EUROLYGA 2023

P. Jankūnas po kaltinimų nešvariu žaidimu atsikirto savo versija

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas LKL finalo serijoje atsidūrė per žingsnį nuo titulo, kai penktadienį 74:50 Klaipėdoje sutriuškino „Neptūną“. Dabar kauniečiai serijoje iki 4 laimėjimų pirmauja 3:1 ir iki galutinės pergalės jiems trūksta vos vieno laimėjimo. Žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas portalui krepsinis.net teigė, kad pirmadienį penktame serijos mače Kaune klaipėdiečiai bus dar pavojingesni, nes nebeturės ko prarasti.

P.Jankūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Jankūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

Jun 5, 2016, 11:44 AM, atnaujinta May 22, 2017, 11:01 PM

Aukštaūgis taip pat šypsojosi išgirdęs klausimą, jog kai kurie sirgaliai jį kaltina nešvariu žaidimu ir priekaištauja teisėjams, kad jie neva nefiksuoja akivaizdžių šio žaidėjo pražangų puolant.

– Kas šį kartą lėmė pergalę?

– Gynyba, susikaupimas ir nusiteikimas. Žinojome, kad turime rungtyniauti agresyviai, nes praėjusį mačą Klaipėdoje pradėjome blogai ir negalėjome jų pagauti. Padarėme išvadas ir sužaidėme gerą mačą gindamiesi.

– Kas nutiko antrajame kėlinyje, kai „Neptūnas“ atitrūko?

– „Neptūnas“ pradėjo mus spausti, mes padarėme kelias klaidas ir jie pelnė lengvų taškų. Prieš zoną per ilgai užlaikėme kamuolį, bet per pertrauką padarėme išvadas, treneriai pasakė, kaip žaisti prieš jų zoninę gynybą, todėl pagreitėjo visas žaidimas ir susikrovėme skirtumą.

– Ar neatrodė, kad antroje susitikimo dalyje klaipėdiečiams ėmė stigti jėgų?

– Nežinau, kaip jie jautėsi, bet nuo to įsiaudrinimo kartais atrodo, jog jėgų daugiau turi. Jėgų yra tiek, kiek yra – tikrai dėl to nesiskundžiame.

– Po praėjusio susitikimo Kaune tarp sirgalių užvirė diskusija dėl jūsų neva nešvaraus žaidimo. Ką galite apie tai pasakyti?

– Manau, kad žaidžiu švariai ir nedarau tų visų dalykų, kuriais bandoma mane kaltinti. Tiek jie žaidžia kietą krepšinį, tiek mes. Kai susiduria dvi tokios komandos, visko galima laukti. Kai pralaimi dideliu taškų skirtumu, pradedi ieškoti priežasčių, kur jų galbūt nereikėtų ieškoti. Tiesiog žaidžiame taip, kaip žaidžiame.

– Ar dabar „Neptūnas“ yra dar pavojingesnis varžovas?

– Be abejo, kad „Neptūnas“ į Kauną neatvažiuos tam, kad pasveikintų mus pergalės proga. Turėsime rungtynes pradėti labai susitelkę, kad neleistume jiems įsibėgėti.

– Rinktinės vyrai nepasikalbate tarpusavyje, jog galbūt reikėtų greičiau baigti seriją?

– Su tais pabaigimais taip ir būna – daug kas žadėjo greitai baigti seriją, bet susiklostė kitaip. (Šypsosi.) Apie rinktinę nekalbame – galvojame tik apie finalo seriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.