EUROLYGA 2023

Vilniaus sirgalių prigąsdintas „Juventus“ paskelbė mobilizaciją

Utenos „Juventus“ klubas, jau kelerius metus nesugebantis užtikrinti tvarkos savo arenoje per LKL rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“, šiandien ėmėsi naujos taktikos – kreipėsi į miestiečius, dar pakaitindamas aistras.

„Juventus“ sirgaliai.<br>utenosjuventus.lt nuotr.
„Juventus“ sirgaliai.<br>utenosjuventus.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2016, 12:44 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:19 PM

Oficialiame klubo tinklapyje rašoma: „Sekmadienį 15.45 val. „Juventus“ klubas stos į dar vieną Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) dvikovą, tačiau tai bus daugiau nei mačas dėl taško turnyro lentelėje. Tai bus dvikova, kurioje „Juventus“ krepšininkai gins ne tik klubo, bet ir viso Utenos miesto garbę.

Ne vienus metus besitęsiantys „Juventus“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos sirgalių nesutarimai iš žodžių karo jau senokai virto nusikalstamais veiksmais, o aukščiausią tašką pasiekė prieš porą savaičių įvykęs uteniškių užpuolimas Kaune, kai iš „Juventus“ sirgalių buvo atimti šalikai, būgnas bei didžiausias atributas – vėliava.

Tiek po šio išpuolio, tiek dar prieš jį „Juventus“ ekipa ne sykį raštu kreipėsi į LKL, buvo bendrauta su sostinės ekipos atstovais, tačiau atsakymai buvo paprasti – tirti šiuos incidentus yra teisėsaugos darbas. Teisėsaugos pareigūnų sekmadienį apsčiai bus tiek arenoje, tiek jos prieigose, tačiau ne jie bus pagrindiniai vakaro herojai.

Pagrindine „Juventus“ komandos stiprybe sekmadienį taps arenoje susirinkę žiūrovai. Visi šie incidentai suvienijo Utenos žmones. Dar iki šeštadienio popietės buvo parduota didžioji dalis bilietų į rungtynes, tad sekmadienį sostinės ekipą bei jos sirgalius pasitiks sausakimša Utenos arena.

Ką gali namuose žaisdami „Juventus“ krepšininkai, šį mėnesį jau galėjo įsitikinti ne tik ambicingos Panevėžio „Lietkabelio“ ir Šiaulių „Šiaulių“ ekipos, bet ir milijoninius biudžetus turintys Monso „Mons-Hainaut“ bei Orhuso „Bakken Bears“ klubai. Uteniškiai laimėjo visus keturis žaistus susitikimus ir tai padarė įveikdami varžovus vidutiniu 25 taškų skirtumu.

Artėjančiose rungtynėse „Juventus“ klubas nebus dvikovos favoritas, tačiau favorito etiketė ne visada garantuoja pergalę. Tuo būsimi mūsų varžovai jau galėjo įsitikinti Panevėžyje bei Pasvalyje. Negana to, viena tarpusavio dvikovų šį sezoną taip pat susiklostė dramatiškai, kai namuose žaidę „Lietuvos ryto“ krepšininkai tik paskutinėmis sekundėmis palaužė uteniškius rezultatu 83:82. Tiesa, pirmame tarpusavio mače sostinės krepšininkai laimėjo užtikrintai – 100:77.

Nuo to laiko abiejose ekipose įvyko pasikeitimų. Prie sostinės klubo vairo stojo Tomas Pačėsas, įžaidėją Nicolą Laprovittolą pakeitė Kendrickas Brownas, o Julius Jucikas buvo atiduotas į Alytaus „Dzūkiją“ mainais už Adamą Lapetą. „Juventus“ komandoje Aidą Viskontą pakeitė vienu ekipos lyderių tapęs Laurynas Samėnas.

Pastaruoju metu traumų bei ligų persekioti uteniškiai sekmadienį ant parketo turėtų išbėgti faktiškai pajėgiausios sudėties. Vienintelis komandai padėti negalės Edgaras Stanionis, kuris traumą gydosi nuo pat sezono pradžios.

Sekmadienį Utena bus kaip niekada vieninga. Nelikite nuošalyje ir jūs, ateikite į areną ir palaikykite „Juventus“ komandą. Sekmadienį visi kartu ginsime Utenos miesto garbę!“

Pagal LKL nuostatus, šeimininkų klubas privalo užtikrinti tvarką. Bet Utenoje nuolat kyla incidentų tarp nuožmiais priešininkais tapusių „Juventus“ ir „Lietuvos ryto“ sirgalių.

Prieš šios dienos mačą „Juventus“ vadovai net grasino išvis neįleisiantis svečių sirgalių, nors tai prieštarauja LKL nuostatams ir klubui už tai gresia bauda. Maža to, tokiu atveju būtų sukurtas precedentas, po kurio svečių komandų sirgalių gali pradėti neįsileisti bet kuris LKL klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.