EUROLYGA 2023

Arvydas Sabonis pyksta: gandai apie sūnų ir rinktinę jį erzina

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis praėjusią savaitę skyrė jauniausiam sūnui. Su žmona Ingrida ir dukra Aušrine Lietuvos krepšinio legenda Amerikoje stebėjo Domanto Sabonio pasirodymą NCAA Vakarų pakrantės konferencijos (WCC) lemiamuose mačuose. Ir džiaugėsi jo sėkme.

A.Sabonis su žmona Ingrida ir dukra Aušrine Amerikoje stebėjo Domanto Sabonio pasirodymą NCAA Vakarų pakrantės konferencijos lemiamuose mačuose.<br>„Twitter“ nuotr.
A.Sabonis su žmona Ingrida ir dukra Aušrine Amerikoje stebėjo Domanto Sabonio pasirodymą NCAA Vakarų pakrantės konferencijos lemiamuose mačuose.<br>„Twitter“ nuotr.
A.Sabonis.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Sabonis.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Sabonis su žmona Ingrida.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Sabonis su žmona Ingrida.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 12, 2016, 3:22 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:42 PM

Tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį su žmona namo parskridęs A.Sabonis nebuvo geros nuotaikos – LKF vadovas nebuvo linkęs kalbėti apie gandus, susijusius su atžala ir rinktinės burtais.

Penktadienį Šveicarijoje buvo ištraukti Rio de Žaneiro olimpiados krepšinio turnyro burtai, kurie lėmė, kad Lietuva varžysis B grupėje.

„Jūs viską žinote, tai ir rašykite“, – eidamas sostinės oro uostu pasakė A.Sabonis.

Tačiau LKF prezidentas vis dėlto turėjo būti patenkintas: Las Vegase A.Sabonis stebėjo Gonzagos universiteto komandos „Bulldogs“ rungtynes, po kurių ji ketvirtus metus iš eilės triumfavo Vakarų pakrantės konferencijoje ir žais Kovo beprotybe vadinamose NCAA atkrintamosiose varžybose.

Lemiamame mače antradienį „Bulldogs“ 85:75 pranoko „Saint Mary’s Gaels“ komandą, o 37 min. žaidęs D.Sabonis prie pergalės prisidėjo 15 taškų ir 8 atkovotais kamuoliais.

Apie Domantą jau kalbama kaip apie galimą antrąjį Sabonį NBA – ne vienas krepšinio specialistas tikina, kad žaidėjas turi šansų prasibrauti į stipriausią lygą.

- Sūnaus pasirodymu esate patenkintas? – lrytas.lt paklausė A.Sabonio.

– Manau, kad universitetas yra labiau patenkintas. Juk laimėjo, viskas gerai.

- Televizijos kameros per konferencijos finalines rungtynes ne kartą rodė susirūpinusį jūsų veidą. Tuoj pasklido kalbų, kad turėjote priekaištų sūnui dėl žaidimo.

– Tai jūs, žurnalistai, sugalvojote, kad aš nervinausi. Skambinkite tiems, kas tai parašė, – tegul jie pasako, kodėl aš nervinausi.

Ir kas, kad buvo video? Ar aš kam nors sakiau, kad buvau susinervinęs? Ar šalia kas sėdėjo iš rašančių ir girdėjo, kad sakiau tai? Aš ten tikrai nesinervinau. Visiškai. Nes ten nėra dėl ko nervintis, o kažkam atrodė, kad aš nervinuosi. Šis klausimas nėra man.

- Iš jūsų žodžių galima suprasti, kad esate patenkintas Domanto pasirodymu ir tikrai geru žaidimu.

– Jis normaliai žaidžia, ką aš dar galiu pasakyti.

- Jį jau pradėjo lyginti su jumis, kalbama apie karjerą NBA.

– Kas lygina? Tai ir yra klausimai tiems, kas lygina ir sako, kad jis turi ar neturi žaisti NBA. Aš to nedarau. Kalbėkitės su tais amerikiečiais, kurie pateikia tokia informaciją. Prie ko čia aš? Apie ką mes šnekame?

Nėra jokios konkrečios informacijos apie NBA ar dar kažką. Domantas labai jaunas ir tik žengia žingsnis po žingsnio savo karjeros keliu. Jei jis kažkur kažką padarys – tuomet ir galima bus kalbėti. Dabar kol kas nėra apie ką kalbėti. Tam nėra jokių prielaidų.

Grįždamas iš JAV A.Sabonis jau turėjo žinių ir iš Šveicarijos, kur buvo ištraukti Rio de Žaneiro olimpinio krepšinio turnyro burtai. Po jų paaiškėjo, kad Lietuva B grupėje kovos su Ispanija, Argentina, Nigerija, Brazilija ir vieną atrankos turnyrų laimėjusia rinktine.

Mūsų šalies ekipos strategas J.Kazlauskas ir LKF kažkodėl vis dar slepia Lietuvos vyrų rinktinės pasiruošimo olimpinėms žaidynėms planus, kuriuos po truputį atskleidžia užsieniečiai.

Paaiškėjo, kad lietuviai liepos 25–27 d. dalyvaus turnyre Buenos Airėse, kur žais su Argentinos bei Australijos rinktinėmis – tai paskelbė Argentinos krepšinio federacijos prezidentas Federico Susbiellesas.

Kiek anksčiau mūsiškių planus išdavė ir Nigerijos krepšinio federacijos prezidentas Tijani Umaras. Jis nepasakė tikslios datos, bet atskleidė, kad bus net dvejos rungtynės tarp jo šalies rinktinės ir Lietuvos.

Tad ar burtai nesujaukė galimų pasirengimo žaidynėms planų? Juk paprastai  kontrolinėms kovoms bandoma ieškoti varžovų, kurie netaps priešininkais svarbiuose turnyruose.

- Ar įvykę burtai nesujauks LKF planų? Nes yra žinių, kad Lietuvos krepšinio rinktinė kontrolinius mačus planavo žaisti su Brazilija, Argentina, Nigerija. – Mūsų žurnalistai viską žino, rašykite, varykite... Burtai yra burtai – jie įvyko ir viskas. Tai jau faktas.  Kokius planus jie sujaukė? Juk jūs nežinote, niekas tų rinktinės planų nežino. Visi žino tik kitų šalių planus – tai ir klauskite pas Argentiną, Nigerija apie tuos pasirengimo planus.

- Tai tų šalių jau federacijos paskelbė savo pasirengimo planus, todėl ir aišku, kad Lietuva turės žaisti su viena ar kita ekipa. O Lietuva vis dar tyli.

– Tai jei mes dar nesudarę viso varžybų grafiko, kas tada? Tų šalių federacijos žino, kad jų rinktinės žais vieną turnyrą, tai ir pasakė. O mes gal žaisime dvejuose turnyruose – juk privalome viską sureguliuoti iki galo.

- Tuomet kada bus galima sužinoti Lietuvos krepšinio rinktinės pasirengimo Rio de Žaneiro olimpiadai tvarkaraštį?

– Kai tik sudėliosime viską, kai viską galutinai žinosime, tuomet ir pateiksime. Na, pasakykite, kokius planus mums sujaukė tie burtai? Su visomis rinktinėmis, su kuriomis planuojame, su tomis ir žaisime. O su kuo mes, kitu atveju, žaisime? Mes neturime su kuo daugiau žaisti.

Na, su kuo rinktinė galės vasarą pažaisti, jei ne su tomis, kurios dalyvaus olimpiadoje? Mes ar jūs, žurnalistai, rinktinę išstatys? Nėra taip lengva surasti varžovą kontrolinėms kovoms. Tad jei kokie prancūzai pateks į mūsų grupę – tai ir vėl jie jauks mūsų planus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.