EUROLYGA 2023

S. Jovaiša: „Žalgirio“ puolimas pasidarė vienodas ir nuspėjamas“

Žalgiriečiai buvo sutriuškinti Vilniuje.<br>M.Kulbio nuotr.
Žalgiriečiai buvo sutriuškinti Vilniuje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 9, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:58 AM

„Nuo, atrodytų, normalios pradžios iki katastrofos buvo keletas klaidų“, – Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ dvikovą apibendrino Sergejus Jovaiša. Vilniečiai savo aikštėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse amžinus varžovus sutriuškino 93:66.

Tai buvo pirmoji „Lietuvos ryto“ krepšininkų pergalė prieš žalgiriečius šį sezoną. Tris ankstesnius kartus LKL ir LKF taurėje triumfavo „Žalgiris“.

„Tiesiog vilniečiai pasinaudojo lengvomis klaidomis ir pasijuto labai gerai, kai pradėjo pirmauti. Aiškiai buvo matyti, kad prieš kauniečių puolimą buvo sutarta kietai gintis, priverčiant varžovus atsidurti nepatogiose padėtyse. Gera gynyba, lengvi taškai, spurtas buvo lemiami veiksniai rungtynių pradžioje.

Buvo matyti, kad kauniečiai nuleido rankas prieš energingai rungtyniavusį „Lietuvos rytą“, ir tikrai ten nebuvo ką pakeisti. Galbūt „Žalgiris“  išgyvena kažkokį vidinį nuopuolį nuo visų tų nelaimių: Artūro Gudaičio trauma ir Roberto Javtoko nebuvimas komandoje kurį laiką.

Tačiau lėmė ne tik tai. „Žalgirio“ puolimas pasidarė per daug vienodas ir labai nuspėjamas, o vilniečiai tuo pasinaudojo“, – kalbėjo buvęs krepšininkas S.Jovaiša.

„Lietuvos rytas“ mėtė gerokai taikliau („Lietuvos rytas“ pataikė 10 tritaškių iš 18 (56 proc.) ir 24 dvitaškius iš 39 (62 proc.)), laimėjo kovą dėl kamuolių (31-22) ir rečiau klydo (15-21).

„Žinoma, treneriai išsireikalavo geros gynybos. Kai netikslūs kauniečių perdavimai pasipylė kaip iš gausybės rago, tai vilniečiai tuo pasinaudojo ir pagavo labai gerą žaidimo ritmą. Visi, kas tik buvo aikštėje, buvo naudingi. Matėme, koks aukštas buvo pataikymo rodiklis, tai rodo, kad nuo pirmojo kėlinio vidurio, kai ta gynybą iš tiesų pradėjo veikti, vilniečiai įgijo labai didelį pasitikėjimą savo jėgomis. Tuo tarpu kauniečiams pulti nesisekė. Komandai, įmetusiai vos daugiau kaip 60 taškų, šiais laikais tikrai sunku laimėti ar bent rimtai pasipriešinti“, – įsitikinęs krepšinio specialistas.

Trečiadienį „Lietuvos ryto“ laukia atsakomasis Europos taurės turnyro aštuntfinalio mačas su Izmyro „Karsiyaka“ komanda. Pirmosios rungtynės baigėsi lygiosiomis 81:81.

„Manau, jei kauniečiai būtų matę, kaip turkai gynėsi prieš „Lietuvos rytą“, tai būtų turėję daugiau galimybių vakarykštėse rungtynėse.

Manau, trečiadienį gynyba prieš „Lietuvos rytą“, ir ypač prieš snaiperius, bus tokia pat, kaip ir Vilniuje. Ji buvo kieta, išblaškanti, sutraukianti komandinius ryšius.

Turkai pastaruoju metu tikrai galingai rungtyniauja. Todėl, manau, kad vilniečiams, nors ir būnant geresnės nuotaikos, bus labai sunku atkovoti tai, kas nebuvo padaryta Vilniuje“, – svarstė S.Jovaiša.

„Žalgiris“ Vilniuje patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės. Kauniečiai prieš tai pralaimėjo Klaipėdos „Neptūno“ ir Berlyno ALBA komandoms.

„Kiekvieną sezoną matome panašias duobes. Gerai yra tai, kad vienos rungtynės dabar beveik nieko LKL nelemia. Juk pernai reguliarųjį sezoną kauniečiai baigė ketvirtoje vietoje. Viską lemia finišas.

Aišku, Eurolygos traukinys jau turbūt nuvažiavo, bet mes ir taip galime būti dėkingi komandai, kad matėme gerų rungtynių ir ne vieną pergalę. Tačiau su tokiomis pajėgomis dar kažko tikėtis būtų naivu“, – įsitikinęs S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.