „Ir sidabras yra dangus“, - neabejojo dienraštis „Politika“. „Vaikinai nusipelnė aukso, o Sale (trenerio A.Džordževičiaus pravardė) – paminklo“, - sidabrinę komandą aukštino „Blic“. „Žemai lenkiamės serbų rinktinei“, - dėkojo kitas dienraštis „Danas“.

„Serbija – sidabrinė, „ateiviai“ amerikiečiai – čempionai“, - komandas surikiavo televizijos B92 interneto svetainė.

Pastaroji antraštė buvo lyg paaiškinimas, kodėl serbai nenusivylė finale triuškinamai 92:129 pralaimėję čempione tapusiai JAV rinktinei. Įveikti šios komandos Ispanijoje buvo neįmanoma, todėl bet kuriai kitai ekipai antroji vieta buvo maksimalus rezultatas.

O vis dar abejojusiems „Sportski žurnal“ atsakė Jugoslavijos krepšinio legendos Draženo Dalipagičiaus žodžiais: „Sidabras yra didelis laimėjimas, amerikiečiai žaidžia 150 km per valandą, mes – 60“.

Serbams nebuvo svarbus net ir didelis skirtumas. „Mūsų krepšininkai buvo sutriuškinti, bet nebuvo pažeminti. Patekę į finalą jie viršijo didžiausių optimistų viltis“, - tvirtino B92 interneto svetainė.

Jai antrino dienraštis „Vesti“: „Serbų didvyriai nenuėjo iki pabaigos. „Ereliai“ pasaulio čempionato finale pralaimėjo Jungtinėms Valstijoms, bet turime priežasčių džiaugtis. Tikėjimas šviesia ateitimi yra stipresnis negu ant kaklo pakabintas metalas.

Mūsų didvyriai stengėsi, nepasidavė nė vieną akimirką, bet neįtikėtinas varžovų taiklumas metant tritaškius būtų palaužęs bet kokią gynybą ir pranoko Serbijos puolimo galias. „Ereliai“ buvo sutriuškinti, bet ne pažeminti“.

„Sidabro medaliai. Sveikinimai „ereliams“. Serbijos rinktinė pasaulio čempionate Ispanijoje pasiekė milžinišką pergalę. Žaisti finale su amerikiečiais svajojo visi, bet garbė išmėginti jėgas su Svajonių komanda teko tik Serbijai. Pralaimėjimas finale, į kurį patekta pirmą kartą, nebuvo skaudus. Kyrie Irvingas ir jo draugai sužaidė geriausias rungtynes pasaulio čempionate ir pelnytai iškovojo auksą. Šlovė jiems, bet šlovė ir Serbijai! A.Džordževičiaus komanda yra tautos pasididžiavimas!“, - rašė „Sportski žurnal“.

Kad krepšininkų sėkmė sustiprino nacionalinį pasididžiavimą, parodė „Dnevni Telegraf“ eilutės: „Nors paskutines rungtynes pralaimėjo, sidabro medalius iškovojusi mūsų rinktinė šiame čempionate pasiekė didelę pergalę, o A.Džordževičius grąžino Serbijos krepšinį ten, kur yra jo vieta – į pačią pasaulio viršūnę“.

Tuo tarpu dienraštis „Blic“ pažvelgė į kitą pergalės aspektą: „Šiems vaikinams su A.Džordževičiumi ir visu trenerių štabu priešakyje esame skolingi!

Vaikinai pranoko visus lūkesčius ir galimybes. Daugelis žaidėjų net nesvajojo, kad čia atsidurs, bet jiems pavyko. Jie nesugrąžino pasaulio taurės į krepšinio šalį, bet kamuolį, kurį dvi savaites laikė savo rankose, perdavė daugybei naujų talentų visoje Serbijoje. Tai – vienas didžiausių jų laimėjimų“.

Atskleisti Serbijos sėkmės paslaptį bandžiusi B92 svetainė pateikė dešimt, jos manymu, svarbiausių sidabrinės pergalės priežasčių. Devynios iš jų buvo smulkiai paaiškintos, bet dešimtajai ir paskutinei užteko vieno sakinio: „Niekada nenuvertinkite Serbijos krepšinyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.