EUROLYGA 2023

Lažybomis kaltinamas Edvinas Šeškus sulaukė naujienos

Lietuvos krepšinio federacijos Etikos, drausmės ir apeliacinė komisija sustabdė diskvalifikaciją lažybomis kaltinamiems žaidėjams – Edvinui Šeškui ir Augustinui Jankaičiui. Toks sprendimas priimtas dėl procedūrinių pažeidimų, kuriuos padarė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komisija, nagrinėdama bylą.

Edvinas Šeškus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Edvinas Šeškus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 1:55 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:53 PM

Tačiau tai nereiškia, kad žaidėjai yra išteisinti. LKF Etikos, drausmės ir apeliacinė komisija nenagrinėja klausimo, žaidėjas kaltas ar ne.

„Sprendimas priimtas įvertinus visas aplinkybes ir konstatavus, kad NKL komisijos posėdyje priimant sprendimą buvo padaryta tam tikrų procedūrinių pažeidimų. Dėl to tas sprendimas diskvalifikuoti žaidėjus yra stabdomas, o byla grąžinama NKL.

Dabar jų reikalas priimti tolesnius sprendimus. Jie gali sutikti su LKF sprendimu ir panaikinti savo sprendimą, gali panaikinti procedūrinius pažeidimus ir priimti tokį patį ar naują sprendimą. Pasirinkimų jie turi daug.

Mūsų komisija nenagrinėjo klausimo iš esmės, tik konstatavo, kad buvo pažeistos krepšininkų teisės“, – Lrytas.lt sakė LKF viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis.

NKL krepšininkus iš savo pirmenybių buvo pašalinusi iki šių metų gegužės 1 d. ir teikė rekomendaciją niekam su jais nesudaryti sutarčių. Abu žaidėjai gynė Raseinių „Rasų“ garbę, tačiau dabar jau turi naujas darbovietes.

A.Jankaitis šiaip ne taip rado darbą Latvijoje, o E.Šeškų iš karto priglaudė tėvas Virginijus, pasikvietęs į savo treniruojamą Prienų-Birštono „Vytautą“. Tačiau E.Šeškus spėjo sužaisti vos minutę, nes jam diagnozuotas stresinis kojos lūžis.

Dabar gynėjas jau pradeda reabilitaciją ir tikisi nusikratyti skandalo šleifo.

– LKF atmetė NKL sprendimą dėl procedūrinių pažeidimų. Kaip priėmėte šį sprendimą? – Lrytas.lt paklausė E.Šeškaus.

– Vertinu teigiamai, kad LKF paneigė visas šias nesąmones, kurių prisigalvojo NKL. Jaučiuosi taip, lyg būtų nuplauta dėmė.

– Bet tai nėra istorijos pabaiga – byla grąžinta nagrinėti NKL ir tik jie spręs, ar ja toliau užsiimti. Neatsibodo nežinomybė?

– Jau labai atsibodo. Tai gadina nervus, atima daug laiko, bet eisiu iki galo, kad išaiškinčiau visą teisybę ir paneigčiau išgalvotus kaltinimus man.

– Jeigu galiausiai NKL nesiims šios bylos – taip viską ir paliksite ar pats eisite teisiniu keliu?

– Kreipsiuosi į advokatus, pabendrausiu ir tada nuspręsiu. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, nes laukiau LKF sprendimo. Dabar jau kalbuosi su advokatais ir spręsime, ką daryti.

– Iš pradžių sutikus šią žinią turbūt buvo nelengva – kaip jaučiatės dabar?

– Tikrai buvo sunku psichologiškai. Gerai, kad šeima palaikė, nes tikrai buvo sunku – bemiegės naktys. Kai mane apkaltino, apie tai skelbė visi portalai, televizija, o kai sulaukiau gero sprendimo, daug mažiau kalbų.

Dabar jau viskas geriau. Esu jaunas, o nutiko toks dalykas. Bet kai žinai, kad esi nekaltas, yra daug ramiau. Užtikrintai einu teisybės link.

– Kaip jaučiatės po traumos?

– Jaučiuosi gerai, bet vaikštau su įtvaru ir ramentais. Dabar atlieku reabilitaciją. Kitam sezonui jau būsiu pasirengęs. Niekur neskubėsiu. Reabilitacija truks 5–6 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.