EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius: „Laukia sunki finalo serija su „Neptūnu“

Lietuvos krepšinio lygoje trečiadienį jau laukiama pirmosios neįprastos finalo akistatos: šalies čempionai Kauno „Žalgirio“ atstovai sieks išsaugoti titulą serijoje su ramybės drumstėjais Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais. Savo pusfinalį žalgiriečiai baigė itin greitai, įveikę Utenos „Juventus“ klubą bendru rezultatu 3:0 ir galimo finalo varžovo laukė net 9 dienas. Tuo tarpu pajūrio krepšininkai sensacingai paguldė ant menčių etatinius LKL finalo dalyvius Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjus 3:2 ir antrą kartą per klubo istorija varžysis dėl LKL aukso žiedų.

Š.Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 7:07 PM, atnaujinta May 24, 2017, 9:28 AM

„Nuotaikos darbinės. Tikrai nepoilsiavome, bet akistatoms su „Neptūnu“ pradėjome rengtis tik nuo sekmadienio – nelabai žinojome, kas bus mūsų varžovai. Ar nustebino finalo dalyvis? Na, nustebino-nenustebino, bet žinojome, kad „Neptūnas“ yra labai gera komanda ir su ja yra sunku kovoti. Man yra smagu, kad Lietuvoje jau yra ne tik dvi žinomos stiprios komandos – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, bet dabar atsirado ir „Neptūnas“, – prieš finalo seriją iki keturių pergalių kalbėjo „Žalgirio“ komandos žaidėjas Martynas Pocius.

Krepšininkui priminus, kad šį sezoną „Žalgiris“ su „Neptūnu“ neturėjo didesnių problemų, M.Pociaus buvo paprašyta pakomentuoti, ar kauniečiams Klaipėdos atstovai nėra per lengvas varžovas.

„Reguliarus sezonas yra reguliarusis, o atkrintamosios varžybos ir finalai – visiškai kitas reikalas. Dabar „Neptūnas“ ant bangos, yra labai geros sportinė formos, žaidžia aukšto lygio krepšinį, yra labai pasitikinti savo jėgomis ekipa, tad teks kautis be proto labai sunkiai“, – šnekėjo M.Pocius.

- Kam naudingesnė situacija: jums, kai turėjote savotišką pertrauką, ar vis žaidusiam „Neptūnui“?, – buvo paklaustas M.Pocius.

– Nežinau. Kad mes mažiau žaidėme, o tik rengėmės – tai nėra gerai. Tačiau mąstant, jei serija užsitęs, mes, galbūt, turėsime pranašumą, nes būsime šviežesni.  Vis dėlto, reikės žiūrėti serijos eigą.

- Yra dalykų, ko nežinotumėte apie būsimą varžovą?

– Tai trenerių darbas, jie mmss parengs žaidimo planą. Mes stengsimės jį vykdyti.

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius tikino, kad laukti ar nelaukti galimo finalo varžovo – ne jo pasirinkimas.

„Mes neturėjome pasirinkimo. Ar ilgai, ar per trumpai laukėme varžovo, tai jau nėra svarbu. Žinojome, kad finalo pirmasis mačas yra žaidžiamas gegužės 25 dieną. Pailsėjome ir esame šviežesni rengiantis finalams. Žinoma, yra ir minusų – mes esame praradę žaidybinį ritmą ir tik per kovą pamatysime, kiek tai svarbu serijai“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

- Kokia nuomonė apie „Neptūną“?

– Žinote, per reguliarųjį sezoną tai buvo visiškai kitos varžybos. Mes grįždavome iš kažkokių varžybų, jie labiau koncentravosi į Europos taurės varžybas, todėl buvo viskas kitaip. Dabar „Neptūnas“ yra labai atletiškas, puikioje sportinėje formoje. Tai yra kovotojų komanda ir bus sunki serija.

- Ar „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas pasirodys LKL finale po traumos?

– Robertas treniravosi pastarąsias kelias treniruotes, o galutinis sprendimas dėl jo pagalvos ekipai bus priimtas prieš pat pirmąją dvikovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.