EUROLYGA 2023

Pavojų „Žalgiriui“ įžvelgęs S. Jovaiša: „Jėgų pusiausvyra grįžo“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ nutraukė septynių pralaimėjimų seriją Kauno „Žalgiriui“ – nuo pirmos iki paskutinės minutės pirmavę sostinės krepšininkai sekmadienį iškovojo pergalę 78:72 ir aiškiai parodė, kad į grandų mūšį grįžta jėgų pusiausvyra – taip mano buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Vilniečiai šventė pergalę „Siemens“ arenoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Vilniečiai šventė pergalę „Siemens“ arenoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-18 09:59, atnaujinta 2017-06-10 21:26

„Lietuvos rytas“ rungtynes pradėjo keturiais taškais be atsako ir „Žalgiriui“ taip ir neleido nei karto pirmauti rungtynėse.

Tomui Pačėsui pavyko padaryti tai, ko prieš jį nepadarė niekas nuo pat praėjusių metų kovo aštuntosios dienos – tada vilniečiai laimėjo 93:66, bet vėliau sekė septyni pralaimėjimai iš eilės, tarp kurių du ir šiame sezone.

„Pergalę pirmiausiai lėmė didelė energija, intensyvumas ir trenerio noras, kad būtų išpildytos smulkiausios detalės. Intensyvumas lėmė, kad vilniečiai turėjo daug antrų šansų, o kova po krepšiais tapo vienu iš lemiamų faktorių.

Taip pat ir antrieji komandų penketai – „Lietuvos rytas“ čia turėjo aiškų pranašumą. Sostinės ekipa visų rungtynių metu išlaikė kontrolę ir jų diktavimas žaidimo tempui buvo aukštesnio lygio“, – mačą vertino S.Jovaiša.

Vilniečių atsarginiai žaidėjai šiame mače pelnė 51, o kauniečių – vos 19 taškų. Kovą po krepšiais „Lietuvos rytas“ laimėjo 35:32, tačiau net dvyliką kamuolių sugriebė puolime.

Tačiau ar po vienos pergalės galima sakyti, kad pagaliau ir vėl išvysime atkakliais grandų kovas, o užsitęsęs „Žalgirio“ dominavimas – baigtas?

„Vienareikšmiškai. Neabejoju, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale tikrai žais šios dvi komandos ir jis jau nesibaigs „sausu“ rezultatu. Krepšinio gurmanus turėtų tai tenkinti“, – sakė S.Jovaišą.

„Žalgiris“ šiam mačui ruoštis laiko neturėjo – dar penktadienį vėlai vakare žaidė Madride, šeštadienį grįžo į Vilnių, kuriame ir liko.

Po mačo Šarūnas Jasikevičius nebuvo linkęs kaltinti nuovargio, o T.Pačėsas pripažino, kad varžovams trūko poilsio. S.Jovaiša linkęs sutikti su Š.Jasikevičiumi – nuovargio kaltinti negalima.

„Nemanau, nes viską lėmė detalės. Būtų užtekę tų jėgų, tiesiog vilniečiai geriau pasirengė. „Žalgiris“ rado galimybių atakuoti iš gerų pozicijų – jeigu būtų pataikę, tai tas dešimties taškų atsilikimas būtų panaikintas nesudėtingai. Nebuvo didžiulio vilniečių pranašumo, kaip galėjo atrodyti iš rungtynių eigos“, – vertino jis.

„Lietuvos ryte“ sekmadienį debiutavo du krepšininkai, atvykę į Vilnių tik praėjusią savaitę: iš Alytaus „Dzūkijos“ persikėlęs 28 metų 217 cm ūgio vidurio puolėjas lenkas Adamas Lapeta ir Olandijoje šį sezoną rungtyniavęs 26 metų 180 cm ūgio įžaidėjas amerikietis Kedrickas Brownas.

A.Lapeta sėkmingai tvarkėsi gynyboje ir pelnė 4 taškus, o puolime kelis kartus blykstelėjęs, tačiau ir penkis kartus suklydęs K.Brownas – 12 taškų.

„A.Lapetai niekuo ir nereikia išsiskirti – tiesiog atlikti minimaliais užduotis.Tuo tarpu K.Brownas tinkamai įsiliejo pirmose ir atsakingose rungtynėse.

Kiek prisimenu, nei vienas naujai atėjęs žaidėjas taip, sakykime, pakankamai sėkmingai nepasirodė. K.Brownas tikrai užsidirbo pliusą ir pasitikėjimą ateičiai. Jis gali būti rimtas veiksnys kitose rungtynėse“, – spėjo specialistas.

S.Jovaiša sutinka, kad „Žalgiriui“ taip pat derėtų stiprinti savo sudėtį priekinės linijos žaidėjų po to, kai traumą patyrė Robertas Javtokas ir po kauniečių krepšiu atsivėrė akivaizdžios gynybinės žaizdos.

„Akivaizdžiausias skirtumas ir buvo „Žalgirio“ fizinės jėgos trūkumas po krepšiu – tai buvo akivaizdu“, – sako S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.