EUROLYGA 2023

Poziciją pakeitęs D. Motiejūnas piktinosi dėl siaubingo žaidimo

„Tos kelerios pastarosios rungtynės buvo siaubingos“, – nukirto Donatas Motiejūnas. „Houston Rockets“ puolėjas negailėjo kritikos sau po to, kai iš dviejų taškų zonos trejose rungtynėse tikslą pasiekė vos 6 jo mesti metimai iš 24.

D.Motiejūnas pastaruoju metu šaudė pro šalį, bet „Houston Rockets" treneris užstojo lietuvį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas pastaruoju metu šaudė pro šalį, bet „Houston Rockets" treneris užstojo lietuvį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:42 AM

24 metų 213 cm ūgio lietuvio rodikliai krito su kiekvieneriomis rungtynėmis. Mače su „Atlanta Hawks“ jis žaidė 35 minutes ir pelnė 14 taškų (2/8 dvit., 3/6 trit.), su „Memphis Grizzlies“ – 10 taškų (2/9 dvit., 2/3 trit.) per 21 minutę, o su „Detroit Pistons“ per 19 minučių pasižymėjo 4 taškais (2/7 dvit., 0/1 trit.).

„Niekaip negalėjau pagauti ritmo. Niekaip. Jaučiausi išties blogai. Daugiausia pramečiau metimus iš baudos aikštelės. Buvau tikrai nepatenkintas. Manau, kad niekas nebuvo patenkintas“, – piktinosi D.Motiejūnas.

Nuvargino „centrai“

Tačiau susitikime su „Denver Nuggets“ D.Motiejūnas pražydo. Per 30 minučių lietuvis surinko 18 taškų (4/6 dvit., 2/3 trit.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„D-Mo tiesiog pavargo žaisdamas prieš vidurio puolėjus“, – suprastėjusio aukštaūgio taiklumo priežastį nurodė „Rockets“ strategas Kevinas McHale‘as.

Kai į starto penketą po traumos grįžo sunkusis krašto puolėjas Terrence‘as Jonesas, D.Motiejūnas buvo perstumtas į „centro“ poziciją. Anksčiau traumuotą Dwightą Howardą pavadavo vidurio puolėjas Joey Dorsey.

Treneris pridūrė, kad vidurio puolėjo pareigos išsekina gerokai labiau.

„Viskas bus gerai. Kartais taip jau nutinka. Tikėkimės, kad rungtynės su „Nuggets“ padės jam įsivažiuoti. Man patiko labai daug jo žaidimo elementų. Geros rungtynės“, – krepšininką gyrė K.McHale‘as.

Statistika pagerėjo dvigubai

Pats D.Motiejūnas dėkojo jį palaikantiems sirgaliams, treneriams ir komandos draugams.

„Buvo sunku, bet džiaugiuosi, kad grįžau į vėžes, – tikino D.Motiejūnas. – Jie padėjo man išlipti iš duobės. Sužaidžiau visai neblogą mačą. Tačiau dabar priešaky laukia daug svarbių susitikimų.“

D.Motiejūnas šį sezoną vidutiniškai rungtyniauja po 28 minutes, pelno 11,7 taško (50,6 proc. metimų „iš žaidimo“, 36,6 proc. trit., 61,4 proc. baud.), atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Šie rodikliai – bemaž dvigubai geresni nei praėjusį sezoną (vid. 5,5 tšk., 3,6 atk. kam. per 15 min.).

K.McHale'as tikisi, kad kelio traumą sausio pradžioje patyręs D.Howardas grįš į aikštę prieš NBA atkrintamąsias – balandį.

Kovo 11-ąją „Rockets“ žais su „Portland Trail Blazers“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.