EUROLYGA 2023

NBA dievuką ant žemės sodina lygos legenda Philas Jacksonas

Pergalingas Stepheno Curry metimas NBA sukėlė tokią galingą audrą, kokios lygą jau senokai nematė. „Golden State Warrios“ lyderis jau ilgą laiką sėkmingai šoka ant krepšinio Olimpo, o jam pagyras žarsto ir pagrindiniai varžovai, ir netgi kritikai. LeBronas Jamesas pareiškė, kad niekada nėra matęs tokio žaidėjo krepšinyje.

Ph.Jacksonas į S.Curry šou žiūri kritiškai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ph.Jacksonas į S.Curry šou žiūri kritiškai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 10:42 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 12:06 AM

Šių dienų Michaelu Jordanu vadinamas S.Curry pateikia vis naujų staigmenų, kai atrodo, kad daugiau nieko efektingo nuveikti neįmanoma.

Tačiau NBA žiedų valdovas legendinis treneris Philas Jacksonas į S.Curry šou žiūri kitaip. „New York Knicks“ sporto direktorius socialiniame tinkle „Twitter“ nusprendė ant žemės nuleisti dievuką.

„Niekada nematėte nieko panašaus į S.Curry? Priminti jums Chrisą Jacksoną (Mahmoudą Abdul-Raufą), kuris turėjo trumpą, bet neįtikėtiną kelią NBA?“, – rašė Ph.Jacksonas.

1991 metais Islamo keliu pasukęs Ch.Jacksonas pakeitė savo vardą į M.Abdul-Raufą. NBA jis praleido 9 sezonus. Čia jis žaidė 1990-1998 metais ir po metų Turkijoje mėgino sugrįžti į NBA, kai 2000-2001 metų sezoną vilkėjo „Vancouver Grizzlies“ marškinėlius. 1990 metų NBA naujokų biržoje jis buvo pasirinktas trečiuoju šaukimu. Tai padarė „Denver Nuggets“ komanda, rašo bleacherreport.com.

M.Abdul-Raufas iš žaidimo metė 44,2 proc. taiklumu, o tritaškius svaidė 35,4 proc.

Šis krepšininkas turėjo panašų staigumą, kuriant metimus po klaidinančių judesių. Jis galėjo gerokai apsunkinti reikalus varžovams nuo tritaškių linijos, bet skaičiai rodo, kad M.Abdul-Raufas nebuvo toks pavojingas, kaip S.Curry.

Tačiau Ph.Jacksono pastebėjimo nurašyti negalima, nes būtent šis strategas treniravo legendinį Michaelą Jordaną, dirbo ir su Kobe Bryantu, kai abu žaidėjai buvo pasiekę piką. Būdamas treneriu Ph.Jacksonas prie savo 2 krepšininko NBA čempiono žiedų pridėjo dar vienuolika.

Jo nuomonė – visuomet svari, tačiau dabar vargu, ar kas nors stos į vieną eilę su juo, kai MVP titulą ginantis S.Curry lygoje tiesiog neturi sau lygių.

1993-1994 metų sezoną M.Abdul-Raufas pataikė 219 baudų metimų iš 229, pasiekęs neįtikėtiną 95,6 proc. taiklumą. Ir tai – vienintelė vieta, kur šis žaidėjas lenkia S.Curry.

Tačiau kiti jo geriausi momentai nė iš tolo neprilygsta S.Curry, kuris tiesiasi kelią į legendų alėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.