EUROLYGA 2023

NBA ekspertų žvilgsnis į Domantą – per Arvydo Sabonio prizmę

1995 metais Arvydas Sabonis praverė NBA duris ir parodė pasauliui, kad 221 cm ūgio 132 kilogramų svorio krepšininkas gali suspindėti po krepšiu, išlaikydamas balerinos lygsvarą ir kompiuteriui prilygstantį aikštės matymą.

D.Sabonis sulaukia vis daug pagyrimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis sulaukia vis daug pagyrimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Sabonis negaili pamokų sūnui Domantui.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Sabonis negaili pamokų sūnui Domantui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 9, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:26 AM

Po dvidešimties metų Domantas Sabonis laukia savojo šaukimo ir po krepšiu atakas užbaigia tėvui būdingais laisvais judesiais.

Tokiais žodžiais „Gonzaga Bulldogs“ universiteto krepšinio komandą pristatė JAV sporto žiniasklaidos gigantas ESPN.

Gavęs didesnį vaidmenį D.Sabonis gali tapti geriausiu „Bulldogs“ krepšininku. O šis universitetas jau turi kitą elitinį puolėją ir pretendentą į Woodeno apdovanojimą (įteikiamas geriausiems universitetų krepšininkams) Kyle'ą Wiltjerą, rašė amerikiečiai.

ESPN apžvalgininkas Myronas Medcalfas pabrėžė: „Kad ir kas nutiks su „Bulldogs“ šį sezoną, elitinis aukštaūgis su jau visiems girdėta pavarde bus įvykių sūkuryje.“

D.Sabonį ESPN jau anksčiau įtraukė tarp geriausių NCAA aukštaūgių. 19 metų 208 cm ūgio lietuviui prognozuojama ir pakankamai aukšta vieta 2016 metų NBA naujokų biržoje. 

„Draft Express“ D.Saboniui prognozuoja 22-ąjį šaukimą, o „Mock Drat“ jam skyrė net 8-ąją vietą.

Du „Gonzaga Bulldogs“ scenarijai:

Geroji pusė: „Bulldogs“ turi pakankamai talentų ir patirties atakuojant, kad laimėtų viską. „Bulldogs“ turi efektyviausią krepšininką šalyje ir pirmaujantį kandidatą laimėtų Metų žaidėjo titulą K.Wiltjerą. „Bulldogs“ komandoje taip pat yra daugiausia priekinės linijos krepšininkų, kuriems iki NBA – labai nedaug. Ekipa turi du aukščiausio lygio žaidėjus po krepšiu JAV D.Sabonį ir Przemeką Karnowskį. Abu gali kovoti dėl kamuolių, gintis ir užbaigti derinius.

Blogoji pusė: Dabar mes praktiškai kiekvieną sezoną sakome, kad „Bulldogs“ gali triumfuoti. Blogiausiu atveju K.Wiltjerui nepavyks sužaisti taip nuostabiai ir taps dar vienu 30 rungtynių laimėjusiu krepšininku Marko Few sudėtyje, taip leisdamas strategui pradėti atostogas per regiono finalą. „Bulldogs“ ir vėl turės geriausią puolime Vakarų pakrantės konferencijoje (WCC), tad didžiausias klaustukas kybo virš savosios aikštės pusės. Gonzagos universitetą baigė WCC Metų žaidėjas Kevinas Pangosas ir WCC geriausiai besiginantis žaidėjas Gary Bellas. Komandos naujokas Joshas Perkinsas turi tonas talento. Atvykęs Ericas McClellanas irgi turi potencialo, o Kyle'as Dranginis irgi bus svarbiu faktoriumi. „Bulldogs“ su M.Few žaidė pakvaišusiai sėkmingai, bet spręsti apie komandą reikėtų iš Finalo ketverto.

*

NCAA sezonas prasidės lapkričio 13 dieną. Reguliarieji mačai vyks iki kovo 6-osios, o tada prasidės garsiojo „Kovo beprotybė“. Turnyras baigsis balandžio 4-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: I. Šimonytės ir L. Kasčiūno komentarai