EUROLYGA 2023

Tomo Pačėso riksmai – energija Antanui Kavaliauskui ir ekipai

Antanas Kavaliauskas šypsojosi, kai teisėjas rungtynių pabaigoje reikalavo dar išsimesti kamuolį, nors tiek Vilniaus „Lietuvos ryto“, tiek Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nebeturėjo tikslo žaisti. Buvo likę 2 šimtosios sekundės.

A.Kavaliauskas pagaliau džiaugėsi pergale prieš „Žalgirį“.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Kavaliauskas pagaliau džiaugėsi pergale prieš „Žalgirį“.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2016, 6:54 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:01 PM

Netrukus jis su komanda šventė pergalę, kurios aidas Vilniaus „Siemens“ arenoje ošė. Po septynių pralaimėjimų iš eilės Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo aikštėje 78:72 nugalėjo Kauno komandą, kuriai vadovavo Šarūnas Jasikevičius.

„Buvo naujų derinių, tad reikėjo gintis pagal naują schemą“, – apie trenerių pokyčius kalbėjo A.Kavaliauskas.

Ant „Lietuvos ryto“ aukštaūgių pečių gulė nemažai atsakomybės, nes Tomas Pačėsas nusitaikė į silpniausią Roberto Javtoko netekusio „Žalgirio“ vietą. A.Kavaliauskas pelnė 9 taškus ir dažnai žaidė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

„Dešimt metų joje (pozicijoje) nežaidęs, tad stebuklų tikėtis negalima. Bet po truputį įgaunu pasitikėjimo“, – sakė A.Kavaliauskas.

Jis džiaugėsi, kad „Lietuvos ryto“ sirgaliai nenusisuko nuo ekipos, kuri trečią kartą per savo istoriją iki Naujųjų metų baigė europinį sezoną.

„Žinoma, kad sirgaliai prisidėjo. Jie mums suteikė energijos“, – sakė A.Kavaliauskas.

Po metimų ne kartą efektingai šaukęs ir raumenis parodęs A.Kavaliauskas pabrėžė, kad pergalė – visos komandos indėlis, bet negalėjo neišskirti T.Pačėso.

„Treneris duoda labai daug energijos žaidėjams. Visus užveda. Jeigu rėkia, tad tai daro dėl emocijų, bet ir tai suteikia energijos. Visi užsiveda, žaidžia iki galo ir tada būna pasaka. Bet mums dar liko daug dirbti“, – sakė A.Kavaliauskas.

„Lietuvos ryto“ sirgaliai dabar su nekantrumu laukia Karaliaus Mindaugo taurės turnyro, kur tikisi tik trofėjaus.

„Tikslas visada buvo tas pats ir nėra skirtumo, ar tai LKL, ar taurės turnyras, – sakė A.Kavaliauskas. – Bet dabar ateina nauja savaitė, tad susitelksime į tai. Gerinsime savo gynybą ir puolimą bei mėginsim visais aspektais tobulėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.