EUROLYGA 2023

Kodėl iširo komentatorių L. Kunigėlio ir M. Rainio duetas?

Mindaugas Rainys ir Linas Kunigėlis pernai visą vasarą komentavo Lietuvos krepšinio rinktinės žaidimą drauge, bet Rio de Žaneire iš šio dueto liko pusė.

M.Rainys (kairėje) ir L.Kunigėlis dirba olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, bet ne kartu.
M.Rainys (kairėje) ir L.Kunigėlis dirba olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, bet ne kartu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 1:00 PM, atnaujinta May 16, 2017, 10:28 AM

TV3 televizijos prodiuseris M.Rainys vienas komentavo pirmąjį Lietuvos krepšininkų mačą su Brazilija ir liks vienas per kitas rungtynes, nors dar olimpinių žaidynių išvakarėse vylėsi dirbti kartu su L.Kunigėliu.

„Ir Mindaugas, ir Arvydas Rimas (TV3 kūrybos direktorius. – Red.) siūlė ne kartą, – sakė Lietuvos krepšinio rinktinės ryšiams su žiniasklaida vadovaujantis L.Kunigėlis. – Aš norėjau komentuoti – vis dėlto olimpinės žaidynės.

Tačiau taip pat žinojau, kad važiuosiu su Lietuvos rinktine. Todėl turėjau rinktis – būti rinktinės atstovu žiniasklaidai arba imti žurnalisto akreditaciją.

Būti ir tuo, ir anuo neleidžia Olimpinė chartija. Aš pasirinkau rinktinę.“

Net jei Tarptautinis olimpinis komitetas būtų padaręs išimtį, suderinti abu darbus L.Kunigėliui būtų velniškai sudėtinga.

„Carioca“ krepšinio arenoje komentatorių darbo vietos yra gana toli nuo interviu zonos, kurioje rinktinės atstovas spaudai turi būti jau ketvirtojo kėlinio pradžioje, kad sužinotų, kuriuos žaidėjus norėtų pakalbinti užsienio televizijos.

„O dirbti tris kėlinius ir nepamatyti paties įdomiausio – rungtynių pabaigos – nėra prasmės“, – sakė L.Kunigėlis.

Dėl šių priežasčių žiūrovai Lietuvoje negirdi balso, kurio klausytis buvo įpratę stebėdami Lietuvos rinktinės žaidimą, – 44 metų L.Kunigėlis yra komentavęs krepšinį 2004 m. Atėnų, 2008 m. Pekino, 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse, keturiuose Europos čempionatuose (1999, 2001, 2003 ir 2015 m.) ir dvejose pasaulio pirmenybėse (1998 ir 2014 m.).

M.Rainio patirtis nėra tokia didelė, bet jis irgi nėra naujokas, nepaisant jauno amžiaus.

30-metis kaunietis sporto žurnalistikoje atsidūrė būdamas devyniolikos, o nuo 21 metų vedė TV3 sporto žinias ir komentavo krepšinį.

Stulbinamai greitai karjeros laiptais užkopęs M.Rainys pastaruoju metu daugiau laiko skyrė prodiuserio, kuriančio pramogines laidas ir anonsus, pareigoms.

Komentuoti savo situacijos Rio de Žaneire jis nėra linkęs.

Laidą apie olimpinį krepšinį Rio de Žaneire kuriančiam TV3 komentatoriui, regis, praverstų tvirti šarvai, saugantys nuo iš Lietuvos skriejančios kritikos, kuri skaudina ne tik jauną vyrą, bet ir jo artimuosius.

„Tradicinis dalykas, – sakė L.Kunigėlis. – Sirgaliai ir žiūrovai Lietuvoje visada yra labai reiklūs ne tik krepšininkams, bet ir komentatoriams.

Su Robertu Petrausku (ilgamečiu krepšinio komentatoriumi. – Red.) esame juokavę, kad, komandai pralaimėjus, komentatoriai dažnai būna tiek pat kalti, kiek ir treneriai ar žaidėjai.

Kalbant apie šią olimpiadą, sunku ką nors pasakyti, nes nesu girdėjęs, kaip Mindaugas komentuoja vienas.

Bet, manau, kartais reikėtų žiūrėti į šiuos reikalus ramiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.