EUROLYGA 2023

M. Špokas apie galimas sankcijas: „Kalbėjo, kas būtų, jeigu...“

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) kirtis gali kliudyti ne tik Eurolygą palaikančius klubus, bet ir kirsti per rinktines. Pirmadienį portalas lrytas.lt pranešė, kad Paryžiuje FIBA galutinai nusprendė dusinti Eurolygą, o grėsmė kilo ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės planams žaisti Rio de Žaneirio olimpiadoje.

M.Špokas teigė, kad neoficialių žinių komentuoti nenori.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Špokas teigė, kad neoficialių žinių komentuoti nenori.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 5:32 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:40 AM

„Nenorėčiau komentuoti neoficialių žinių ar kalbų. FIBA posėdyje apie konkrečias  sankcijas, kokios bus priimtos esamu laiku, sprendimo nebuvo. Buvo kalba tik apie tai, kas būtų, jei būtų… Todėl, spėlioti, kas bus ar gali būti, kol kas nėra prasmės“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

FIBA pristatė naują Europos krepšinio čempionų lygą. Šis turnyras, pasak organizatorių, per 3-5 metus pranoks Eurolygą.

Bet ne visi klubai tiki FIBA pažadais, tačiau pasaulio krepšinio organizacija savo teiginius nutarė pagrįsti agresyviu puolimu.

Kaip remdamasis neoficialiomis žiniomis skelbė lrytas.lt, FIBA nutarė įpareigoti nacionalines lygas arba federacija uždrausti komandoms dalyvauti Eurolygos rengiamose Europos taurės varžybose. Jeigu nepaklus, iš tarptautinių varžybų bus šalinamos pačios federacijos.

Konkrečiu atveju situacija atrodytų taip: jei Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir šalies krepšinio lyga (LKL) nediskvalifikuoja iš LKL komandos, panorusios žaisti Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pašalinama iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Kol kas FIBA nutarė nebausti už Eurolygos klubus.

M.Špokas taip pat pasakojo apie Čempionų lygos turnyrą. Iš viso 32 komandoms numatyta išdalyti mažiausiai 4 milijonus 420 tūkstančių eurų.

„Tai – garantuotas minimumas. Suma, tikėta, išaugs, nes FIBA pasitelkė į pagalbą žmones, sukūrusius vieną sėkmingiausių pasaulyje sporto projektų – futbolo Čempionų lygą. Iš tikrųjų, FIBA pateikė labai patrauklų varžybų modelį, pagrįstą skaidrumu, sportiniu principu ir finansine nauda“, – sakė M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.