EUROLYGA 2023

Su rinktine sutiktas R. Seibutis: „Dar jaučiame apmaudą“

Mūsų šalies krepšininkai neparsivežė apdovanojimų iš Ispanijos, bet pirmadienio vakarą prie Rotušės aikštės susirinkę lietuviai įvertino Lietuvos rinktinę už paliktą širdį pasaulio čempionate.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Sep 15, 2014, 10:50 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:15 PM

Tūkstančiai sirgalių atėjo į Rotušės aikštę, kad tartų „ačiū“ Lietuvos krepšininkams už kovą ir pastangas pasaulio čempionate Ispanijoje.

Per dvi karštas savaites Las Palmase, Barselonoje ir Madride mūsų šalies rinktinė iškovojo šešias pergales ir patyrė tris pralaimėjimus vingiuotame kelyje, kuris baigėsi ketvirtoje planetos pirmenybių vietoje.

Aukščiau – tik JAV, Serbija ir Prancūzija, su kuria lietuviai grūmėsi iki paskutiniųjų sekundžių kol galiausiai 2 taškais nusileido bronzos vertės mūšyje.

Iki svajonės šiek tiek trūko, ir dėl to krepšininkų ir dalies krepšinio sirgalių mintyse liko nusivylimo atspalvių.

Bet tokių aistruolių pirmadienio vakarą tarp kelių tūkstančių žmonių Rotušės aikštėje tikriausiai nebuvo.

„Vis tiek – super, - sakė vienas sirgalių 34 metų Giedrius, dirbantis projektų vadovu. - Būti ketvirtiems pasaulyje nuostabu. Juk žaidėme beveik be įžaidėjų“.

Gynėjas nusivylęs, fanai - ne

Tai, kas svarbiausia nebūtinai būna gražu. Be svarbiausio įžaidėjo Manto Kalniečio prieš pat čempionatą likusios Lietuvos rinktinės bangavo.

Tačiau sirgaliai Vilniaus centre nebuvo nusivylę žaidimu.

„Mūsų žaidėjai buvo labai kovingi. Puikiai kovojo dėl kamuolių“, - dėstė 60 metų pensininkė Rita.

Dauguma sirgalių jautė simpatijas kai kuriems krepšininkams.

„Broliai pasirodė labai gerai. Jie užvedė komandą“, - sakė 50 metų Armandas, dirbantis prokuroru.

Iš Madrido per Vokietiją skridę krepšininkai Vilniuje nusileido pora valandų vėliau nei buvo planuota. Po dar vieno išbandymo - trumpos kelionės atviru autobusu vėsiu oru iki Vilniaus centro jie atrodė kiek nustebę, išvydę tiek sirgalių.

„Ne visada pildosi visi lūkesčiai, bet mes stengėmės ir stengsimės“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, prieš tai padėkojęs žmonėms už palaikymą.

„Tikėjausi, kad bent kažkiek žmonių ateis, bet, kad tiek ir taip šiltai sutiks...

Vis tik, kad ir kokia būtų ketvirtoji vieta, norėjusi geriau, - vis dar graužėsi Lietuvos rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis. - Galbūt, kai emocijos nuslūgs ir praeis daugiau laiko, atsiras daugiau šypsenų mūsų veiduose.

Dabar tebejaučiame apmaudą“.

Paguodos krepšininkams galėjo suteikti ne tik šiltas sutikimas vėsų vakarą, tradiciniai ąžuolų vainikai, bet ir Lietuvos ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus padėka ir 240 tūkst. čekis, įteiktas visai komandai.

Krepšininkus sutiko ne tik sirgaliai ir premjeras, bet ir miesto meras Artūras Zuokas, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovas Edis Urbanavičius.

Savivaldybės ir KKSD pinigais buvo organizuotas šis krepšininkų sutikimas, per kurį koncertavo daug atlikėjų, tarp jų Jazzu, Vilija Matačiūnaitė, Deivis, choras „Ąžuoliukas“, Edmundas Seilius, Justinas Lapatinskas, „Rondo“.

Poilsio dienų beveik neturės

Lietuvos krepšininkams tai buvo šviesus atsisveikinimo vakaras po kartu praleistų dviejų mėnesių treniruočių, kelionių ir rungtynių.

Dauguma jų jau šią savaitę iškeliaus į savo klubus ruoštis naujam sezonui.

Mindaugas Kuzminskas net neskrido atgal, nes liko Ispanijoje, kur įsilies į Malagos „Unicaja“ pratybas. Jonas Mačiulis atskrido į Lietuvą anksčiau, kad galėtų papildomą dieną praleisti su artimaisiais prieš kelionę atgal į Madridą, kur šį sezoną atstovaus „Real“ klubui.

„Netrukus reikės keliauti. Pasimatysiu su tėvais ir atgal namo į Hjūstoną“, - planavo Donatas Motiejūnas.

„Dabar norėčiau pailsėti, o tada į Torontą. Jau greitai“, - sakė kitas NBA žaidžiantis Lietuvos rinktinės aukštaūgis Jonas Valančiūnas.

Kartu su rinktine parskrido ir M.Kalnietis, negalėjęs žaisti, bet buvęs greta komandos per pasaulio čempionato atkrintamąsias kovas.

Žvilgsniai krypsta į 2015-uosius

Kartu jie vėl susirinks ateinančią vasarą ruoštis 2015 metų Europos pirmenybėms, kurios, anot J.Kazlausko, turės dvigubą vertę.

Latvijoje, Vokietijoje, Kroatijoje ir Prancūzijoje vyksiančiame čempionate bus proga laimėti olimpinį bilietą į Rio de Žaneirą.

Dvi geriausios Europos čempionato komandos iškops į 2016 metų olimpines žaidynes, o 3-6 pozicijas užėmusios rinktinės pateks į olimpinį atrankos turnyrą.

„Pasaulio čempionatas buvo svarbus, bet labai norėtųsi matyti krepšininkus ir olimpinėse žaidynėse. Be jų Lietuvoje būtų gedulas“, - pareiškė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Todėl 2015 metų vasara vėl bus svarbi, todėl Lietuvos rinktinei bus svarbu sulaukti geriausių žaidėjų, ypač M.Kalniečio – kapitono ir įžaidėjo, kuris šįsyk dėl nelemtos raktikaulio traumos negalėjo žaisti Ispanijoje.

Patyrę, ugnį ir vandenį praėję Linas Kleiza bei Robertas Javtokas gali praversti komandai, o galbūt į rinktinės duris garsiau pasibels jaunieji Artūras Gudaitis ar Domantas Sabonis.

„Mūsų 4-5 žaidėjai yra 24-25 metų. Manau, tai yra labai gerai. Turime rezervų ir talentų“, - kalbėjo D.Motiejūnas.

Net jei naujų žvaigždžių teks palaukti, J.Kazlausko vyrai įrodė, jog net ir be savo svarbiausio įžaidėjo yra pajėgūs pasauliui priminti - Lietuva yra krepšinio valstybė.

„Lietuvoje visada išauga vis nauja gera karta. Ne tik 2015, bet ir 2018 ar 2020 metais turėsime gerų žaidėjų“, - neabejojo sirgalius Giedrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.