EUROLYGA 2023

A. Kavaliauskas apie „Lietuvos rytą“: „Ateis aušra“

Pernai įvairių pasiūlymų sulaukęs, tačiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ kvietimo atsisakyti negalėjęs Antanas Kavaliauskas LKL paliko savo žymę. 30 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas greitai apšilo, tapo vilniečių lyderiu ir vienu pastebimiausių LKL žaidėjų. Ketvirtadienį per LKL uždarymą A.Kavaliauskui atiteko reguliariojo sezono MVP titulas.

A.Kavaliauskui atiteko geriausio LKL reguliariojo sezono žaidėjo titulas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Kavaliauskui atiteko geriausio LKL reguliariojo sezono žaidėjo titulas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2015-06-11 22:53, atnaujinta 2017-11-23 01:23

„Geras lygis, – apie LKL kalbėjo A.Kavaliauskas. – Visur, kur važiavome, reikėjo kovoti iki pabaigos. Tiek namuose, tiek išvykose galėjo būti visko. Ar tai Utenos „Juventus“, ar Pasvalio „Pieno žvaigždės“, jau nekalbant apie Kauno „Žalgirį“ ar Klaipėdos „Neptūną“. Ta pati „Dzūkija“ irgi spardėsi. Konkurencingumas tik didėja, o su tuo – ir lygis.“

Pagal efektyvumą LKL čempionate A.Kavaliauskas buvo pirmas. Per sezoną vidutiniškai pelnė 12,6 taško, atkovojo 5,5 kamuolio ir galiausiai sulaukė Jono Kazlausko kvietimo į rinktinę. A.Kavaliauskas yra įtrauktas į išplėstinį kandidatų sąrašą.

Jis laukia rinktinės stovyklos, bet dabar nori kuo greičiau išgyti.

„Man čiurnos sausgyslės uždegimas ir dalinis raiščio plyšis. Susižeidžiau dieną prieš paskutinįjį finalo mačą“, – sakė A.Kavaliauskas.

– „Lietuvos ryto“ komanda išgyvena ne pačius geriausius laikus. Ar dėl to nebuvo sunkiau psichologiškai?

– Buvo. Bet naktis pati tamsiausia naktis – prieš aušrą. Dar viskas priešakyje. Ar būsiu joje, ar ne, komanda tikrai gali laimėti ir konkuruos. Klubas turi gerą vadybą.

– Esate išrinktas geriausiu reguliariojo sezono žaidėju. Ar sužaidėte geriausiai per savo karjerą?

– Kol kas taip. Nežinau, ar aš patobulėjau. Man atrodo, kad visada toks esu. Atrodė, kad visą laiką esu toks, koks dabar. Visada dėjau daug darbo. Gal ta kryžminių raiščių trauma buvo suvėlusi planus. Aš manau, kad visada taip žaidžiau. Bet gal Ispanijoje negalėjau pasireikšti. Rygoje žaidžiau porą metų taip pat.

Bet padėjo treneriai, o ir kuo senesnis esi, tuo protingesnis.

– Ar reguliariojo sezono MVP titulas gali pagelbėti rinktinėje?

– Ne. Asmeniniai nuopelnai rinktinei nieko nereiškia. Ir man nieko nereiškia. Padėsiu į gražią lentyną ir viskas. Svarbiausia laimėti su komanda.

- Ar su Jonu Kazlausku kalbėjote apie galimybes rinktinėje?

– Ne. Apie tokius dalykus nešnekama. Kalbama darbais, o ne žodžiais. Jeigu jis mane mato savo sistemoje ir aš galiu padėti Lietuvai, tada yra galimybės. O jeigu matys, kad ne – atsisveikinsim ir išsiskirsim gražiuoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.