EUROLYGA 2023

Vertinimas: J. Valančiūnas ir M. Kalnietis pamokė serbų milžinus

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė – vėl Europos čempionato finale. Mūsiškiai penktadienį 67:64 įveikė Serbiją, o pagrindiniu pergalės ginklu tapo Manto Kalniečio žaidimas prieš Milošą Teodosičių ir Jono Valančiūno psichologinė pergalė prieš Miroslavą Raduljicą.

J.Valančiūnas ir M.Kalnietis pamokė serbus.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Valančiūnas ir M.Kalnietis pamokė serbus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2015, 2:51 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 1:34 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

M.Kalnietis puikiai laikė žaidimo vadžias savo rankose, o J.Valančiūnas sugebėjo iš kantrybės išvesti varžovų milžiną M.Raduljicą.

Jonas Mačiulis. Jam serbai skyrė didesnį dėmesį, todėl puolėjas negalėjo taip atsiskleisti puolime. Taškų neatnešė tiek, kiek esame įpratę, bet aikštėje išliko jo energija ir agresija – Jonas ir vėl buvo pagrindinis žaidėjas.

Mindaugas Kuzminskas. Labai ne tik sėkmingai pakeitė J.Mačiulį, ko laukėme viso čempionato metu, bet ir padėjo sužaisdamas vienas geriausių rungtynių. Po pirmo sėkmingo metimo jis įgavo sparnus ir taip žaidė viso mačo metu.

Jonas Valančiūnas. Labai gerai tvarkėsi su M.Raduljica, kamšė skyles gynyboje. Du prieš du žaidė puikiai. Vien ką parodo du blokai vienos atakos metu M.Raduljicai – mūsiškis buvo padėties šeimininkas, laimėjęs psichologinę kovą.

Renaldas Seibutis. Jam vis nesiseka puolime metant iš toliau, bet gynėjas puikiai tampė gynybą prasiveržimais, pelnė svarbius taškus. M.Kalnietis buvo atkirstas, tad Renaldas ėmėsi įžaidėjo vaidmens.

Mantas Kalnietis. Gerai susitvarkė ir gynyboje, ir valdydamas komandą. Visas rungtynes Lietuva kontroliavo, buvo keli momentai, kai atsirado dvejonių, bet Mantas laikė rungtynes savo rankose.

Paulius Jankūnas. Jo negalima nuvertinti, net kai puolime nepelno daug taškų. Paulius žaidžia stabiliai ir yra kertinis ramstis gynyboje, kamšantis skyles.

Antanas Kavaliauskas ir Artūras Milaknis. Abu įnešė energijos, kaip ir visa komanda, puikiai dirbo gynyboje – geriausiai puolančiai komandai leista įmesti tik 64 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.