EUROLYGA 2023

Rinktinė namo sugrįš be „EuroBasket“ turnyro didvyrio

Europos krepšinio čempionato sidabro medalius sekmadienį laimėjusios Lietuvos rinktinės namie laukia skambios sutiktuvės – pirmadienį vakare Vilniuje, Rotušės aikštėje, ekipai dėkos ištikimiausi sirgaliai. Tačiau į Lietuvą mūsų šalies ekipa sugrįš jau ne pilnos sudėties – vienas vicečempionas po turnyro išvyko tiesiai į savo komandos treniruočių stovyklą.

J.Mačiulis<br>G.Šiupario nuotr.
J.Mačiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:58 PM

Pagerbime Vilniuje nebus „EuroBasket žibėjusio ir į simbolinį Europos pirmenybių penketą patekusio Jono Mačiulio – jis iš Prancūzijos ryte iškeliavo į Ispaniją,  kur prisijungs prie Madrido „Real“ komandos.

Eurolygos čempionai rengiasi išvykai į Braziliją, kur žais tarpžemyninės taurės finale su vietos „Bauru“ klubu, todėl lietuviui reikia skubiai prisijungti prie „Real“. Tokia pati dalia laukia ir keturių Ispanijos rinktinės žaidėjų – jie taip pat neturės laiko pasidžiaugti iškovotais medaliais.

Lietuvos krepšininkų sutikimas Vilniaus Rotušės aikštėje planuojamas apie 17.30 val. Ekipa Vilnių turėtų pasiekti užsakomuoju reisu iš Lilio – planuojama, kad lėktuvas leisis apie 17 valandą.

Antroji „EuroBasket“ vieta užtikrino Lietuvai kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro vasaros olimpines žaidynes. Finale sekmadienį lietuviai nusileido ispanams 63:80.

Iki šiol Lietuvos vyrų krepšinio komanda Europos čempione yra tapusi tris kartus – 1937, 1939 ir 2003 metais. 2007-aisiais lietuviai iškovojo bronzą, o sidabrą laimėjo trečią kartą – anksčiau antrąją vietą Lietuva užėmė 1995 bei 2013 metais. 

Dėl krepšininkų sutiktuvių nuo 15 val. Didžiojoje gatvėje aplink Rotušės aikštę draudžiamas transporto eismas. Nuo  16 valandos bus dalinai ribojamas transporto eismas J.Basanavičiaus, Trakų ir Vokiečių gatvėmis. 17 valandą, krepšininkus vežant iš Vilniaus oro uosto, galimi trumpalaikiai eismo ribojimai Dariaus ir Girėno, Švitrigailos, J. Basanavičiaus, Trakų ir Vokiečių gatvėmis iki Rotušės aikštės.

Rinktinės sutikimą ir pagerbimą Rotušės aikštėje stebėkite tiesiogiai portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.