EUROLYGA 2023

Tradicija tapę „Žalgirio“ pralaimėjimai S. Jovaišos nestebina

„Laukime geresnių laikų ir jie ateis. Tikėjimas mus padarys stipresniais“, – tokiais žodžiais Kauno „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje apibendrino Sergejus Jovaiša. Krepšinio specialistas neslėpė, kad ne pirmą kartą ramiai sau stebi, kaip „Žalgiris“ varžosi su „Top 16“ etapo komandomis.

S.Jovaiša (dešinėje viršuje) teigė, kad jau ramiai žiūri į „Žalgirio“ rungtynes ir pernelyg didelių stebuklų nesitiki.<br>lrytas.lt montažas
S.Jovaiša (dešinėje viršuje) teigė, kad jau ramiai žiūri į „Žalgirio“ rungtynes ir pernelyg didelių stebuklų nesitiki.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2016, 11:03 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:04 AM

Penktadienį „Žalgiris“ Graikijoje 59:74 pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams. Tragiškas taiklumas ir jau devintasis pralaimėjimas „Žalgiriui“ galutinai užvėrė duris į kitą etapą.

„Jau nesistebiu pralaimėjimais. Šiandieninė situacija leidžia tik laukti sensacijos. Didelių emocijų ir minčių apie negali būti, nes kai įvertini komandų pajėgumus, supranti, kad „Žalgiris“ šį sezoną žvaigždžių nenuraškys“, – sakė S.Jovaiša.

Psichologas – gera idėja

Per rungtynių transliaciją „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Vaidas Čeponis „Žalgiriui“ siūlė imti pavyzdį iš NBA klubų ar Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir į ekipą įlieti psichologą. S.Jovaiša sutinka, kad tai galėtų padėti.

„Prisimenu buvusio rinktinės trenerio Vlado Garasto žodžius. Jis sakė: „Geriausia psichologė – puikus fizinis pasirengimas.“ Jeigu fiziškai jautiesi gerai, psichologija nėra tokia svarbi. Bet „Žalgirio“ krepšininkams reikėtų daugiau išaiškinti, ką jie turi nuveikti, kaip turi reaguoti į vieną ar kitą situaciją. Kalbu ir apie trumpąjį, ir apie ilgąjį laikotarpius“, – sakė S.Jovaiša.

„Žalgiris“ penktadienį dvitaškius mėtė vos 36 procentų taiklumu, o tritaškius – 14 proc. Tikslą pasiekė vos 2 metimai iš 14. Prastas taiklumas Eurolygos „Top 16“ etape jau tampa „Žalgirio“ vizitine kortele. S.Jovaiša teigė, kad viena iš to priežasčių – aiškaus lyderio nebuvimas.

„Visos komandos turi pripažintus lyderius, todėl psichologinė našta gula ant jų pečių, o padedantiesiems būna žymiai lengviau. O kai komandoje nėra nė vieno, prie kurio galėtų šlietis ir kiti, tuomet būna sudėtinga. Tikrai galima stebėtis tuo žemu pataikymo rodikliu. Tai tikrai stebina, bet ateis laikas, kai pramuš“, – sakė S.Jovaiša.

Įžaidėjas dar suspindės

Šiose rungtynėse itin blankiai žaidė Jerome'as Randle'as. Iš Australijos atvykusio krepšininko kreivė po debiuto tik sminga žemyn. Ukrainos pilietybę turintis amerikietis rungtynes pradėjo starto penkete, bet pirmuosius taškus pelnė antrajame kėlinyje, kai sužaidus keturias minutes pataikė baudų metimus. Jis iš viso pelnė 3 taškus.

„Galbūt jis ne kiekvienose rungtynėse išsiaiškina savo vietą ir veiksmus. Kartais nori nuveikti per daug, nes neprisitaiko efektyviai sužaisti. Jam dar neįprasta matyti tokias stiprias komandas. Ir jeigu ekipa neturi lyderio, kiekvienam sunku, nes negali pabūti kažkieno šešėlyje, o tada parodyti gerą žaidimą“, – sakė S.Jovaiša.

Bet S.Jovaiša tiki, kad 28 metų 175 cm ūgio įžaidėjas, kasmet varstantis NBA vasaros stovyklos duris, dar bus naudingas „Žalgiriui“.

„Jam rungtynės nesusiklostė. „Olympiakos“ jam skyrė nemažai dėmesio. Be to, žinome jo galimybes. Kai jis lenda arčiau krepšio, jam pritrūksta ūgio. Laisvas išmesti jis negali, todėl ir nepataiko. Graikai pasižymi gera gynyba, supančioja varžovus ir individualus meistriškumas nesuveikia. Arba jis turi būti labai aukšto lygio“, – sakė krepšinio specialistas.

Į ateitį – žiūrėti ramiai

S.Jovaiša įsitikinęs, kad geresni laikai ateis. Ir „Žalgiris“ jam suteikia vilties, kad dar „Top 16“ etape bus galima išvysti pergalių. Kitą savaitę į Kauną atvyksta sužeista Maskvos srities „Chimki“ komanda. Rimą Kurtinaitį atleidęs ir Duško Ivanovičių pasamdęs klubas ketvirtadienį 79:84 pralaimėjo Bambergo „Brose“ ekipai. „Chimki“ šansai patekti į kitą etapą – trapūs.

Ar sužeista „Chimki“ – puiki varžovė „Žalgiriui“ namuose?

„Esame matę keletą „Žalgirio“ rungtynių su rimtais varžovais, kur jie puikiai kovojo. Ir ne tik laimėtose, bet ir pralaimėtose rungtynėse. Tiek Vitorijoje, tiek namuose su Madrido „Real“ visai neblogai „kapojosi“. Tai rodo, kad „Žalgiris“ gali parodyti nagučius, bet „Chimki“ pergalė – labai reikalinga. Šios komandos motyvacija bus visiškai kitokia. Bet jeigu mūsiškiams pagaliau atsiriš krepšys, tai galime pamatyti gražias rungtynes“, – sakė S.Jovaiša.

Bet jis siūlė nebesureikšminti Eurolygoje likusių „Žalgirio“ rungtynių.

„Tegul krepšininkai stengiasi pasisemti patirties, ypač jaunieji krepšininkai. Pamokos – neįkainojamos, tik reikia jomis mokėti pasinaudoti“, – sakė S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.