EUROLYGA 2023

Po pergalės – V. Šeškaus šypsena ir varžovų juokas dėl techninės

V.Šeškus patenkintas iškovotu kelialapiu į kitą etapą.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus patenkintas iškovotu kelialapiu į kitą etapą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-11-26 21:20, atnaujinta 2018-01-20 13:39

„Šiandien buvo ramiau“, – po šeštosios pergalės Europos taurės turnyre šyptelėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Virginijus Šeškus. Tai ne jis, o Rumunijos „Asesoft“ klubo prezidentas uždirbo svečiams rumunų trenerio juoką sukėlusią techninę pražangą. Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ atkeršijo už vienintelę nesėkmę pirmajame rate – 79:72.

Kai ketvirtojo kėlinio pradžioje „Asesoft“ bandė vytis vilniečius, kostiumuotas rumunas pašoko nuo atsarginių suolo ir į šuns dienas išdėjo mačo arbitrą. Šis nedvejodamas skyrė išsišokėliui techninę pražangą.

 „Jums juokinga, o man ne. Kas tas vyrukas? Tas vyrukas – mūsų klubo savininko dešinioji ranka, – netrukus pats neištvėręs ėmė juoktis „Asesoft“ treneris Vladimiras Arnautovičius. – Jis dažnai emocingai reaguoja į žaidimą, bet ką aš galiu padaryti? Galbūt jums ir labai juokinga, bet man tikrai ne. Juk tuo metu mes buvome pakilę į lemiamą šturmą ir toji techninė mus išderino. Bet juk visi žino, kokie kartais būna tie klubų savininkai.“ 

Jis gyrė 20 taškų pelniusį lietuvį Marių Runkauską, bet toks 28-erių snaiperio žaidimas jo nenustebino: „Marius buvo labai motyvuotas gerai pasirodyti Lietuvoje. Jis visiškai pateisino jam skirtas minutes.“ 

Tuo tarpu V.Šeškus trynė rankomis – jo komanda jau turi kišenėje kelialapį į kitą etapą.

„Malonu, kad su šia pergale nebėra abejonių, kad esame kitame etape. Tik kyla motyvacija kovoti dėl pirmosios vietos grupėje. Rungtynės turėjo būti linksmos žiūrovams. Žaidimas buvo greitas, lengvas, su daug metimų. Darėme pakankamai nedaug klaidų. „Asesoft“ nėra silpna komanda. Fantastiškai žaidė M.Runkauskas. Bet vyrams galiu pasakyti tik ačiū. Nuo pat mačo pradžios su nedidelėmis duobutėmis laikėme iniciatyvą ir laimėjome“, – mačą apibendrino V.Šeškus.

– Treneri, akcentavote, kad bus pradžia svarbi. Būtent pirmosiomis minutėmis „Lietuvos rytas“ įgijo dviženklę persvarą.

– Visada šnekame, kad labai svarbios dvi pirmosios minutės. Galime susirinkti tris baudas, bet negalime jiems duoti įmesti taškų. Tai kol kas pasiteisina. Neleidžiame varžovams pabėgti nuo pradžios ir žaidžiame savo žaidimą.

– Kas nutiko antrajame kėlinyje, kai puikus vilniečių puolimas tiesiog sustojo?

– Šiame lygyje normalu, kad pasitaiko duobelių. Jei žaistume taip, kaip pradžioje, rezultatas būtų aiškus jau ketvirtojo kėlinio pradžioje.

– Artūras Valeika ne pirmą kartą greitai susirenka pražangas, nors esate minėjęs, kad jis turėtų suteikti daugiau poilsio A.Kavaliauskui.

– Kai Kyrylas negali žaisti, nėra kitos išeities. Bet A.Valeika turi „madą“ rinkti kvailas pražangas. Norėjosi, kad žaistų daugiau, bet nors jis aukštas, tesveria 100 kilogramų, todėl jam sunku su rimtesniais aukštaūgiais. Bent jau 2-3 minučių trūko padėti Antanui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.