EUROLYGA 2023

Klaipėdos „Neptūnas“ ne juokais patampė „Lietuvos ryto“ nervus

G.Oreliko emocijos po lemtingo tritaškio likus žaisti 32 sekundes.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Oreliko emocijos po lemtingo tritaškio likus žaisti 32 sekundes.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2015, 6:30 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 7:10 PM

Klaipėdos „Neptūnas“ nusiteikęs pakartoti istorinį žygį į LKL finalą. Tokią paraišką klaipėdiečiai tėškė pirmosiose pusfinalio rungtynėse sostinėje, kur tik po atkaklios kovos nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“ – 79:88 (23:28, 21:8, 15:22, 20:30).

Po dviejų kėlinių „Neptūnas“ puikavosi rekordine 8 taškų persvara (44:36), o likus žaisti 2,5 min. rezultatas buvo lygus – 75:75. Vis dėlto „Lietuvos rytas“ laimėjo nervų karą ir rungtynių pabaigoje įrodė savo pranašumą.

Lemtingas kovingiems klaipėdiečiams buvo Gedimino Oreliko tritaškis su atakos pabaigą skelbiančia sirena. 25-ąjį gimtadienį ketvirtadienį minėjęs puolėjas krisdamas į šoną likus 32 sek. pataikė tritaškį per „Neptūno“ vidurio puolėjo Simo Galdiko rankas, kuris leido „Lietuvos rytui“ atsiplėšti 85:79 ir įtvirtino pergalę.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės pirmadienį vyks Klaipėdoje.

Kitoje poroje Kauno „Žalgiris“ 1:0 pirmauja prieš Utenos „Juventus“.

Rezultatyviausi. „Lietuvos rytas“ – A.Kavaliauskas 19 (10 atk. kam.), M.Gecevičius 17, G.Orelikas 14, A.Juškevičius, K.Lavrinovičius ir Ž.Janavičius – po 8, M.Lukauskis 5, B.Baronas 3, T.Leslie, S.Jasaitis ir M.Moseris po 2. 

„Neptūnas“ – D.Gailius 21, D.Zavackas 17, M.Mažeika 11, A.Butkevičius, M.Girdžiūnas, V.Šarakauskas ir S.Galdikas po 6, M.Shakuras 4, V.Vasylius 2. 

Sąskaitos. „Lietuvos rytas“ su „Neptūnu“ turi nesuvestų sąskaitų. Būtent klaipėdiečiai praėjusį sezoną pirmą kartą per 15 metų išstūmė Vilniaus klubą iš kovos dėl LKL čempionų titulo. Tiesa, tada „Lietuvos rytas“ pusfinalyje pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“.

Rungtynės.

„Neptūnas“ jau mačo pradžioje pasiuntė „Lietuvos rytui“ signalą, kad vilniečiams lengva nebus – 5:0. Tiesa, „Lietuvos rytas“ žaibiškai atsakė M.Lukauskio tritaškiu ir triuškinančiu A.Kavaliausko dėjimu – rungtynėms buvo duotas galingas tonas 5:5.

Susitikimo startas buvo itin rezultatyvus. Vien per penkias pirmąsias minutes komandos pelnė 27 taškus. „Neptūnas“ pirmavo 14:13.

 VIP eilėje įsitaisiusio Lietuvos rinktinės trenerio J.Kazlausko akivaizdoje M.Gecevičius demonstravo taiklią rankelę. „Lietuvos ryto“ snaiperis per 6,5 min. pataikė tris tritaškius – „Lietuvos rytas“ išsiveržė į priekį 22:16. 

Kitoje barikadų pusėje siautėjo D.Gailius. „Neptūno“ snaiperis per pirmąjį kėlinį pelnė 11 taškų. Tiesa, po 10 minučių „Lietuvos rytas“ pirmavo 28:23.

Antrojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas“ ėmė piktnaudžiauti tolimais metimais. Tuo tarpu „Neptūnas“ kantriai mažino skirtumą. Po D.Zavacko tritaškio ir A.Butkevičiaus dėjimo rezultatas vėl buvo lygus – 33:33.

M.Nicolos paprašyta minutės pertraukėlė staigių permainų į žaidimą neįnešė. „Neptūnas“ toliau laikė iniciatyvą savo rankose – 39:35.

„Neptūno“ pranašumas prieš antrąją rungtynių pusę žadėjo intrigą – 44:36.

Prasčiau pradėti trečiojo kėlinio „Neptūnas“ negalėjo. M.Lukauskis pataikė dvitaškį, G.Orelikas neklydo mesdamas iš toli, kai tuo pačiu metu „Neptūnas“ prasižengė po krepšiu, o dar kitoje atakoje A.Kavaliauskas pelnė du taškus su pražanga. Taip per 1 min. 52 sek. „Neptūnas“ paleido vėjais visą sukauptą persvarą – 44:44.

G.Orelikas tritaškiu po ilgesnės pertraukos išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį – 47:46. Vis dėlto sunkiai trečiajame kėlinyje įsibėgėjęs „Neptūnas“ vėl privertė nervintis „Lietuvos ryto“ vairininką – 27-ąją minutę klaipėdiečiai vėl pirmavo 52:49.

Aikštėje užvirė nedidelis chaosas. Iš jo „Neptūnas“ išsisuko išsiverždamas į priekį. M.Girdžiūno metimas su sirena prieš ketvirtąjį kėlinį išvedė „Neptūną“ į priekį 59:58. 

Ketvirtojo kėlinio pradžioje D.Gailiaus ir D.Zavacko tritaškiai sugrąžino „Neptūnui“ persvarą – 67:64. Po dar vieno neįtikėtino D.Gailiaus tolimo metimo 34-ąją minutę klaipėdiečiai pirmavo 70:64.

„Lietuvos ryto“ atsakas – Ž.Janavičiaus ir M.Gecevičiaus tritaškiai, likus žaisti 5 min. atstatė pusiausvyrą – 70:70.

 G.Oreliko tritaškis sugrąžino „Lietuvos rytui“ minimalią persvarą 73:72, bet Ž.Janavičius antrą kartą iš eilės suklydo „Neptūno“ baudos aikštelėje. Neištvėręs M.Nicola 37-ąją minutę pasodino įžaidėją ant suolo ir nuo jo pakėlė A.Juškevičių. Pasinaudojęs klaidomis Klaipėdos klubas prasmuko į priekį 74:73. 

A.Juškevičius nieko nelaukdamas smeigė tritaškį, A.Kavaliauskas realizavo abi baudas ir likus žaisti 1 min. 39 sek. „Lietuvos rytas“ turėjo trapų trijų taškų pranašumą – 80:77.

Likus žaisti 1 min. 9 sek. M.Gecevičius iš eigos paleido šūvį iš vidutinio nuotolio ir neprašovė – strikinėdamas iš laimės snaiperis sukomplikavo „Neptūno“ situaciją 82:77.

Lemiamu metu „Neptūnas“ pataikė tik kas antrą baudos metimą. Bet kovingumas leido „Neptūnui“ alsuoti šeiminkams į nugarą – 79:82.

Tačiau netrukus baigiantis atakos laikui peilį į nugarą svečiams suvarė G.Orelikas. Pasakiškas puolėjo tritaškis pakėlė „Lietuvos ryto“ arenoje susirinkusius aistruolius iš vietos – jo smūgis buvo neatremiamas 85:79.

Startas. LKL pusfinalis startavo jau trečiadienį. Kauno „Žalgiris“ namuose nepaliko vilčių Utenos „Juventus“ – 81:53.

Tribūna. “Lietuvos ryto“ arenoje aidėjo „Klaipėdiečiai ir vilniečiai!“. Už aikštelės ribų „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ sirgaliai palaiko šiltus santykius. Ne pirmą kartą jie solidarizavosi ir tribūnose.

Gimtadienis. „Lietuvos ryto“ puolėjas G.Orelikas ketvirtadienį švenčia 25-ąjį gimtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.