EUROLYGA 2023

D.Adomaitis: „Neptūną“ galima įveikti, jei jis mes tik 70 taškų“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovą dėl bronzos pergale pradėjo „Neptūno“ krepšininkai. Klaipėdiečiai namuose 88:75 įveikė „Juventus“ ekipą ir serijoje pirmauja 1:0. „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis po rungtynių džiaugėsi pergale, bet teigė, kad visas darbas dar priešakyje.

„Juventus“ treneris Dainius Adomaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Juventus“ treneris Dainius Adomaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2015, 9:53 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 6:05 PM

„Džiaugiuosi pergale. Turėjome keletą blogų situacijų prieš mačą, iškrito vienas iš lyderių Mustafa Shakuras. Situacija atrodė sunki. Teko žaisti vienas svarbiausių sezono rungtynių be dviejų starto penketo žaidėjų. Tai dar labiau mobilizavo komandą. Džiaugiuosi, kad taip užtikrintai išsiveržėme į priekį ir laimėjome, bet darbas dar tikrai nepadarytas, džiaugsis ta komanda, kuri laimės paskutinė.

Mindaugas Girdžiūnas suprato, kad reikės imtis daugiau iniciatyvos. Šaunuolis, net prametęs metimus pirmoje rungtynių dalyje, antrojoje jis buvo vienas lyderių. Apie motyvacijos stoką aš nekalbėjau. Manęs tiesiog klausė, kokia ta motyvacija. Žaidžiame dėl medalių, dėl žaidimo Europos taurėje. Ilgas sezonas, fiziškai ir morališkai užbaigti jį sunku, bet žaidžiame dėl medalių ir motyvacijos tikrai netrūksta.

LKL čempionato mažąjį finalą pralaimėjimu pradėję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai serijoje atsilieka 1:0. Strategas po rungtynių teigė, jog šiandien žaidėjai nesilaikė drausmės.

„Kaip minėjau prieš mačą, norint laimėti prieš „Neptūną“ jiems negalime leisti įmesti daugiau nei 70 taškų. Su tokia gynyba, kokią rodėme, tai yra neįmanoma. Jie yra labai talentingi žaidėjai, pataikė daug tritaškių. Pirmas penkias minutes darėme viską taip, kaip susitarę, tai pasirodė, kad galima ir pristabdyti „Neptūną“. Negalima taip pamesti savo drausmę žaidime ir daryti viską savaip.

Varžovai patyrę ir gerai susižaidę, kurie kiekvieną klaidą paverčia taškais. Matėme, kad „Neptūnas“ ginasi aikšte ir buvome pasiruošę. Kai kamuolys atsidurdavo ten kur norime, ataka pasibaigdavo geru metimu. Trečdalyje situacijų kažkuris žaidėjas sugalvodavo kažką padaryti savaip, tai yra elementari drausmė. Pasiteisinimų galima rasti visokių. Išeini į aikštelę ir viską pamiršti, esi tu, kamuolys, komandos draugai ir tavo priešininkai.

Visą sezoną žaidus drausmingai negalima nutrūkti lemiamu momentu. Už pastangas komandą galiu pagirti, jog kovojo iki pabaigos. Kovingumas yra „Juventus“ komandos veidas, bet krepšinis yra žaidžiamas galva.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?