EUROLYGA 2023

Įsibėgėjusiam D. Motiejūnui – dar vienas puikus šansas sužibėti

Praėjusią savaitę Donatas Motiejūnas sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes NBA (26 taškai) ir pirmą kartą du susitikimus iš eilės pelnė bent po 20 taškų. „Houston Rockets“ situacija tokia, kad 24 metų 213 cm ūgio puolėjo taškų kraitis artimiausiu metu gali nemažėti.

D.Motiejūnas praėjusią savaitę sumušė du asmeninius NBA rekordus.<br>AP nuotr.
D.Motiejūnas praėjusią savaitę sumušė du asmeninius NBA rekordus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 4:18 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:17 AM

Liko be žvaigždžių

„Rockets“ pirmadienio popietę treniruotėje atrodė kaip visai kita komanda. Kai Hjustono ekipa ruošėsi rungtynėms su „Chicago Bulls“, dviejų didžiausių žvaigždžių Dwighto Howardo ir Jameso Hardeno nebuvo ant parketo.

Treneris Kevinas McHale‘as prognozuoja, kad rezultatyviausias NBA lygos žaidėjas J.Hardenas (vid. 27 tšk.) „Rockets“ ekipai nepadės dvi rungtynes, o vienas geriausių lygos „centrų“ D.Howardas (16,3 tšk., 11 atk. kam.) nežais dar mažiausiai 7-10 dienų.

Todėl strategas ėmė žvalgytis į kitus aukštaūgius – Joshą Smithą, Terrence‘ą Jonesą, Joeye Dorsey ir pirmiausiai – į Donatą Motiejūną. Būtent lietuvis įsitvirtino starto penkete ir nuolat talkino D.Howardui. Sausio mėnesį Lietuvos rinktinės puolėjas vidutiniškai per 30 minučių rinkdavo 13,9 taško ir sugriebdavo 6,4 atšokusio kamuolio.

NBA apžvalgininkai vis garsiau kalba, kad D.Motiejūnas dėka tokio žaidimo gali tapti labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku.

„Su ir be D.Howardo krepšinis – visiškai kitoks, – po treniruotės sakė D.Motiejūnas, kurį dėl neuždengiamų metimų puskabliu NBA sirgaliai ėmė vadinti „Kapitonu kabliu“. – Visi supranta, kad turėsime dar labiau pasitempti. Prie D.Howardo galėtume kiek atsipūsti, nes žinodavome, kad jis tikrai išvalys baudos aikštelę. Bet dabar tokios prabangos nebeturėsime. Mums jo trūks.“

„Jis turės pasitempti, – nemažas viltis su D.Motiejūnu sieja K.McHale‘as. – Apskritai, ir J.Smithas, ir T.Jonesas – visi turės pasitempti. Jiems reikės žaisti kiečiau, dar geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių, stipriau gintis. Anksčiau visa tai darydavo D.Howardas, todėl likę aukštaūgiai turės kompensuoti jo netektį.“

Rimtas testas

D.Motiejūnas ir kiti aukštaūgiai bus testuojami jau trečiadienį. Jų laukia „Chicago Bulls“ komanda su Joakimu Noah ir Pau Gasoliu priešakyje.

Kai su „buliais“ Hjustono klubas paskutinį kartą žaidė sausio 5-ąją, „Rockets“ pralaimėjo 105:114, o D.Howardas atkovojo 14 kamuolių. „Kapitono kablio“ kraityje buvo 16 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai.

„Rockets“ iš D.Motiejūno laukia ne mažiau nei jam rekordinę praėjusią savaitę. Šį sezoną maloniai nustebinusiam lietuviui galimybės kaip niekada atviros – kažkam juk reikės kompensuoti tuos 43,3 taško, kuriuos per rungtynes kartu vidutiniškai rinkdavo D.Howardas ir J.Hardenas.

Snaiperis greitai grįš į aikštę, o D.Howardo vietą aikštėje greičiausiai užims „centras“ Joey Dorsey. Tačiau ant lietuvio pečių po krepšiu užgrius didžiausia atsakomybė.

„Rockets“ su 33 pergalėmis ir 15 pralaimėjimų NBA Vakarų konferencijoje žengia trečioje vietoje. Bet turnyro lentelėje situacija tokia įtempta, kad keli pralaimėjimai gali nublokšti į šeštąją ar net septintąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?