EUROLYGA 2023

Įpykęs Sergejus Jovaiša pasakė, kodėl „Žalgiris“ žaidė klaikiai

„Jeigu komanda gali pralaimėti tokias rungtynes, tai aš negaliu jų žiūrėti“, – griežtą įvertinimą išgirdo Kauno „Žalgiris“. Kritiką komandai pažėrė buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša, kuris neslėpė – kritikuoti savą komandą sunku, bet situacija verčia.

Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
S.Jovaiša rimtai kritikavo „Žalgirį“.<br>T.Bauro nuotr.
S.Jovaiša rimtai kritikavo „Žalgirį“.<br>T.Bauro nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikui aidėjo švilpimas.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikui aidėjo švilpimas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 31, 2015, 8:19 AM, atnaujinta Apr 3, 2017, 12:34 PM

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį Eurolygos „Top 16“ etapą pradėjo siaubingai. Komanda 68:89 pralaimėjo Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipai. Varžovas, kurį „Žalgiris“ turėjo įveikti, bent norėdamas parodyti ambicijas žengti į kitą etapą, pirmą kėlinį laimėjo 33:14.

„Rungtynių pradžioje – labai netinkamas emocinis nusiteikimas. Nėra lyderio, kuris užtikrintai ir aistringai vestų komandą į priekį. Reikia emocinio lyderio, kuris energija galėtų padėti išlipti iš duobės“, – sakė S.Jovaiša.

Pasigenda lyderių

Jo manymu, viena didžiausių problemų „Žalgirio“ komandoje – ryškių krepšininkų trūkumas.

„Neturime komandoje tikrų lyderių. Eurolygoje reikia ne vieno ar dviejų lyderių. „Žalgiris“ neturi tų krepšininkų, kuriais galima pasitikėti sunkiomis akimirkomis“, – kalbėjo S.Jovaiša.

Jis vieną po kito vardijo „Žalgirio“ krepšininkus ir teigė, kad nenusivylė vos dviem – Pauliumi Jankūnu ir Olivier Hanlanu.

„O.Hanlanas yra vienas panašiausių į lyderius, bet gaila, kad jis – tik vienas. Jam vienam per sunku nešti lyderio naštą. Iš lietuvių išsiskiria tik P.Jankūnas. Jis – vienas, kuris dar pateisina savo statusą. Palyginti su praėjusiu sezonu, Paulius atrodo žymiai geriau. Vienas tokių komandos šviesulių“, – sakė S.Jovaiša.

Atsidūrė žmonos šešėlyje

Krepšinio specialistas prisiminė, apie kokias ambicijas „Žalgiris“ kalbėjo prieš sezoną, kai pasirašė sutartį su Renaldu Seibučiu, Martynu Pociumi.

„Renaldo tikrai trūko, bet ką veikia M.Pocius? Ką jis šį sezoną mums rodo gero? Viską, ką jis gero gavo krepšinyje, – žavią žmoną, o žiūrovams daugiau parodyti nieko negali“, – piktinosi S.Jovaiša.

Trečiadienį „Žalgiriui“ padėti negalėjo Robertas Javtokas, kuris gulsis ant operacinio stalo. Pasak krepšinio specialisto, vidurio puolėjas nebūtų padėjęs.

„Niekas nepadėtų. Tai bendras emocinis užtaisas. Matėme, kaip komanda atrodė Atėnuose (56:91), Krasnodare (50:80). Jeigu kas nors nepavyksta, gali mėginti trūkumus kompensuoti kovingumu, bet kai namuose per kėlinį praleidi 33 taškus, faktiškai sudegini rungtynes per dešimt minučių“, – kalbėjo S.Jovaiša.

Krepšinio specialistas teigė, kad kai kurie „Žalgirio“ krepšininkai primena LKL vidutiniokus.

„Ir jie – rinktinės nariai ar kandidatai“, – skaudžiai dūrė S.Jovaiša.

Įžaidėjas sutrikęs per ilgai

Pagrindinis komandos įžaidėjas Mantas Kalnietis su „Laboral Kutxa“ žaidė vos 12 minučių ir pelnė tik du taškus. Jis pataikė vieną dvitaškį iš penkių ir prametė tritaškį, spėjo padaryti dvi klaidas ir atliko rezultatyvų perdavimą. Jo bendras žaidimo reitingas – minus 5 balai.

„Visi iš jo daug tikėjomės, bet jis tikrai per ilgai ieško savo formos, – įžaidėją vertino S.Jovaiša. – Buvo kalbama, kad dėl jo kaltės „Žalgiris“ pateko į šią sunkią grupę. Jo pastarosios rungtynės buvo tragiškos. Jeigu jis būtų žaidęs geriau, gal komanda būtų buvusi kitoje grupėje.“

S.Jovaiša kalbėjo apie „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ rungtynes dėl trečios vietos C grupėje. Pergalė „Žalgiriui“ būtų leidusi patekti į „Top 16“ etapo E grupę, kur varžovai – lengvesni, bet „Žalgiris“ pralaimėjo 72:75. M.Kalnietis tuomet per 16 minučių pelnė 5 taškus, pataikęs po vieną tritaškį ir dvitaškį iš keturių bandymų.

„Nereikia ieškoti geresnio ar lengvesnio gyvenimo. Jie – profesionalai ir privalo kovoti. Jeigu nesiseka, jie turi parodyti kovingumą, o atsainų ir kartais neatsakingą individualų žaidimą. Matome lengvai prarandamus kamuolius dėl paprastos gynybos“, – sakė specialistas.

Reikia atgaivinti legionierių

O kur „Žalgiriui“ ieškoti rezervų? S.Jovaiša turi atsakymą. Jis pabrėžė, kad komanda pirmiau turi susitelkti ir kovoti, o naštą nešti galėtų ir Brockas Motumas. 25 metų 208 cm ūgio australas į „Žalgirį“ atvyko šį sezoną ir iš jo buvo tikimasi labai daug, tačiau pastaruoju metu krepšininkas tylus.

„B.Motumas tarsi užmiršo, ko atvyko į Kauną. Jį reikia palaikyti ir išnaudoti jo savybes, tačiau akivaizdžiai kažkas negerai su psichologija ar charakteriu, tad reikia jam padėti. Matėme jo galimybes ir jis galėtų tapti lyderiu, bet dabar visiškai nepritampa prie komandos“, – sakė S.Jovaiša.

Trečiadienį B.Motumas žaidė beveik 17 minučių, bet taškų nepelnė. Jis prametė du dvitaškius, atkovojo du, perėmė vieną kamuolį ir padarė tris klaidas.

„B.Motumas atsidūrė tokiame šešėlyje, kad kyla klausimas, ar jis reikalingas komandoje“, – svarstė S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.