EUROLYGA 2023

Tragišką pralaimėjimą S. Babrauskas malšino mušdamas varžovą

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Prienų–Birštono „Vytauto“ klubas lengvai 92:72 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

S.Babrauskas nesutvardė nervų.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Babrauskas nesutvardė nervų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net ir lkl.lt inf.

2015-10-11 19:56, atnaujinta 2017-10-10 18:08

Po dvikovos nesportišku elgesiu pasižymėjo pasvaliečių naujokas Steponas Babrauskas, kuris krepšininkams spaudžiant rankas netikėtai trenkė į veidą „Vytauto“ atstovui Kajui Okmanui.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Netrukus K.Okmanas pribėgo aiškintis santykius su S.Babrausku, bet nuo rimtesnio konflikto abu žaidėjus apsaugojo šalia buvęs Povilas Butkevičius. K.Okmanas per 3 minutes niekuo nepasižymėjo, o S.Babrauskas pelnė 5 taškus, padarė 6 klaidas ir mačą baigė su -3 naudingumo balais.

Prienų arenoje vykusį dviejų turnyrinės lentelės kaimynių susitikimą sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkai – „Vytauto“ krepšininkai (15:6). Brangindami kamuolį bei puikiai mesdami iš toli, į rūbinę prieniškiai patraukė turėdami įspūdingą 31 taško persvarą (59:28).

Antroje rungtynių dalyje pasvaliečiai demonstravo atsigavimo ženklus, tačiau „Pieno žvaigždžių“ impulsas pasirodė per silpnas ir pavėluotas.

Benefisas. Rungtynės prasidėjo įspūdingu Laimono Kisieliaus pasirodymu – puolėjas per mažiau nei penkias minutes pelnė 8 taškus ir padėjo savo komandai atitolti nuo varžovų dviženkliu skirtumu jau pačioje rungtynių pradžioje (18:6).

Tolimoji artilerija. Vien pirmajame ketvirtyje „Vytauto“ žaidėjai pataikė keturis tritaškius iš šešių bandymų, kai tuo tarpu arenos svečiai iš toli atakavo vos 17% taiklumu.

Komandinis žaidimas. Aikštelės šeimininkai puikiai jautė vienas kitą ir skirstė tikslius perdavimus, kai tuo metu „Pieno žvaigždžių“ vežimą ant savo pečių traukė legionierus Richardas Moore’as. Šis žaidimo elementas puikiai atsispindėjo rezultatyvių perdavimų grafoje – „Vytauto“ krepšininkai žymiai dažniau asistavo komandos draugams (11:3)

Sąstingis. Pasvalio ekipa pirmuosius du ketvirčius pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, prasčiau pataikė tiek tritaškius, tiek metimus iš vidutinio nuotolio, dažniau klydo ir leido varžovams susikrauti solidų pranašumą.

Nesėkmės po vieną nevaikšto. Lyg gedulo nuotaikoms pasvaliečių stovykloje neužtektų tragiško ekipos pasirodymo, trečiojo kėlinio pradžioje susižeidė ir aikštelę trumpam paliko Jokūbas Gintvainis bei Richardas Moore‘as.

Mieguistas prabudimas. Antroje rungtynių dalyje pasvaliečiai iniciavo ne vieną spurtą ir įstengė sumažinti atsilikimą iki 15 taškų (76:61). Tiesa, to neužteko intrigai atkurti.

Pirma „Dzūkijos“ pergalė

Dramatišką pirmąją pergalę LKL čempionate iškovojo Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkai, namuose 64:63 (11:19, 24:15, 16:17, 13:12) palaužę Panevėžio „Lietkabelį“.

Pergalę alytiškiams atnešė gynėjas Rytis Juknevičius, likus žaisti 7,1 sek. dvitaškiu persvėręs rezultatą, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo lemtingas.

„Dzūkija“: L.Mikalauskas 13, A.Lapeta 9, R.Juknevičius 8, M.Monroe, N.Varnelis ir G.Gustas po 7.

„Lietkabelis“: B.Woodas 22, S.Buterlevičius 11, J.Love ir V.Vasylius po 9.1 tšk./1 min.

Pirmąsias 7 rungtynių minutes „Dzūkija“ pelnė po tašką per minutę. „Lietkabelis“ tuo naudojosi ir po 7 minučių pirmavo 15:7.

Spurtas. Antrąjį kėlinį „Dzūkija“ pradėjo pusketvirtos minutės spurtu 11:0. Tai padėjo „Dzūkijai“ išsiveržti į priekį 22:19.

Šou. “Lietkabelio“ gretose žibėjo gynėjas Brandonas Woodas. Trečiojo kėlinio pradžioje pelnęs 7taškus iš eilės, į savo sąskaitą dar 24-ąją minutę jis įsirašė 20-ąjį tašką. „Lietkabelis“ pirmavo44:39.

Aistros. Ketvirtojo kėlinio pradžioje rezultatas buvo lygus 51:51, todėl aistrų aikštėje netrūko. Po ribas peržengusių grumtynių dėl geresnės pozicijos apsistumdė veteranai Jurica Žuža ir Nerijus Varnelis. Riebios jų replikos buvo palydėtos abipuse technine pražanga.

Intriga. Paskutinioji rungtynių minutė prasidėjo „Dzūkijai“ pirmaujant 62:61. Tačiau dzūkų ataka nesusiklostė, o kitoje aikštės pusėje pražangą išprovokavęs Arnas Labuckas išvedė „Lietkabelį“ į priekį 63:62 ir paliko šeimininkams 29,7 sek.

„Dzūkija“ kantriai rezgė paskutinę ataką. Ištampę „Lietkabelio“ gynybą, lemiamą metimą alytiškiai patikėjo Ryčiui Juknevičiui. Gynėjas pateisino pasitikėjimą – jo metimas iš vidutinio nuotolio skrodė tinklelį (64:63). “Lietkabelis“ išsigelbėjimui turėjo 7,1 sek.

Chaosas. Paskutinė panevėžiečių ataka buvo chaotiška. „Lietkabelis“ nesugebėjo išmesti kamuolio į krepšį ir „Dzūkija“ atliko pergalės šokį aikštės viduryje.

Debiutas. “Lietkabelio“ gretose Alytuje debiutavo puolėjas Simas Buterlevičius. Jis jau pirmajame mače žaidė 30 minučių, pelnė 11 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Lyderis. “Lietkabelio“ vidurio puolėjas Artūras Valeika iki rungtynių Alytuje rinko vid. 15,3 taško per rungtynes, tačiau į „Dzūkijos“ krepšį neįmetė nė taško. Į krepšį jis metė vos du kartus.

Pergalės. LKL čempionate liko vienintelė pergalės skonio per 4 rungtynes dar nepatyrusi komanda –“Šiauliai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.