EUROLYGA 2023

A. Sabonis apie Lietuvos krepšininkus: „Jie – „polufabrikatai“

Lietuvos krepšinio legenda ir šalies krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis antradienį lyg ir džiaugėsi naujai atvertu moksleivių lygos puslapiu, tačiau kartu ir piktinosi, kad iš didelio rašto išeinama iš krašto: vietoj treniruočių džiaugsmo galima šalies rinktinės pamaina yra nuvaroma per treniruotes nuo kojų, tačiau aukšto lygio žaidėjų iš jų neišauga.

A.Sabonis<br>M.Patašius
A.Sabonis<br>M.Patašius
A.Sabonis tikina, kad jaunimui privaloma galvoti apie meistriškumą, nes vietoj gerų krepšininkų šalis gamina „polufabrikatus“.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Sabonis tikina, kad jaunimui privaloma galvoti apie meistriškumą, nes vietoj gerų krepšininkų šalis gamina „polufabrikatus“.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 8:13 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 4:41 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete antradienį oficialiai pristatytas naujasis Moksleivių krepšinio lygos (MKL) „Perlas“ sezonas su visomis savo naujovėmis. Didžiausia jų – naujas pagrindinis lygos rėmėjas. Juo tapo UAB „Olifėja“ prekinis ženklas „Perlas“.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis su „Olifėja“ vadovu Antanu Muraška pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama dar geresnių jaunųjų krepšininkų rezultatų.

A. Sabonio teigimu, Moksleivių krepšinio lyga yra viena svarbiausių Lietuvos krepšinio piramidės dalių, tad jos indėlis ugdant visų rinktinių, tarp jų ir nacionalinių, narius yra milžiniškas.

„Manau, kad ši lyga labai prisidėjo prie to, kad pagal jaunimo rinktinių pasirodymą dabar esame antroje vietoje Europoje po Turkijos, o vyrų rinktinė pagal savo reitingą pakilo į trečią vietą pasaulyje (po JAV ir Ispanijos). Labai džiaugiamės, kad prie pamainos rinktinėms ugdymo prisideda ir lietuviškas ženklas „Perlas“, – sakė A. Sabonis.

Tačiau girdamas MKL, Lietuvos krepšinio legenda atvėrė ir šalies krepšinio bėdas – nors sportuojančių krepšinį vaikų yra daug, tačiau krūviai dideli, treneriai žūtbūt siekia rezultatų, o rungtynių gausa gimdo ne profesionalius žaidėjus, o, anot LKF prezidento, pusfabrikačius. Tiesa, A.Sabonis pavadino mūsų krepšininkus rusišku pavadinimu „polufabrikatais“.

„Nenormalu, kai vaikas vietoj džiaugsmo, einant į treniruotę, tempia „tašę“ nuliūdęs ir nejaučia šventės. Mūsų laikais kitaip buvo. Tai nenormalu. Krūviai vaikams yra pernelyg dideli. Treniruotės, kai kada net ir keturios rungtynės per savaitę. Apie ką mes kalbame... Tas vaikas turi tobulinti meistriškumą, o to nėra“, – nelinksmai kalbėjo A.Sabonis.

Ir pridėjo: „Kur tas gabaus jaunimo tobulėjimas. Rungtynėse žaidžia ne visi. Treniruojasi tarp mačų ir sėdi ant suolo. Reikia jaunimui mažinti krūvius ir galvoti apie jų meistriškumą. Reikia dirbti su meistriškumu, nes mūsų žaidėjai, patys matot, tokie kaip „polufabrikatai“. Jie kažkaip truputį žino, kad reikia ten užtvarą pastatyti, kad kažkas meta. O laiko kokybiškoms treniruotėms nėra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.