EUROLYGA 2023

Posūkis karjeroje – A. Kavaliauskas derasi su Kauno „Žalgiriu“?

Dar dviejų metų sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu turintis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Antanas Kavaliauskas po Rio de Žaneiro olimpiados gali persikelti į Kauną. Eurobasket.com atstovai tikina, kad 31-erių A.Kavaliauskas baigia derybas su „Žalgirio“ klubu ir kitą sezoną vilkės kauniečių aprangą.

Antanas Kavaliauskas gali pereiti į Kauno „Žalgirį“<br>M.Kulbio nuotr.
Antanas Kavaliauskas gali pereiti į Kauno „Žalgirį“<br>M.Kulbio nuotr.
Antanas Kavaliauskas gali pereiti į Kauno „Žalgirį“<br>M.Kulbio nuotr.
Antanas Kavaliauskas gali pereiti į Kauno „Žalgirį“<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-15 21:10, atnaujinta 2017-05-15 20:52

Kiek anksčiau lrytas.lt skelbė, kad Vilniaus „Lietuvos rytas“ yra pasirengęs perleisti 31-erių 208 cm ūgio centro sutartį kitai ekipai.

„Kitą sezoną mūsų klubo biudžetas bus mažesnis. Antanas yra daugiausia uždirbantis komandos žaidėjas. Susėdę su Antanu nusprendėme, kad jeigu atsiras klubas, kuris norės perimti sutartį, nedarysime tam kliūčių“, – lrytas.lt sakė ekipos direktorius Martynas Purlys.

Vilniečiai už krepšininką neprašys jokios išpirkos – ši tik turės perimti dar dvejus metus galiosiančią sutartį.

Tikinama, kad per sezoną A.Kavaliauskui mokamas apie 350 tūkst. eurų atlyginimas.

Kite vertus, Lietuvos krepšinio rinktinės vidurio puolėjas praėjusiame sezone tikino, kad su „Žalgiriu“ neturės jokių reikalų. „Niekada nežaisiu Kauno „Žalgiryje“, – ne kartą yra akcentavęs vilnietis A. Kavaliauskas,

„Žalgiris“ po praėjusio sezono neteko savo pagrindinio vidurio puolėjo iš Graikijos Iano Vougiouko. Pastarasis kalbėjosi su Kauno klubu, tačiau karjerą nusprendė tęsti Rusijoje. Kauno klubo garbę ir toliau gins kitas veteranas aukštaūgis – Robertas Javtokas.

„Žalgiris“ turi sutartis su Renaldu Seibučiu, Artūru Milakniu, Leo Westermannu, Edgaru Ulanovu, Kevinu Pangosu, Brocku Motumu, Robertu Javtoku ir Augusto Lima.

 Šiuo metu su Lietuvos vyrų rinktine Rio de Žaneiro olimpiadoje žaidžiantis A.Kavaliauskas praėjusiame sezone Europos taurėje vidutiniškai rinko 10,3 taško (61 proc. dvit.), atkovojo 5,9 kamuolio ir pasižymėjo 12,1 naudingumo balo.

Prabėgusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone jis žaisdė po 21 minutę, įmetė po 10,8 taško, atkovojo 4,3 kamuolio, atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 14 naudingumo balų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.