EUROLYGA 2023

Latvijos krepšinio lygoje – pirmieji lietuvių pasirodymai

Antradienį prasidėjo Latvijos krepšinio čempionatas. Sezono pradžioje kaimyninės šalies lygoje registruoti keturi Lietuvos krepšininkai, atstovaujantys trims klubams.

S.Buterlevičius žaidžia „Ventspils“ ekipoje.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo.
S.Buterlevičius žaidžia „Ventspils“ ekipoje.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2015-09-30 23:16, atnaujinta 2017-10-12 14:32

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Vienas stipriausių šio amžiaus Latvijos klubų „Ventspils“ į savo gretas pakvietė du Lietuvoje išugdytus krepšininkus. Praėjusį sezoną antrąją vietą užėmęs, bet susigrąžinti čempiono vardą siekiantis „Ventspils“ sudarė sutartis su Simu Buterlevičiumi bei Lietuvoje krepšinio paslaptis krimtusiu ir mūsų šalies pilietybę turinčiu ukrainiečiu Michailu Anisimovu.

„Valmiera“ komandoje antrą sezoną žaidžia Vytenis Čižauskas, o į „Jelgava“ perėjo Augustas Šuliauskas, praėjusį sezoną rungtyniavęs „Vilniaus“ klube NKL čempionate.

Antradienį pirmose naujo sezono rungtynėse „Ventspils“ namie nesunkiai sudorojo Rygos „Barons“ klubą 85:65. M.Anisimovas pelnė 6 taškus, S.Buterlevičius – 2.

„Jelgava“ išvykoje pralaimėjo „Jūrmala“ komandai 53:60. A.Šuliauskas pelnė 3 taškus. LBL čempionate dalyvauja 11 komandų. Devynios ekipos reguliariajame sezone žais keturiais ratais, o dvi su visais varžovais susitiks tik po du kartus. Į atkrintamąsias varžybas pateks šešios komandos.

Reguliariajame sezone mažiau rungtyniaus Rygos VEF ir „Valga-Valka“. Šalies čempionui VEF išimtis padaryta, nes jis varžysis posovietinėje Vieningoje lygoje. Tuo tarpu „Valga-Valka“ žais ne tik Latvijos, bet ir Estijos čempionate.

„Valga-Valka“ klubas nuo šių metų priklauso dviem pasienio miestams: estų Valgai ir latvių Valkai (anksčiau atstovavo tik Valgai ir žaidė Estijos lygoje). Klubo vadovams susitarus su abiejų šalių krepšinio federacijomis, „Valga-Valka“ buvo leista kovoti dviejų šalių pirmenybėse.

Tiesa, šis klubas neturės teisės žaisti Latvijos lygos atkrintamosiose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.