EUROLYGA 2023

Donatui Motiejūnui – skausmingas Dwighto Howardo patarimas

NBA superžvaigždė Dwightas Howardas turi, ką patarti komandos draugui Donatui Motiejūnui. Jei tai reikėtų padaryti vienu žodžiu, „Houston Rockets“ vidurio puolėjas lietuviui sakytų „neskubėk“.

D.Howardas asmeniškai kalbėjosi su D.Motiejūnu ir patarė jam neskubėti.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
D.Howardas asmeniškai kalbėjosi su D.Motiejūnu ir patarė jam neskubėti.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 10:43 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:44 PM

Kas pakeistų D.Motiejūną rinktinėje?

Dėl nugaros traumos nuostabų sezoną anksčiau laiko turėjęs užbaigti 24 metų 213 cm ūgio D.Motiejūnas visada pasižymėjo kovingu charakteriu, todėl nebūtų netikėta, jei aukštaūgis pabandytų paneigti medikų prognozes – grįžti į aikštę greičiau nei per 3-4 mėnesius.

Tuomet galbūt jis spėtų įšokti į Europos čempionate dalyvausiančios Lietuvos rinktinės traukinį pakeliui į Rygą.

Bet D.Howardas pataria to nedaryti. Amerikietis jau spėjo asmeniškai pabendrauti su D.Motiejūnu.

„Tai – sudėtinga situacija, – Hjustono žiniasklaidai sakė D.Howardas, kuris dėl nugaros traumos praleido beveik visą 2012-2013 metų NBA sezoną „Los Angeles Lakers“ klube. – Donatui reikėtų neskubėti. Tai sunku, nes jis labai nori žaisti ir grįžti į aikštę. Sunku neskubėti, bet jam iš tikrųjų reikia neforsuoti įvykių ir lėtai atlikti reabilitaciją. Jei skauda nugarą, skauda visą kūną.“

„D.Motiejūno šansai žaisti rinktinėje – nedideli“, – kiek anksčiau „Lietuvos ryto" televizijai pripažino ir pats Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Jis siūlo atsižvelgti ne tik į tai, kad D.Motiejūno reabilitacija turėtų užtrukti 3-4 mėnesius. Vasarą krepšininkas turėtų pasirašyti naują kur kas pelningesnę sutartį su „Rockets“ klubu, todėl vienas pagrindinių nacionalinės komandos ramsčių negalės forsuoti įvykių.

Rizikuoti negalės ne tik D.Motiejūnas, bet ir „Rockets“ ekipa, kuri kur kas griežčiau vertintų žaidėjo norą atstovauti rinktinei.

„Nenoriu dabar kalbėti, negalvoju apie tuos dalykus. Dabar man svarbiausia sveikata ir žiūrėsiu, kaip gis. Bus matyti“, – LNK žinioms galimybę žaisti Europos čempionate komentavo D.Motiejūnas.

Pasigedo lietuvio

Nuo kovo 25-osios neberungtyniaujantis D.Motiejūnas šį sezoną per 29 minutes „Rockets“ komandai pelnydavo vidutiniškai po 12 taškų (50,4 proc. metimų, iš kurių – 36,8 proc. tritaškių), atkovodavo 5,9 kamuolio ir atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Per aštuonerias rungtynes be lietuvio Hjustono klubas laimėjo penkis susitikimus.

Bet „Rockets" treneris Kevinas McHale‘as jau pasigedo gausiu puolimo arsenalu pasižymėjusio auklėtinio.

„D-Mo atliko daug perdavimų, turėjo puikių judesių ir galėdavo draskyti gynybą, – sakė „Rockets“ strategas. – Reikia, kad jo vaidmenį greičiau perimtų Joshas Smithas. Tai svarbu mūsų puolimui. Kai mūsų žaidimas stringa, minėti dalykai sukuria mums papildomų galimybių.“

Su 54 pergalėmis ir 26 pralaimėjimais „Rockets“ Vakarų konferencijoje užima šeštąją vietą ir pagal dabartinį atkrintamųjų varžybų paveikslą po reguliariojo sezono susitiktų su „Los Angeles Clippers“.

Tiesa, iki atkrintamųjų varžybų likus dviems mačams „Rockets“ situacija gali keistis, nes trys komandos turi po 54 pergales, o antroje vietoje esantys „San Antonio Spurs“ – vos viena daugiau.

Žemiau šeštosios pozicijos „Rockets“ nebenukris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.