EUROLYGA 2023

Pau Gasolis gerina savo NBA rekordus ir sulaukęs 34-erių

Pau Gasolis - lyg vynas: kuo senesnis, tuo geresnis. 34 metų 213 cm ūgio Ispanijos krepšinio milžinas šeštadienį pagerino savo asmeninį rezultatyvumo rekordą NBA – „Chicago Bulls“ aukštaūgis rungtynėse su „Milawaukke Bucks“ pelnė net 46 taškus. Beveik pusę komandos taškų, nes „Bulls“ laimėjo 95:87.

P.Gasolis pelnė 46 taškus.<br>Scanpix/USA Today nuotr.
P.Gasolis pelnė 46 taškus.<br>Scanpix/USA Today nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

espn.com ir lrytas.lt inf.

Jan 11, 2015, 4:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:12 AM

Iki šiol rezultatyviausios P.Gasolio rungtynės NBA buvo 2006 m. kovo 28 d. vykęs mačas tarp „Memphis Grizzlies“ ir „Seattle SuperSonics“ – tada Memfio komandai atstovavęs ispanas pelnė 44 taškus.

Šeštadienį Čikagoje P.Gasolis žaidė 39 min., pataikė 17 iš 30 dvitaškių ir 12 iš 13 baudų. Be to, jis atkovojo 18 kamuolių.

Savo 14-ąją sezoną NBA tęsiantis ispanas nutildė skeptikus, kurie kalbėjo, kad P.Gasolio geriausi laikai jau praeityje. Po šešių sezonų „Los Angeles Lakers“ komandoje jis atgimė apsivilkęs „Bulls“ marškinėlius.

Rekordą jis pasiekė beveik nesiilsėjęs, nes penktadienį „Bulls“ žaidė Vašingtone, kur P.Gasolis aikštėje praleido 32 min., pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 13 kamuolių.

Savo asmeninį rekordą šeštadienį P.Gasolis pagerino baudų metimais – mačas baigėsi 4 taikliais jo metimais nuo baudų metimo linijos.

„Jis neleido mums pralaimėti, - sakė „Bulls“ treneris Tomas Thibodeau. - Ne tik jo puolimas, bet ir kova dėl kamuolių, ir gynyba.“

„Bulls“ ekipai rungtyniaujant be traumą vėl patyrusio Derricko Rose'o, ispanas turėjo atsakymą varžovams kiekvienoje situacijoje.

„Tai mane labai pamalonino, - kalbėjo po rungtynių P.Gasolis. - Esu laimingas, kad galiu žaisti taip gerai šioje savo karjeros stadijoje. Nedaug vaikinų gali tai daryti, todėl man labai pasisekė. Didžiuojuosi tuo.“

„Tai tiesiog įspūdinga, - stebėjosi ispano komandos draugas Kirkas Hinrichas. - Mes nuolat jo dairėmės ir maitinome kamuoliais, ne Derricko nebuvo aikštėje.“

Šį sezoną P.Gasolis NBA renka po 18,7 taško ir atkovoja 11,3 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.