EUROLYGA 2023

Net ir sužalotas D. Sabonis nenurimo: su ekipa toliau kovos NCAA

Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis su šeima nuskrido į Las Vegasą, kad stebėtų, kaip jo sūnus Domantas Sabonis antrus metus iš eilės triumfuos NCAA Vakarų pakrantės konferencijoje ir žais „Kovo beprotybe“ vadinamose atkrintamosiose šios lygos varžybose. Lemiamose konferencijos rungtynėse lietuvio atstovaujama Gonzagos „Bulldogs“ komanda 85:75 (43:35, 42:40) pranoko „Saint Mary's Gaels“ komandą, o D.Sabonis pasižymėjo solidžiu taškų kraičiu.

Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP nuotr.
Arvydas Sabonis su sūnumi Domantu
Arvydas Sabonis su sūnumi Domantu
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 5:38 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:21 AM

Gonzagos universiteto komanda Vakarų pakrantės konferencijos nugalėtojais tapo ketvirtus metus iš eilės, o NCAA atkrintamosiose dvikovose yra etatiniai dalyviai – žais 18-ąjį kartą iš eilės.

Prieš rungtynes lažybininkai ir sirgaliai buvo kitos nuomonės apie šią porą – net 59 proc. apklaustųjų tikino, kad pergalę turėtų iškovoti „Saint Mary's Gaels“ universiteto ekipa, tačiau Gonzagai šios apklausos buvo nė motais.

D.Sabonis per 37 min. prie pergalės prisidėjo 15 taškų (6/8 dvitaškiai, 3/4 baudos) ir 8 atkovotais kamuoliais. Antrajame kėlinyje kovodamas dėl kamuolio jis ranka gavo į veidą ir jam pradėjo bėgti kraujas. Medikai sustabdė kraują ir lietuvis toliau kovojo.

„Saint Mary's“ universiteto krepšininkai reguliariajame sezone du kartus buvo įveikę Gonzagos žaidėjus ir turėjo pirmą reitingą, tačiau „Bulldogs“ pasistengė šią statistiką „sunaikinti“.

Kelią į nugalėtojų titulą Gonzagos universitetui nutiesė puikus pataikymas. Jie realizavo 61,7 proc. metimų (29/47) ir 95,5 proc. baudų (21/22). Tuo tarpu varžovai metė tik 46 proc. taiklumu, tačiau dvigubai daugiau pataikė tritaškių – 12.

Konferencijų nugalėtojai automatiškai užsitikrina vietą tarp 68 stipriausių NCAA komandų, kitą savaitę pradėsiančių kovą atkrintamosiose varžybose.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovas A.Sabonis po mačo iš tribūnos nusileido į aikštę, pasveikino sūnų su sėkme. Šalia Domanto buvo ir mama Ingrida bei sesuo Aušrinė. Saboniai specialiai atvyko į JAV palaikyti sūnaus.

 D.Sabonis šį sezoną gali pagerinti daugiau nei prieš šešis dešimtmečius pasiektą NCAA rekordą. 19 metų 208 cm ūgio lietuvis šį sezoną atkovojo jau 383 kamuolius. Tai – ketvirtasis rezultatas klubo istorijoje. Vienas „Gonzaga Bulldogs“ lyderių šį sezoną dėl kamuolių kovoja puikiai ir taikosi pagerinti Jerry Vermiliono rekordą. J.Vermillionui priklauso Gonzagos komandos atkovotų kamuolių per sezoną rekordas. Dar 1952-1953 metais J.Vermillionas atkovojo 456 kamuolius.

D.Sabonis NCAA žaidžia antrąjį sezoną ir iš viso yra atkovojęs 643 kamuolius. Tai – dešimtasis rezultatas klubo istorijoje.

Pirmauja J.Vermillionas, kuris 1952-1955 metais sugriebė 1670 kamuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.