EUROLYGA 2023

D. Sabonį Lietuvoje vargino dėmesys, bet žavėjo tėvo sugebėjimai

Prieš išbėgdamas į aikštę NCAA ketvirtfinalio rungtynėse su Djuko universiteto komanda Domantas Sabonis žinojo – jo tėvas Arvydas Sabonis šią naktį būdamas Lietuvoje nemiega. „Tėtis žiūri visas mano rungtynes. Mama užmiega, bet tėtis žiūri“, – sakė 18-metis „Gonzaga Bulldogs“ puolėjas iš Lietuvos.

Paskutinėse sezono rungtynėse D.Sabonis pasižymėjo 9 taškais.<br>USA Today/Scanpix nuotr.
Paskutinėse sezono rungtynėse D.Sabonis pasižymėjo 9 taškais.<br>USA Today/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2015, 10:29 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:15 AM

Lietuvos krepšinio legenda stebėjo ir ketvirtfinalį, kuriame jo sūnaus atstovaujama komanda 52:66 nusileido JAV rinktinės stratego Mike‘o Krzyzewskio treniruojamiems „Duke“ krepšininkams.

Paskutinėse sezono rungtynėse D.Sabonis pasižymėjo 9 taškais (4/8 dvit., 1/2 baud.), sugriebė 4 atšokusius kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą, bet prasižengė ir suklydo po 3 kartus.

„Bulldogs“ ekipai NCAA sezonas baigėsi. JAV studentų krepšinio lygoje šį sezoną debiutavęs D.Sabonis visą dėmesį skirs studijoms, o vėliau lauks žinių iš Lietuvos rinktinės.

A.Sabonis sūnaus rungtynių nepraleidžia.

„Rungtynės Sietle praėjusį sekmadienį Lietuvos laiku vyko vidurnaktį, nebuvo taip blogai. Dažniausiai jos būna 2 ar 3 valandą nakties“, – aiškino D.Sabonis.

Sūnaus rungtynių nepraleidžia ir lietuvio komandos draugo vidurio puolėjo iš Lenkijos Przemeko Karnowskio tėvai.

„Mano tėtis žiūri visas rungtynes. Jis turi pradėti darbą 7 valandą ryte, bet stebi, kaip aš žaidžiu iki pusės 6. Aš tai labai gerbiu, bet vis tiek nesuprantu, kaip jam pavyksta. Jis sako, kad gyvena JAV laiko zonoje ir į Lenkijos laiką grįš po savaitės ar dviejų“, – aiškino „centras“.

Daug lengviau kanadiečiams. Laikas beveik nesiskiria ir daug reguliariojo sezono ir atkrintamųjų varžybų rungtynių rodoma per televiziją.

Iš už Atlanto atvykusių krepšininkų šeimos nariams tenka būti kūrybiškiems.

D.Sabonis pasakojo, kad jo vyresnis brolis tėvams parodė, kaip ieškoti rungtynių. Kartais Sabonių šeima Domanto žaidimo transliacijų ieško internete, kartais – per įsigytą specialų krepšinio kanalų televizijos paketą, kartais įsirašo rungtynes ir pasižiūri kitą dieną.

„Mano broliai išmokė tėvus, kaip tai padaryti, – sakė D.Sabonis, pažymėdamas, kad tėvams tai buvo technologinis iššūkis, – Manau, dabar jie gali tai padaryti patys. Nesu tikras.“

Domantas nesigėdija paskambinti tėvui ir paklausti patarimo, tačiau pokalbis ne visada sukasi apie krepšinį.

„Jis visada padeda man surasti išeitį. Jis man pataria nenuleisti nosies, toliau dirbti, sako taip pasieksiu to, ko noriu“, – sakė Domantas.

Jaunasis puolėjas duodamas interviu JAV žurnalistams pasakojo, kad išvykų su šeima metu Lietuvoje sulaukia daug dėmesio.

„Visi žino, kas jis toks. Kartais visai šeimai nuvykus į prekybos centrą būna labai nesmagu, kai žmonės pradeda šaukti: Ej, juk čia Sabonis“, – nemaloniais prisiminimais dalijosi Domantas.

Tiesa, dar svajodamas apie krepšininko karjerą jis žiūrėdavo tėvo vaizdo įrašus.

„Man labai patinka. Neįtikėtina, kaip būdamas toks aukštas jis sugebėdavo taip judėti, mėtyti ir atlikti perdavimus. Pamatęs kai kuriuos perdavimus tiesiog negalėdavau suprasti, kaip jis matė, kur mesti kamuolį. Arba kodėl išvis jis ten metė. Bet jam viskas pavykdavo.

Jis vis dar žaidžia su draugais penki prieš penkis, bet tik per pusę aikštės. Labai tai mėgsta“, – pasakojo Domantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.