EUROLYGA 2023

D. Sabonis: „A. Sabonis buvo tik vienas – mūsų negalima lyginti“

Sensacingai NCAA lygoje rungtyniaujantis ir vieną asmeninį rekordą po kito gerinantis devyniolikmetis Domantas Sabonis tapo JAV televizijos „Time Warner Cable SportsNet“ reportažo herojumi.

D.Sabonis šluoja varžovus NCAA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis šluoja varžovus NCAA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 10:42 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:37 AM

Prieš sezoną visi matė „Gonzaga Bulldogs“ lyderių trejetą – Kyle'ą Wiltjerį, D.Sabonį ir Przemeką Karnowskį. Tačiau šis patyrė traumą ir liko tik dvejetas, bet tuo nuostabiai naudojasi 208 cm lietuvis.

Šiame sezone D.Sabonis pelno po 17,5 taško ir atkovoja po 11,5 kamuolio. Jau dabar daugelis kalba apie jo galimybes NBA arenoje.

„Jis turi kieno pėdomis sekti – NBA žaidė jo tėvas Arvydas, todėl Domantas žino, ko reikia norint būti tarp geriausių“, – sakė laidos rengėjai.

„Visi mane lygina su tėčiu, todėl nuolat jaučiu spaudimą, bet kartu išmokau negalvoti apie tai. Palyginimai motyvuoja eiti į priekį. Tačiau Arvydas Sabonis buvo tik vienas – mūsų negalima lyginti“, – kukliai kalbėjo Domantas.

Aikštėje jis pasižymi ugningu charakteriu ir emocijomis, tačiau už aikštės ribų tampa ramiu ir net droviu devyniolikmečiu.

„Tos emocijos užveda komandą, ji dar labiau stengiasi. Už aikštės ribų esu drovus, tarp draugų – normalus vaikinas“, – kalbėjo jis.

Pripažinęs, kad nekenčia pralaimėjimų, todėl aikštėje palieka visas jėgas, D.Sabonis dėl savo darbo etikos sulaukė pagyrų iš ekipos trenerio asistento Tommy Lloydo ir komandos draugo K.Wiltjero.

„Domantas – turbūt darbščiausias aukštaūgis, kurį kada nors treniravome. Jis vienas tų žmonių, kurie įžengę į aikštę tampa visiškai kitokiais. Jis turi kario mentalitetą“, – pastebėjo T.Lloydas.

„Tai, ką jis daro aikštėje pelnyta sunkiu darbu. Domantas tikrai daug dirba. Aikštėje jis tikras žvėris, tačiau gyvenime – ramus žmogus“, – pasakojo K.Wiltjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.