EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas privertė kvatoti šokdamas su sijonėliu

Violetinis sijonėlis, imituota auksinė grandinėlė su milžinišku dolerio simboliu, šmaikštus raudonas cilindras ant galvos ir iš koto verčiantys šokio judesiai. Toks buvo Donatas Motiejūnas „Houston Rockets“ žiniasklaidos dienoje.

D.Motiejūnas prieš kameras ir linksmai šoko, ir kilnojo svarmenis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas prieš kameras ir linksmai šoko, ir kilnojo svarmenis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:33 AM

Prieš filmavimo kameras ir fotografų blykstes krepšininkai ir krėtė kvailystes, ir, kaip D.Motiejūnas, treniruočių stovyklos atmosferą simbolizavo kilnodami svorius.

„Rockets“ žiniasklaidos dienoje buvo visko. Tačiau visus pokštus ir atsipalaidavimą jau netrukus pakeis bekompromisė kova dėl trenerio Kevino McHale‘o pasitikėjimo.

Hjustono ekipos strategas leido suprasti, kad savo vertę iš naujo reikės įrodyti D.Motiejūnui.

„Stovykloje turime daugybę vyrukų, kuriems suteiksime progą kovoti dėl pozicijų. Net ir mūsų senbuviai D-Mo ir T.Jonesas irgi turės pasitempti, kad užimtų tas pozicijas. Turime lyderius D.Howardą bei J.Hardeną, solidžius pagalbininkus T.Arizą bei P.Beverley, bet liko daug neatsakytų klausimų, kas užims kitas vietas. Treniruočių stovykla į juos atsakys“, – „Rockets“ žiniasklaidos dienoje sakė K.McHale‘as.

Šiemet greičiausiai spręsis D.Motiejūno ateitis Hjustone. Po sezono „Rockets“ turės galimybę atsisakyti kontrakto 2015-2016 metų sezonui, kuriame D.Motiejūnas uždirbtų 2,3 mln. JAV dolerių, ir atleisti legionierių be jokios kompensacijos.

Artėjantį sezoną lietuvis NBA uždirbs 1,5 mln. Tiesa, JAV žiniasklaidoje buvo pasirodę prognozių, kad po treniruočių stovyklos „Rockets“ dar prieš sezoną gali atsisakyti D.Motiejūno paslaugų.

Vis dėlto „Rockets“ vyriausiojo trenerio asistento Chriso Fincho žodžiuose tokia galimybė neatrodo labai reali.

„Donatas gali tapti labai svarbia mūsų komandos dalimi. Nepriklausomai nuo to, žais starto penkete ar kils nuo atsarginių suolo“, – teigė „Rockets“ asistentas.

NBA sezonas startuos spalio 28-ąją.

 „Pernai turėjome labai gerą sezoną. Nebaigėme jo taip, kaip norėjome (Hjustono klubas iškrito pirmajame atkrintamųjų etape. - Red.). Bet tai buvo pirmas sezonas kartu. Laimėti 54 rungtynes sunkioje Vakarų konferencijoje yra šaunu. Manau, turėsime gerą sezoną“, - optimizmo neslėpė „Rockets“ žvaigždė D.Howardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.