EUROLYGA 2023

JAV skautas – apie neįmenamą D. Sabonio ginklą ir miglą NBA

Žinomas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) skautas Austinas Petersas nuodugniai išanalizavo lietuvio Domanto Sabonio žaidimą. „Gonzaga Bulldogs“ lyderiu tapęs lietuvis po padidinamuoju stiklu pateko dėl savo puikaus žaidimo.

D.Sabonį įvertino JAV skautas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonį įvertino JAV skautas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 8:15 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:47 PM

19 metų 211 cm ūgio lietuvis šiame sezone vidutiniškai pelno po 17,9 taško ir atkovoja po 10,9 kamuolio. Negana to, jis iš žaidimo atakuoja 63,5 proc. taiklumu.

Būtent puikią kovą dėl atšokusių kamuolių išskyrė ir A.Petersas, taip pat pastebėjęs didžiausius mūsiškio ginklus – didelį greitį puolime, dėl kurio palieka varžovus už nugaros ir renka taškus.

Mūsiškio oponentai niekaip negali suprasti D.Sabonio judesio, kai šis varžovus nusistumia dešiniu pečiu, tačiau tai tik vienas iš daugelio jo ginklų puolime, kurį panaudojęs sėkmingai susitvarko su priešininkų gynyba.

Būtent tai yra didžiausi puolėjo pliusai, kuriuos dar labiau išryškina milžiniškas noras kovojant dėl kamuolių ir aistra aikštėje.

Čia pat A.Petersas atskleidžia ir jaunojo Lietuvos talento minusus – visų pirma silpną gynybą ir prastą atletiškumą. Skautas užbėga už akių ir piešia D.Sabonio ateitį NBA – čia jis būtų per lėtas ir per silpnas gintis.

Puolėjas taip pat nerastų sau tinkamos pozicijos – jis pagal NBA standartus netinkamas nei vidurio puolėjo, nei sunkiojo krašto pozicijoje.

Tačiau skautas pastebi, kad pagerinęs kelis žaidimo komponentus D.Sabonis galėtų įsitvirtinti NBA – tą jam padėtų padaryti ir geras pataikymas nuo baudų metimo linijos.

Tačiau tam, kad jo lauktų šviesesnė ateitis stipriausioje krepšinio lygoje, jis turi pagerinti aikštės matymą ir priimti greitesnius bei tikslesnius sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.