EUROLYGA 2023

Eurolygos apžvalga: Joanas Plaza prisiminė Magicą Johnsoną

Trečiojo turo rungtynėse savo aikštėje „Unicaja“ jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir sutriuškino Zagrebo „Cedevita“ komandą 90:67.

J.Plaza teigė, kad jam patinka, kai krepšininkai mėgaujasi žaidimu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Plaza teigė, kad jam patinka, kai krepšininkai mėgaujasi žaidimu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 15, 2016, 2:28 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:38 AM

Trečiojo turo rungtynėse savo aikštėje „Unicaja“ jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir sutriuškino Zagrebo „Cedevita“ komandą 90:67.

M.Kuzminskas žaidė 22 min., pelnė 17 taškų (6/10 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Lietuvis 8 taškus surinko jau per pirmąjį kelinį.

„Pabaigoje mes bandėme žaisti, kaip Magicas Johnsonas. Tačiau yra tik vienas Magicas Johnsonas. Tiesa, kad man patinka, kai krepšininkai mėgaujasi žaidimu ir džiugina sirgalius. Tai – mūsų taisyklė. Tačiau mes privalome kontroliuoti rungtynes ir nepamiršti taškų skirtumo, kuris gali būti svarbus turnyro pabaigoje“, – ne viskuo buvo patenkintas „Unicaja“ treneris Joanas Plaza.

Bauda. Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams brangiai kainavo pralaimėjimas savo aikštėje Belgrado „Crvena Zvezda“ komandai. Dėl bejėgiško žaidimo įsiutęs „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulos pareiškė, jog visiems krepšininkams ir treneriams skiria vieno mėnesio atlyginimo dydžio baudą.

Karštakošį „Panathinaikos“ vadovą galima suprasti. „Žalieji“ jau antrajame kėlinyje atsiliko, po pertraukos visiškai nesugebėjo sukurti intrigos ir pralaimėjo 63:74.

„Būna tokių dienų, kai nesiseka niekas. Mums ypač prastai sekėsi pulti, bet ir gynėmės ne taip, kaip privalome“, – sakė „Panathinaikos“ treneris Aleksandaras Džordževičius. Beje, A.Džordževičius krepšinio treniruotes pradėjo lankyti „Crvena Zvezda“ mokykloje, bet jos vaikų treneriai neįžvelgė berniuko talento ir A.Džordževičius galiausiai atsidūrė pagrindinėje „Crvena Zvezda“ varžovėje „Partizan“ komandoje.

Sirgaliai. Maskvos CSKA komanda pirmą kartą šį sezoną žaidė „Megasport“ arenoje. Į ją palaikyti „armiečių“ per rungtynes su „Barcelona“ klubu atėjo net 11,8 tūkst. žiūrovų – dukart daugiau negu yra vietų senojoje CSKA salėje.

Maskvos krepšininkai sirgaliams atsidėkojo įtikinama pergale. Nors šeimininkams negalėjo padėti rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas Nando De Colo, kuris gydosi nedidelę čiurnos traumą, jie nuo antrojo kėlinio visą laiką pirmavo ir laimėjo 93:82.

CSKA komandai padėjo varžovų dvasinis lyderis Juanas Carlosas Navarro. Veteranas puikiai pradėjo mačą (vien per pirmąjį kėlinį pelnė 11 taškų), bet trečiajame kėlinyje gavo dvi technines pražangas ir buvo pašalintas iš aikštės.

Gynyba. Kai likus 6 sek. Bobby Dixonas nuėjo mesti nieko nebelėmusių baudos metimų, pergalę užsitikrinusios Stambulo „Fenerbahce“ komandos treneris Željko Obradovičius pasuko prie suolo sveikinti savo žaidėjų.

Strategas pirmiausia apkabino Nikolą Kaliničių. Ir tai nebuvo atsitiktinumas – puiki asmeninė N.Kaliničiaus gynyba neleido kvėpuoti Krasnodaro „Lokomotiv“ klubo lyderiui Malcolmui Delaney ir buvo svarbiausia „Fenerbahce“ pergalės 85:79 priežastis.

Permainingoje dvikovoje iniciatyvą perimdavo tai viena, tai kita komanda, bet varžovams uždengus M.Delaney, „Lokomotiv“ ekipoje lemiamu metu neatsirado kito lyderio, o „Fenerbahce“ į priekį truktelėjo Janas Vesely ir Luigi Datome, per ketvirtąjį kėlinį dviese pelnę 22 taškus (J.Vesely – 10, L.Datome – 12).

„Fenerbahce“ iškovojo jau trečiąją pergalę ir tapo vienvalde E grupės lydere.

Eurolyga. „Top 16“ etapo 3-asis turas.

E grupė

Stambulo „Fenerbahce“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ 85:79. B.Bogdanovičius 18, J.Vesely 17, L.Datome 16, B.Dixonas 13/ V.Claveris 21, M.Delaney 12. 10397 žiūrovai.

Atėnų „Panathinaikos“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ 63:74. J.Gistas 15, M.Raduljica ir J.Feldeine‘as po 12/ M.Zirbesas 12, V.Štimacas ir B.Lazičius po 11. 11000 žiūrovų.

Malagos „Unicaja“ – Zagrebo „Cedevita“ 90:67. M.Kuzminskas 17, D.Diezas 16, C.Suarezas 11/ L.Babičius 24, J.Pullenas 16. 5972 žiūrovai.

F grupė

Maskvos CSKA – „Barcelona“ 93:82. C.Higginsas 20, M.Teodosičius ir A.Voroncevičius po 16, K.Hinesas 12/ J.C.Navarro 16, J.Doellmanas 14, A.Abrinesas 12. 11783 žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.