EUROLYGA 2023

Kai žaisti – sunku: NBA prancūzus sukaustė Paryžiaus tragedija

„New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjas Alexis Ajinca neslėpė – penktadienio vakaro rungtynėse jam buvo sunku susitelkti. Nei jam, nei kitiems tautiečiams krepšinis nebuvo pirmoji mintis, šovusi į galvą. Panašiai jautėsi ir kiti NBA krepšininkai, kurie rungtyniavo naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.

Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Paryžiuje sukrėtė visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Nov 14, 2015, 10:36 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 12:30 PM

Paryžiuje nuaidėjęs teroro išpuolis sukrėtė visą pasaulį. Paryžiuje šešių skirtingų išpuolių metu žuvo 153 žmonės. Dar 200 žmonių buvo sužeisti, iš jų 80 sunkiai.

Bijojo dėl pusbrolio

Kai A.Ajinca žengė į aikštę, jis jau viską žinojo apie šį išpuolį ir nerimavo dėl savo šeimos saugumo Paryžiuje.

Prieš „Pelicans“ ir „Toronto Raptors“ rungtynes, kurias A.Ajincos komanda pralaimėjo 81:100, jis nežinojo, ar tragedijos sąrašuose nėra jo šeimos, ar ši saugi namuose.

A.Ajinca ypač jaudinosi dėl pusbrolio, kuris stebėjo draugiškas Vokietijos ir Prancūzijos futbolo rungtynes. Šalia stadiono nuaidėjo sprogimas ir buvo sužeistų.

„Pasaulis pamišęs. Manai, kad esi saugus, tiesiog vaikštai gatve ir staiga žmonės pradeda šaudyti. Aš meldžiuosi už savo šeimą ir draugus“, – sakė A.Ajinca.

Dar prieš rungtynes ant jo batelių buvo užrašyta „Pray for Paris“ ir socialiniame tinkle „Twitter“ prašė draugų pasimelsti už visus.

„Pray for Paris“ tapo tragediją žyminčia žymia socialiniuose tinkluose.

„Per visas rungtynes stengiausi išstumti iš galvos tragediją, kad galėčiau kovoti. Jausmas buvo keistas. Visą laiką apie tai tik ir galvojau“, – sakė 10 taškų pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs A.Ajinca.

Nepaleido telefono

Čikagoje „Charlotte Hornets“ atstovas Nicolas Batumas ir jo tautietis iš „Chicago Bulls“ Joakimas Noah prieš rungtynes pareiškė vienas kitam užuojautą. Krepšininkai vienas kito klausė apie šeimos situaciją. Abu vienas kitam pranešė geras žinias.

„Labai sunki diena, – po „Bulls“ pergalės 102:97 sakė N.Batumas. – Visas rungtynes apie tai tik ir galvojau. Norėjau sužaisti gerai ir parodyti, kad esame stiprūs.“

Prieš rungtynes jis iš rankų nepaleido telefono ir jį stengėsi turėti kiek tik galima ilgiau. Krepšininkas mėgino susisiekti su šeima. Jo sesuo gyvena arti vienos iš vietų, kur vyko išpuolis.

„Pakalbėjau su sese ir keletu draugų. Sužinojau, kad visiems viskas gerai. Jie – šokiruoti. Jie sakė, kad Paryžius dabar – lyg karo zona. Kariuomenė – mieste, policija – mieste. Visi ten“, – sakė N.Batumas.

Arenos nutilo

J.Noah Paryžiuje gyveno nuo 1988 iki 1998 metų. Jo tėtis yra laimėjęs prestižinį „Roland Garros“ turnyrą. Krepšininkas prieš rungtynes irgi skambino šeimai ir taip pat išgirdo gerą žinią – visi sveiki.

„Neįsivaizduoju, kas ten nutiko. Žinau, kad kažkas labai blogo dedasi Paryžiuje. Daugybė žmonių mirė be jokios priežasties“, – sakė J.Noah.

Visose NBA arenose prieš rungtynes aukos buvo pagerbtos minute tylos. Prancūzijai užuojautą reiškė ne tik politikai, bet ir viso pasaulio sportininkai.

Užuojauta dalijosi ir Donatas Motiejūnas, kiti Lietuvos bei užsienio krepšininkais.

„Mūsų pasaulis išgyvena tragedijas. Tiek daug nekaltų žmonių praranda gyvybes dėl visiškų niekų. Tikiuosi, kad kada nors žmonės supras, kad taip gyventi tiesiog negalima“, – sakė NBA žvaigždė LeBronas Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.