EUROLYGA 2023

Ispanijos spauda: nugalėjome „žaliąjį milžiną“

Prieš dvylika mėnesių, kai Ispanijos rinktinė Madride pralaimėjo pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynes Prancūzijos ekipai, net patys ispanai skelbė savo krepšinio aukso eros pabaigą. Daug pergalių nuskynusi Pau Gasolio karta pradėjo trauktis nuo didžiosios scenos ir atrodė, kad geriausi šios komandos laikai baigėsi.

Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Ispanijos dienraščių apžvalga.
Daugiau nuotraukų (9)

Rolandas V. Eidvilas

Sep 21, 2015, 6:52 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 5:05 PM

Tačiau tada buvo paskubėta. Neprilygstamas P.Gasolis ir jo bendražygiai privertė savo tautiečius vėl didžiuotis krepšinio pergalėmis. Sekmadienį Ispanijos rinktinė Europos pirmenybių finale nugalėjo „žaliąjį milžiną“, kaip Lietuvos rinktinę pavadino Madrido dienraštis „ABC“, trečią kartą tapo Senojo žemyno čempione ir privertė Ispanijos žiniasklaidą vėl žarstyti komplimentus.

„Ispanija vėl viešpatauja Europoje“, – paskelbė Madrido sporto dienraštis „Marca“.

„Ispanija nepaliko Lietuvai jokių galimybių ir susigrąžino Europos karūną, sužaidusi tobulas rungtynes, kaip ir dera didžiai čempionei. Gynyba, jos Achilo kulnas pirmajame etape, tapo leidimu į šlovę finale, kuriame vėl ypač galingai žaidė naudingiausiu Europos čempionato krepšininku išrinktas P.Gasolis.

Rudy Fernandezas, Sergio Llullis ir Victoras Claveris irgi puikiai baigė turnyrą, finale sužaisdami geriausias rungtynes“, – rašė „Marca“.

„Finale Ispanijos rinktinė žaidė kone tobulai. Rungtynėse su lietuviais ji kontroliavo žaidimą, uždengė varžovų variklį Mantą Kalnietį, o puldama greitai perdavinėjo kamuolį ir griovė Jono Kazlausko parengtus gynybos planus. Net ir kovingieji lietuviai turėjo pripažinti neginčytiną Ispanijos rinktinės pranašumą“, – pasakojo Barselonos sporto dienraštis „Sport“.

Per lemiamas rungtynes ispanai beveik nepastebėjo varžovų. Taip atsitiko pirmiausia dėl galingo jų pačių žaidimo. „Trečiąjį Europos čempionės titulą Ispanija iškovojo finale sužaidusi kone tobulas rungtynes su Lietuva“, – tvirtino Madrido sporto dienraštis „As“.

„Vienybė, darbštumas, pastangos ir vienas nepaprastas žaidėjas“, – ispanų pergalės sudėtines dalis vardijo „Sport“.

Kas yra tas nepaprastas žaidėjas, aiškinti nereikėjo. Visi puikiai suprato, kad kalbama apie P.Gasolį.

„Lemiantis. Viešpataujantis ir visus pranokstantis, – komandos lyderį apibūdino „Sport“. – Kolosalus. P.Gasolis visą turnyrą nuo pradžios iki pabaigos žaidė tobulai. Jo statistika kalba už save, bet neparodo visos jo įtakos komandai, lyderio savybių ir viešpatavimo aikštėje.

Būdamas 35-erių Pau vedė į auksą komandą, kuri nebuvo vadinama favorite, bet pabaigoje dūrė pirštu į dangų. Nuo aštuntfinalio jis visose rungtynėse pelnė bent po 25 taškus, o jo pasirodymas pusfinalyje su Prancūzija yra vienas įsimintiniausių Europos krepšinyje“.

„Įsivaizduokime trečiąjį Europos čempionės titulą iškovojusios Ispanijos rinktinės paveikslą: visa Ispanija susibūrusi apie nuostabiausią žmogų Pau Gasolį Saezą, geriausią 2015 metų Europos čempionato krepšininką“, – čempionų ekipos paveikslą piešė „As“.

Nebuvo pamirštas ir kitas triumfo kalvis – treneris Sergio Scariolo. Italas, kuris taip ilgai dirba Ispanijoje, kad kai kas gal net pamiršo jo kilmę.

„S.Scariolo sugrįžimas ant rinktinės suolo kėlė abejonių, – rašė dienraštis „ABC“. – Grįžti į tas pačias aukštumas, kuriose buvo, atrodė sudėtinga. Beveik neįmanoma. Jis iškovojo du Europos čempionato aukso medalius ir olimpinį sidabrą, tačiau dabar jam reikėjo lipti į tą patį kalną be daugelio žaidėjų, su kuriais dirbo anuomet.

Reikia nusilenkti italui, kuris valandų valandas sunkiai dirbo ir ieškojo taktikos sprendimų. Jo gynybos sistema šiame čempionate ne kartą išgelbėjo komandą. Kai jis atėjo į rinktinę 2009 metais, turėjo daug krepšininkų, galėjusių būti lyderiais. O dabar jis pakeitė Ispanijos kryptį“.

Trečiasis aukso rinkinys žėri itin ryškiai, nes buvo iškovotas be daugelio 2009 ir 2011 metų Europos čempionų.

„Ispanija iškovojo aukso medalius, kurie bus visais laikais prisimenami dėl to, kad buvo laimėti nepaisant šią vasarą patirtų didelių nuostolių ir komandai teko iškęsti milžiniškus sunkumus“, – pabrėžė Barselonos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“.

Per pastaruosius 14 metų Ispanijos rinktinė olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos pirmenybėse iškovojo 11 medalių komplektų.

„Kai Ispanijos rinktinė laimėjo 1999 metų pasaulio jaunių čempionato auksą, niekas negalėjo įsivaizduoti, kad kitus 16 metų pergalės taps įpročiu, – stebėjosi „Marca“. – P.Gasolis, Felipe Reyesas ir kiti su ant jų kaklo kabančiais medaliais tapo Ispanijos sporto legenda ir viena geriausių komandų per visą šalies sporto istoriją“.

Ispanijoje abejingų šios legendos triumfui sekmadienio vakarą buvo labai nedaug. Europos čempionato finalo rungtynes stebėjo 6,4 mln. televizijos žiūrovų arba 44,5 proc. tuo metu televizorių įsijungusių ispanų. Bent trumpam transliaciją iš Lilio įsijungė 8,5 mln. ispanų. Tai – krepšinio transliacijų rekordai.

Antraštės Ispanijos interneto svetainėse iškart po finalo rungtynių:

Marca.com: „Europa po jūsų kojomis“.

Marca.com: „Campeones de „Oropa“. (Žodis „oro“ iš ispanų verčiamas „auksas“, o prie jo pridėtas žodis „Europa“ be pirmojo skiemens. „Campeones“ – „čempionai“).

Mundodeportivo.com: „80:63. Čempionai!!!“

As.com: „Triskart Europos čempionai!!!“

Sport.es: „Pau Gasolis vedė į Europos aukso užkariavimą“.

Solobasket.com: „Karaliaus sugrįžimas. Pau Gasolio Ispanija susigrąžino Europos karūną“.

Superdeporte.es: „Gasolio Ispanija – Europos čempionė“.

DiarioGol.com: „Gasolio Ispanija – triskart Europos čempionė“.

ABC.es: „Ispanija pratęsė savo legendą“.

DiarioSur.es: „Ispanija vėl maudosi aukse“.

ElCorreo.com: „Europa pasidavė Gasolio Ispanijai“.

LasProvincias.es: „Aukso vonia Prancūzijoje“.

ACB.com: „Ispanija – auksinė!!! Europos didvyriai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.