EUROLYGA 2023

Lemiamą metimą metęs M.Kalnietis: „Jis buvo toks, koks buvo“

Lietuvos krepšinio rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ ekipos įžaidėjas Mantas Kalnietis penktadienio vakarą galėjo tapti didvyriu, tačiau jo tritaškis paskutinę sekundę skriejo pro šalį ir „Žalgiris“ Eurolygios turnyre patyrė pirmąją nesėkmę – 74:76 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai. 9 taškus pelnęs dar prieš sezoną rusų klube žaidės M.Kalnietis teigė, kad koją žalgiriečiams kišo prasta gynyba pirmajame kėlinyje ir teisėjai, kurie dvikovos pabaigoje priėmė ne vieną abejotiną sprendimą.

M.Kalniečio metimas galėjo lemti „Žalgirio“ pergalę.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalniečio metimas galėjo lemti „Žalgirio“ pergalę.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2015, 10:16 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 5:16 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. 

„Pradžioje nebuvo agresyvumo, ypatingai pirmajame kėlinyje. Leidome Delaney pasijusti laisvai ir jis pajuto tą žaidimo ritmą. Nors mes patys įmetėme nemažai taškų pradžioje, mūsų stiprybė yra gynyba. Nesusitvarkėme prie savojo krepšio ir, nors ir nemačia statistikos, bet manau, kad suteikėme jiems daug antrų šansų. Tai mus žlugdė. Po pertraukos puolime ne visada priimdavome teisingus sprendimus, todėl trūko užtikrintumo. „Lokomotiv“ žaidėjai buvo jau pabėgę, bet pasivijome, pajutome ritmą, bet tuomet varžovai vėl pataikė tritaškius – mes kalti, nes tiesiog neprieidavome prie savo oponentų“, – apie rungtynes pasakojo M.Kalnietis.

– Per paskutines 11 sekundžių galima buvo sužaisti ir kitaip?

– Turėjome minutės pertraukėlę, galėjome sužaisti kažkaip kitaip, bet visi išsiplėtė ir nepavyko nieko padaryti – teko žaisti prieš Draperį, kuris gerai ginasi, todėl toks metimas ir buvo...

– Užteks jėgų sekmadienio kovai su „Lietuvos rytu“?

– Negalime kontroliuoti tvarkaraščio. Ne pirmas kartas, kai jis toks yra, todėl būsime pasiruošę 100 procentų.

– Kalbant apie paskutinę ataką gynyboje, kai vietoj bandymo apsiginti, E.Ulanovas prasižengė... Ar turėjo būti ta pražanga?

– Prasižengti neplanavome. Edgaras neblogai viską darė. Nežinau, kodėl šiandien teisėjai mūsų namuose nelabai mylėjo. Puolime mums buvo tokių baudų, kurių varžovams nešvilpė ir dar skyrė techninę pražangą. Buvo nemažai abejotinių teisėjų sprendimų. Bet rungtynes pralaimėjo ne teisėjai.

 Žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas buvo nepatenkintas komandos žaidimu antrajame ketvirtyje, per kurį buvo padarytos net aštuonios klaidos.

Strategas taip pat liko nusivylęs ir paskutine ataka, kai galima buvo išplėšti pratęsimą arba net pergalę. „Jie pataikė metimus svarbiais momentais, kai mes jų nepataikėme. Neprotingai sužaidėme paskutinę ataką. Tikrai neplanavome prasižengti.  Tebūnie, sušvilpė, bet per likusias 11 sekundžių labai neagresyviai ir tiesmukiškai sužaidėme. Nepasinaudojome galimybe žaisti pratęsimą“, – sakė G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.