EUROLYGA 2023

Rimo Kurtinaičio atsakymas kritikams: „Nėra kur trauktis“

Prieš Eurolygos „Top 16“ etapo mačą namuose su „Barcelona“ krepšininkais, Maskvos srities „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis sako, kad jo komandai liko vienintelis kelias.

R.Kurtinaitis.<br>vtb-league.com
R.Kurtinaitis.<br>vtb-league.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 2:05 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 8:07 PM

„Turime laimėti, nėra kur trauktis. Praėjusią savaitę „Barcelona“ sužaidė geras rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“ ir šalies čempionate su Saragosos CAI. Neseniai prisijungęs Joey Dorsey varžovams suteikė būtinos energijos“, – kalbėjo lietuvis.

„Chimki“ ir „Barcelona“ dvikova vyks ketvirtadienį.

„Barcelona“ priekinė linija su Ante Tomičiumi, Justinu Doellmanu ir J.Dorsey – labai galinga. Taip pat būtina atkreipti ypatingą dėmesį į Juaną Carlosą Navarro, Pau Ribasą ir Toma Satoransky. Jie turės ūgio pranašumą, bet jau esame susidūrę su tokiomis aukštomis komandomis. Privalome būti tam pasirengę“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Top 16“ F grupėje, kur paskutinę, aštuntąją vietą užima Kauno „Žalgiris (1 ir 7), „Chimki“ ir „Barcelona“ dalijasi 4-5 pozicijas (4 ir 4). Kiekviena pergalė dabar yra aukso vertės siekiant patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

„Chmiki“ pastaruoju metu išgyvena krizę – pralaimėjo 5 rungtynes iš eilės. Per savaitgalio akistatą Vieningoje lygoje R.Kurtinaičio kariauna nusileido Saratovo „Avtodor“ ekipai, kurioje treneriu pradėjo dirbti Gintaras Einikis.

„O ką mums daryti? Kaip treniruotis, kai tik ir keliamės iš vieno viešbučio į kitą, iš vieno lėktuvo į kitą. Ir kovojame su labai stipriomis ekipomis. Pastaruoju metu mums neužtenka jėgų rungtynių pabaigose“, – aiškino nesėkmės R.Kurtinaitis.

Po tokios serijos pralaimėjimų garsus Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis suabejojo lietuvio galimybėmis toliau dirbti klube.

Jo manymu R.Kurtinaitis nesusitvarko su „Chimki“ žvaigždėmis ir nekontroliuoja žaidimo. Nuolat sklando kalbos apie trenerio ir komandos lyderio Aleksejaus Švedo nesutarimus.

„Trenerio keitimas gali padėti komandai. Reikia tik rasti specialistą, kuris savo žiniomis nenusileistų R.Kurtinaičiui ir sugebėtų susikalbėti su klubo žvaigždėmis“, – sakė V.Gomelskis.

Dar prieš mėnesį keli rusų žurnalistai buvo užsiminę, kad „Chimki“ patyliukais siekia  surasti pamainą R.Kurtinaičiui, kuris ekipoje dirba nuo 2011-ųjų ir turi sutartį iki 2017 metų sezono pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.