EUROLYGA 2023

NBA specialistas drąsiai įvardijo Domanto Sabonio trūkumus

Domantas Sabonis puolime žaidžia efektingai ir NBA specialistai jau šiemet jam prognozuoja vietą stipriausioje krepšinio lygoje. D.Sabonis NBA duris praverti gali per 2016-ųjų NBA naujokų biržą.

D.Saboniui NBA specialistai prognozuoja vietą stipriausioje lygoje, bet naujokų biržos šaukimo numeris aukštas nėra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Saboniui NBA specialistai prognozuoja vietą stipriausioje lygoje, bet naujokų biržos šaukimo numeris aukštas nėra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-11 09:36, atnaujinta 2017-06-11 11:27

19 metų 208 cm ūgio „Gonzaga Bulldogs“ krepšininkas dar nėra paskelbęs, ar dalyvaus biržoje, tačiau NBA ekspertai užtikrinti – lygos duris jis pravertų savo vardą išgirdęs pirmajame rate.

Bleacher Report“ sausio mėnesį sudarytoje NBA naujokų prognozėje D.Sabonį į lygą 27-uoju šaukimu pakviestų „Philadelphia 76ers“ komanda.

Europos čempionate su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine žaidęs D.Sabonis norėtų ir geresnės prognozės, bet bleacherreport.com turi paaiškinimą.

„Trumpos rankos, vidutinio lygio sportiškumas ir ribotos metimų galimybės“, – minusus vardijo bleacherreport.com, bet lietuvio į paraštes nenustūmė. – Jo energija ir aktyvumas yra verti žvilgsnio.“

D.Sabonis šiemet NCAA spėjo parodyti raumenis.

Jis gruodį prieš „Tennessee Volunteers“ komandą pelnė 36 taškus ir atkovojo 16 kamuolių, o Naujuosius metus pradėjo į „San Francisco Dons“ krepšį įmesdamas 35 taškus ir atkovodamas 14 kamuolių.

„Jis turi puikią uoslę kamuoliui. D.Sabonis gali pelnyti taškus iš keistų padėčių po krepšiu ir per rungtynes vidutiniškai nusiima 10,6 kamuolio. Jo puolimas zonoje, nuo baudų metimo iki galinės linijos, ryškiai patobulėjo. Jis netgi pataiko tritaškius“, – teigė Jonathanas Wassermanas, rašantis apie NBA.

Tiesa, jis papildė ir trūkumų sąrašą.

„Nors „Bulldogs“ komandoje fiksuoja didelius skaičius, D.Sabonis neapsaugo krepšio ir neišplečia žaidimo, – rašė J.Wassermanas. – Tačiau komandos, kurios ieško specialisto, gali gauti naudos iš šio sunkiojo krašto puolėjo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.