EUROLYGA

Šmaikštus latvių treneris A. Bagatskis: „Lietuvą lengva įveikti“

„Tai jūs, lietuviai, darote iš nieko išskirtinį mačą. Ir jūs, žurnalistai (pyktelėjęs – aut. past.). Galiu pasakyti, kad tai bus eilinės čempionato rungtynės. Koks man skirtumas su kuo žaisti – Lietuva, Ispanija ar Estija. Man ir mano komandai tai bus vienas iš grupės varžovų.

Ainaras Bagatskis bandė į rimtus klausimus kalbėti juokais, tačiau pripažino, kad Lietuvos komanda yra labai pajėgus varžovas.<br>G.Šiupario nuotr.
Ainaras Bagatskis bandė į rimtus klausimus kalbėti juokais, tačiau pripažino, kad Lietuvos komanda yra labai pajėgus varžovas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas, specialiai lrytas.lt, Ryga (Latvija)

2015-09-06 12:38, atnaujinta 2017-10-17 06:38

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Tiesa, Lietuva yra labai galinga, turinti aukščiausio lygio žaidėjus ir patyrusį trenerį, – po pirmosios „Eurobasket 2015“ dienos portalui lrytas.lt kalbėjo Latvijos rinktinės strategas Ainaras Bagatskis.

Namie ir savo žiūrovų akivaizdoje debiutinį Europos krepšinio pirmenybių D grupės mačą žaidę latviai tik po atkaklios kovos ir tritaškių krušos sugebėjo palaužti kuklią Belgijos rinktinę 78:67. Prakaitavęs, pykęs ir bandęs motyvuoti komandą A.Bagatskis saviškius šiaip ne taip užvedė ketvirtame kėlinyje, kurį latviai laimėjo 27:15. Būtent sėkminga akistatos pabaiga lėmė pirmąją šeimininkų pergalę turnyre.

Kauno „Žalgirio“ klube prieš dešimtmetį kovojęs ir puikiai Lietuvos krepšinio subtilybes žinantis 48 metų treneris sekmadienį privalės sukti galvą, kaip surasti priešnuodžių Lietuvos puolimui. Mūsų ekipa pirmame savo mače sunkiai įveikė Ukrainą 69:68.

„Kuo Lietuvos komanda skiriasi nuo Latvijos ekipos? Jūs neturite jokios kitos užduoties šiame čempionate, kaip laimėti. Tai jūsų pagrindinė užduotis. Gal nedarome papildomo ažiotažo? Juk jis ir taip yra. Žinoma, kad bus žiauriai įdomu, žinoma, bus labai kovingos rungtynės.

Man svarbiausia, kad šioje „Riga“ arenoje Latvijos sirgalių būtų bent dviem daugiau nei lietuvių“, – Rygos arenos spaudos centre kalbėjo Latvijos nacionalinės komandos vedlys A.Bagatskis.

- Jūs galima vadinti Lietuvos krepšinio subtilybių žinovu. Be to – esate ir Jono Kazlausko geras pažįstamas. Galima sakyti, kad puikiai žinote Lietuvos rinktinės kozirius.

– Baikite, koks aš specialistas. Ne... (juokiasi).

- Esate jau sugalvojęs kaip žaisti prieš lietuvius?

– Manęs jau latvių žurnalistai po pergalės prieš belgus klausė, kaip mes žaisime su lietuviais. Jie norėjo sužinoti, kaip komanda rengiasi kovoti. Na, kaip čia pasakius... Žaisime.

- Greičiausiai, jūs naudosite mėgstamą taktiką ir turimą kozirį – tritaškius. Taip?

– Baikite, mes nemokame mesti tritaškių (juokiasi).

- Žinant A.Bagatskį, jis turi specialų planą įveikti Lietuvą? Jis buvo ir per 2013-ųjų čempionatą, kur mūsiškiai tik po atkalios kovos įveikė jūsų vedamą rinktinę 67:59. Dar įdomiau, kad tas mačas taip pat vyko rugsėjo 6-ąją.

– Ne. Neturiu jokio plano... Juk Lietuvą itin lengva įveikti. Juk reikia  tik „apžaisti“ Joną Valančiūną vienas prieš vieną ir lietuviai bus įveikti. Tai juk ir taip aišku visiems. Žinoma, yra visa tai juokai...

Galima pajuokauti, tačiau Lietuvos rinktinė yra labai grėsmingas varžovas. Ir pasakysiu dar atviriau: taip vadinamu „teisingu“ krepšiniu, tuo standartiniu krepšiniu su jūsų nacionaline ekipa bus be gali sunku žaisti. 

Jei mes žaisime „teisingą“, standartinį krepšinį, šansų įveikti Lietuvos komandą turime nedaug. Mes būsimame mače turime surasti kažką tokio savo, netikėto, mėgautis savo žaidimu – tuomet mes turime galimybes įveikti lietuvius.

- Jūs patvirtinate Latvijos ekipos žaidėjų žodžius, kurie teigia, kad Lietuvos rinktinę susikaupus ir sudarius planą galima bandyti nurungti.

– Savaime aišku, žinoma. Būtų nelabai gerai, jei mano žaidėjai kalbėtų kitaip. Sekmadienio dvikova viską sudėlios į vietas ir išspręs klausimus: kas stipresnis aikštėje. Bet tai nėra priešų kova. Tai tik rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.