EUROLYGA 2023

Iš toli „Hapoel“ subombardavęs B. Baronas dėkojo bendraklubiams

B.Baronas - vienas taikliausių snaiperių Europos taurės turnyre.<br>M.Kulbio nuotr.
B.Baronas - vienas taikliausių snaiperių Europos taurės turnyre.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 7:54 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:20 PM

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube žaidžia vienas taikliausių Europos taurės snaiperių šį sezoną. Būtent Billy Barono tritaškiai Jeruzalėje ne kartą stūmė vilniečių į pergalę prieš „Hapoel“ krepšininkus 81:70.

23 metų 188 cm ūgio gynėjas per 17 minučių pelnė 12 taškų, pataikė 4 tritaškius iš 5 ir atkovojo 3 kamuolius.

Šį sezoną B.Baronas iš trijų taškų zonos atakuoja 58,3 proc. taiklumu. Tai – aštuntas rezultatas visame Europos taurės turnyre.

„Pasinaudojau „Hapoel“ gynyba. Viską palengvino komandos draugai. Man tereikėjo įmesti. Esu jiems dėkingas“, – po rungtynių lrytas.lt sakė 9,8 taško Europos taurės turnyre renkantis amerikietis.

„Paskutinės minutės buvo nervingos. „Hapoel“ tuomet sužaidė labai intensyviai, bet mes buvome susikrovę pakankamą pranašumą, kad atsilaikytume, – apie rungtynes pasakojo B.Baronas. – Pergalingą susikrautą persvarą lėmė komandinis žaidimas. „Hapoel“ labai reikėjo pergalės, bet įdėjome daug puikių komandinių pastangų, gerai pataikėme ir sėkmingai gynėmės.“

Mindaugas Lukauskis, pelnęs 9 taškus, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, išskyrė gynybą.

„Varžovai metė tik šešis tritaškius ir nepataikė nė vieno. Akcentavome gynybą po krepšiu. Jų visas puolimas ėjo per keletą žaidėjų ir Jeruzalės klubas dažnai centravo. Mūsų tikslas buvo tai sustabdyti. Kažkiek pavyko, – teigė M.Lukauskis. – Iškovojome svarbų tašką. Beveik visas rungtynes žaidėme gerai. Gale atsipalaidavome, leidome jiems pelnyti daug lengvų taškų ir sugriuvome. Bet svarbiausia, kad atsilaikėme.“

Pirmąjį ratą E grupėje „Lietuvos rytas“ baigė pirmojoje vietoje. Vilniečių sąskaitoje – 4 pergalės ir 1 nesėkmė. Tiek pat turi ir Bandirmos „Banvit“.

„Antrajame rate tikimės to paties – gero ir gal net dar geresnio žaidimo. Reikia kovoti dėl kiekvienos pergalės, nesvarbu namuose ar išvykoje. Nieko čia daug neprigalvosi“, – tvirtino M.Lukauskis.

Antrąjį ratą „Lietuvos rytas“ kitą antradienį pradės rungtynėmis Belgrade su „Partizan“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.