EUROLYGA 2023

V. Šeškus - apie priekinės linijos problemą ir augantį supratimą

„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Dec 8, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:46 PM

„Aš jam ir sakau, kad turi mesti. Jei pataikė vieną tritaškį, tai gali ir antrą įmesti“, - nusišypsojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Virginijus Šeškus, pažvelgęs į baudas mėtantį Antaną Kavaliauską.

Aukštaūgis sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su „Prienų“ komanda pataikė tolimą metimą. 

„Dabar per treniruotę žaidėme tokį žaidimą, tai jie su Martynu Gecevičiumi prieš visus laimėjo. Kartais penktas numeris, galintis įmesti tritaškį, gali labai praversti. Bent po vieną tikrai gali įmesti“, - įsitikinęs V.Šeškus.

„Vakar laiminėjome 30 taškų, mane paliko laisvą, mečiau ir įkrito. Turime kas tritaškius mėto. Man nebūtina“, - trūktelėjo pečiais 30-metis 208 cm ūgio puolėjas.

Šiuo metu jo mintys sukasi apie artėjančias Europos taurės turnyro E grupės rungtynės su Bandirmos „Banvit“ komanda. Pirmąsias rungtynes Vilniuje „Lietuvos rytas“ laimėjo 92:80.

„Manau, varžovai tikrai bus geriau pasiruošę. Mūsų tikslas – sustabdyti jų puolimą. Dabar žaidžiame dėl pirmosios vietos grupėje“, - sakė A.Kavaliauskas.

Abi ekipos yra iškovojusios po šešias pergales ir dukart pralaimėjusios.

„Išvykoje bus sunkiau. Sekmadienį žiūrėjau kaip jie žaidė su Eurolygoje rungtyniaujančia Stambulo „Anadolu Efes“ ir laimėjo (76:74, - red.). Tai - aukšto lygio komanda. Gal pradžioje savo žaidimo nepagavo, bet artėjant Naujiesiems metams įgauna optimalią formą ir tikrai bus su jais sunku“, - įsitikinęs V.Šeškus.

Vilniečių popierius apkartino apmaudus pralaimėjimas, praėjusią savaitę patirtas Vilniuje. „Lietuvos rytas“ 82:91 nusileido Volgogrado „Krasnij Oktiabr“ komandai.

„Žinoma, labai gaila, kad pralaimėjime, nes būtume galėję laisviau žaisti Turkijoje. Tačiau stengsimės kovoti. Esame užsitikrinę vietą kitame etape, todėl, manau, kad didelės įtampos nebus“, - svarstė treneris.

- Ar jums didelis skirtumas kurią vietą grupėje užims komanda? Galite nukristi net į ketvirtąją.

- Manau, kad ir trečia vieta mums būtų prastas rezultatas. Ir anksčiau sakiau, kad mus tenkintų pirma – antra vietos. Stengsimės tą ir pasiekti.

- Ar komandai galės padėti apsinuodijęs Travisas Leslie?

- Manau, taip. Jau ir šiandien atėjęs į treniruotę jis jautėsi neblogai, tačiau išleidome namo, kad atsigautų. Vakarinėje treniruotėje jau turėtų dalyvauti. Kartais gerai ta viena dienelė apsivalyti, tuomet kaip tik geriau jautiesi.

- Varžovų treneris Zoranas Lukičius sakė, kad „Lietuvos rytui“ bus sunku žaisti aukštesniame lygyje, nes neturi stiprių aukštaūgių.

- Manau, čia yra teisybės. Visi mato, kad net ir mūsų startinis penketas ūgiu visiems nusileidžia. Trečiuoju numeriu mūsų komandoje žaidžia T.Leslie (193 cm ūgio, - red.), kai tuo metu kitose komandose tą poziciją užima dvimetriniai krepšininkai. Nėra lengva, nes varžovams geriau paanalizavus „Lietuvos ryto“ žaidimą mums kyla problemų. Daug kas priklauso ir nuo nusiteikimo. Kartais meistriškumo trūkumą reikia kompensuoti nusiteikimu ir noru.

- Mike'as Moseris bando sufleruoti, kad galėtų žaisti daugiau. Rungtynėse su „Prienais“ jis pelnė 20 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

- Kad treneriui tai įrodytų, žaidėjas turi sužaisti ne vienerias tokias rungtynes ir ne kas penktas. Ir ne su „Lietkabeliu“ ar su „Prienais“. Žinoma, tai yra gerai, bet norėtųsi pastovumo. Jeigu po keitimo išėjusiems žaidėjams sekasi, tai mums daug lengviau. Kai rungtynėse su Ploješčio „Asesoft“ Billy Baronas įmetė du iš eilės tritaškius, mums iškarto pasidarė lengviau. Galėjome jam ir daugiau minučių duoti.

Visą laiką apie tai kalbame ir leidžiame mesti tritaškius, nes vienas pagrindinių mūsų ginklų yra pataikymas iš toli. Nebėra tų problemų, kurios buvo pradžioje, kai ir man buvo sunku su užsieniečiais, nepratęs aš. Bet, manau, per tuos tris mėnesius apsitrynėme ir dabar ir jie viską supranta. Dabar viskas tik nuo jų priklauso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?