EUROLYGA 2023

Dešimt didžiausių LKL praradimų

Praėjusį sezoną šiems krepšininkams plojo Lietuvos klubų sirgaliai. Tačiau nuo šiol jie turės kitų gerbėjų ir į mūsų šalį atvyks nebent kaip varžovai. Tai – krepšininkai, kurie dar šių metų pavasarį žaidė LKL čempionate, bet tarpsezoniu sudarė sutartis su kitų šalių klubais.

Darius Songaila užbaigė krepšininko karjerą<br>M.Patašiaus nuotr.
Darius Songaila užbaigė krepšininko karjerą<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Oct 2, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 5:46 AM

Jamesas Andersonas („Žalgiris“)

Jamesas Andersonas negavo jokio tą patvirtinančio prizo, tačiau tikriausiai niekas nesiginčys, kad jis buvo geriausias praėjusį sezoną Lietuvos klubuose žaidęs krepšininkas. Vienam sezonui NBA į Kauno „Žalgirį“ iškeitęs amerikietis LKL pelnydavo 13,1 taško, bet skaičiai menkai atspindėjo jo svarbą komandai. Pasižvalgęs po Europą 26 metų gynėjas grįžo ten, kur yra jo tikroji vieta – į NBA lygą. Šį sezoną J.Andersonas atstovaus „Sacramento Kings“ klubui.

Artūras Milaknis („Žalgiris“)

Po geriausio karjeros sezono Artūras Milaknis sulaukė kvietimo į Lietuvos rinktinę, o dar prieš tapdamas Europos vicečempionu sudarė pirmąją sutartį su užsienio klubu. Buvęs „Žalgirio“ taikliarankis, praėjusį sezoną LKL čempionate pelnydavęs 10,8 taško, šiais metais perėjo į Kazanės „Uniks“. Legionieriaus karjerą jis pradeda būdamas 29-erių.

Martynas Gecevičius („Lietuvos rytas“)

Vienas geriausių praėjusio sezono Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų Martynas Gecevičius neįtikino ne tik Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko, bet ir savo buvusių darbdavių. „Lietuvos rytas“ nesistengė pratęsti sutartį su gynėju, kuris pelnydavo 10,7 taško bei atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo, ir M.Gecevičius vėl išvyko į užsienį. Antrasis legionieriaus karjeros etapas bus ne toks ambicingas, kaip pirmasis, kai M.Gecevičius perėjo į Pirėjo „Olympiakos“. Šįkart 27 metų žaidėjo kryptis – Turkijos lygos vidutiniokas Ankaros „TED Kolej“.

Rashaunas Broadusas („Juventus“)

Utenos „Juventus“ bronzinė sėkmė turėjo daug sudedamųjų dalių, bet viena svarbiausių – Rashaunas Broadusas. Kviesdami dėl traumos ilgai nežaidusį gynėją uteniškiai šiek tiek rizikavo, bet jų sprendimas pasiteisino su kaupu. R.Broadusas pelnydavo 13,5 taško, atlikdavo 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir buvo galingiausias „Juventus“ variklis keliaujant ant LKL garbės pakylos. Šį sezoną 31 metų amerikietis kažką panašaus bandys pakartoti su kukliu Dombrovos MKS klubu Lenkijos lygoje.

Willas Cherry („Žalgiris“)

„Žalgirio“ gynėjo Willo Cherry veiksmai sulaukdavo prieštaringų vertinimų, bet iš pradžių sunkiai pritapęs amerikietis sezono pabaigoje tapo svarbia komandos dalimi. Ir nors jo rezultatyvumo vidurkis pakilo tik iki 6,1 taško, paskutiniuose finalo serijos mačuose jis buvo sunkiai pakeičiamas. W.Cherry praėjęs sezonas buvo pirmasis šiapus Atlanto, o į Berlyno ALBA klubą, su kuriuo vasarą pasirašė sutartį, 24 metų amerikietis vyksta jau apsitrynęs Senajame žemyne.

Mustafa Shakuras („Neptūnas“)

Tuometinis Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis panaudojo akivaizdžiai ne visas Mustafos Shakuro galimybes. Nepaisant to, viename stipriausių LKL klubų amerikietis pelnydavo 9,4 taško ir atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Šiuo metu 31 metų krepšininkas dar nėra sudaręs sutarties ir ieško naujos komandos.

Michaelas Dixonas („Dzūkija“, „Pieno Žvaigždės“)

Apie Michaelą Dixoną buvo kalbama nedaug ir dėmesio jis gaudavo mažiau negu buvo vertas. Šio amerikiečio ypač neįvertino Alytaus „Dzūkijo“ vadovai, sezono viduryje atsisakę 10,8 taško pelnydavusio gynėjo paslaugų. Tada M.Dixoną pakvietė Pasvalio „Pieno Žvaigždės“, kuriose krepšininkas rezultatyvumo vidurkį padidino iki 15,5 taško (tai – daugiau nei rezultatyviausiu LKL žaidėju tapusio Roko Giedraičio vidurkis). Naujam sezonui 24 metų gynėjas rengiasi su nepakeičiama Čekijos čempione Nimburko ČEZ komanda.

Evaldas Žabas („Lietkabelis“)

Nemažą gyvenimo dalį Kanadoje praleidęs Evaldas Žabas gimtojoje šalyje užtruko labai trumpai. Jis tik vieną sezoną atstovavo Panevėžio „Lietkabeliui“ ir buvo vienas rezultatyviausių LKL žaidėjų – pelnydavo 14,3 taško. Vis dėlto nei „Lietkabelis“, nei kiti Lietuvos klubai 27 metų gynėjo savybių deramai neįvertino ir jis tarpsezoniu išvyko į Tartu „Rock“ ekipą.

Travisas Leslie („Lietuvos rytas“)

Travisas Leslie buvo rezultatyviausias 2013-2014 metų sezono LKL krepšininkas. Tačiau tuomet jis atstovavo „Šiauliams“, o perėjęs į stipresnę komandą „Lietuvos rytą“ patvirtinti savo meistriškumo nesugebėjo. Jei užpraėjusį sezoną amerikietis pelnydavo 15,2 taško, tai praėjusį jo vidurkis smuko dukart – iki 7,1 taško. Vilniaus klubo vadovams neliko nieko kito, kaip pripažinti, kad eksperimentas nepavyko, o 25 metų gynėjas atsigauti bandys Bairoito „medi“ klube Vokietijos lygoje.

Darius Songaila („Žalgiris“)

„Žalgiryje“ praleistu sezonu, per kurį pelnydavo 7,3 taško, 37-erių Darius Songaila baigė ilgą ir turiningą profesionalo karjerą. Tiesa, 2003 metų Europos čempionas, Europos pirmenybių ir olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas su Kauno komanda neatsisveikino. Šį sezoną jis dirba trenerio Gintaro Krapiko padėjėju.

Verta paminėti

Tomas Dimša („Žalgiris“).

6,1 taško pelnydavęs, bet stipriausiame Lietuvos klube neįsitvirtinęs 21 metų gynėjas sudarė ilgalaikę sutartį su Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija). Billy Baronas („Lietuvos rytas“). Vilniaus ekipoje atsiskleisti nesugebėjęs ir 5,7 taško įmesdavęs 24 metų gynėjas karjerą tęsia Šarlerua „Spirou“ klube (Belgija), kuris taip pat pakvietė jo vyresnįjį brolį Jimmy.

Evaldas Kairys („Pieno Žvaigždės“).

Per kelerius Pasvalyje praleistus metus didelį šuolį padaręs 24 metų aukštaūgis praėjusį sezoną pelnydavo 10,9 taško, atkovodavo 5,9 kamuolio ir šiais metais perėjo į „Usak“ klubą (Turkija).

Simas Jasaitis („Lietuvos ryte“).

Vienu didžiausių sezono nusivylimų tapęs ir tik 4,7 taško įmesdavęs puolėjas sudarė sutartį su Kapo d‘Orlando „Betaland“ klubu (Italija). Jame 33 metų lietuvio partneris bus ir praėjusį sezoną „Pieno Žvaigždėse“ rungtyniavęs Alexanderis Oriakhi.

Dainius Šalenga („Lietkabelis“).

Praėjusį sezoną 11 taškų pelnydavęs puolėjas kol kas nesudarė sutarties su jokiu klubu, bet net ir būdamas 38-erių baigti karjeros, atrodo, dar neplanuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.